Barro Kessler van Bar en Zo

Barro Kessler van BAR ENZO urban lifestyle store winkel Den Haag Zeeheldenkwartier Leuk!070

Barro (37) is ondernemer en mede-eigenaar Bar en Zo. Hij werd geboren in Den Haag, maar groeide op in Zuid-Afrika. Op zijn veertiende kwam hij terug naar 070 en studeerde later aan de hotelschool. Als professioneel rugbyspeler verhuisde Barro onder andere naar Ierland. Nu woont hij alweer 7 jaar in Den Haag, samen met zijn vriendin en compagnon Zoë.

Voordat Barro en Zoë vorig jaar hun ‘lifestyle’-winkel openden, werkte hij bij Bagels & Beans waar hij zich vooral richtte op de klantenservice. Hij stuurde nieuw personeel aan en leerde hen op de werkvloer de skills van klantgericht werken. Deze ervaring komt hem nu goed van pas als gastheer van Bar en Zo. Een heerlijke pure winkel in het Zeeheldenkwartier.

Onze eigen kijk op zaken

“Bij Bagels & Beans leerde ik Zoë kennen. Zij werkte daar parttime en we werden verliefd. Wat later gingen we samenwonen, net buiten het centrum van Den Haag. In die tijd verkocht Zoë al vintagespullen in een pop-upstore waar ze ook werkte. Langzaam maar zeker maakten we plannen voor onze eigen ‘lifestyle’-winkel. Een winkel waar we onze gezamenlijke passies samenkomen en onze eigen kijk op zaken neer konden zetten.”

Plannen smeden en op zoek naar een geschikt pand

“We werkten onze plannen uit waarbij lokaal en duurzaam de kern vormden en gingen op zoek naar een geschikt pand. In oktober 2015 was het zover en openden we Bar en Zo. Het is een winkel met een bar waar we onder andere koffie, thee, broodjes en huisgemaakte cake serveren. De winkel biedt vooral vintage interieuraccessoires en kleding, handgemaakte producten en heel veel mooie planten met unieke vintage potten.”

Taakverdeling en elkaar aanvullen

“Zoë en ik werken om en om in de zaak. We hebben allebei andere kwaliteiten en zo vullen wij elkaar wel héél leuk aan! Zoë houdt zich vooral bezig met de winkel en styling en ik met de bar en de planten. Alhoewel, we bakken samen de taartjes en broodjes.
Als ik er niet ben, doe ik inkopen voor de bar, de administratie of geef ik les op school. Zoë doet de inkopen voor de winkel. Dat is niet zo eenvoudig, alles wordt ‘met de hand’ uitgezocht en is passend bij onze stijl. Zoë leert mij dat nu ook en wijst me waar ik op moet letten. Ik begin het steeds leuker te vinden en word steeds beter!”

Barro Kessler van BAR ENZO urban lifestyle store winkel Den Haag Zeeheldenkwartier Leuk!070Elkaar helpen door lokaal in te kopen

“Inkopen voor de bar doe ik zoveel mogelijk binnen de wijk. Zo werken we met lokale producten en helpen hiermee andere ondernemers in de wijk. Alleen het brood komt uit de stationsbuurt; van Bakkerij Vlinder. Zij bakken op een ouderwetse manier, supergezond én ze werken met verstandelijke gehandicapten. Een heel mooi product!”

Betrokken en bewust maken

“Naast Bar en Zo geef ik nog steeds rugbytraining aan studenten in Delft en geef ik les aan kinderen van de brugklas op de middelbare school De Populier. Samen met Tim, vriend en oud-collega van Bagels & Beans die de wandelingen wildplukken met de scholieren organiseert, geef ik de moestuinles op het dak van de school. Het zijn bewustwordingstrajecten en naast dat ik dat enorm belangrijk vind, is het ook gewoon onwijs leuk om te doen!”

Barro’s leukste van 070…

Straat  Prins Hendrikstraat; top buurtgevoel!
Winkel  De Kringloop!
Eethuisje  Café Emma; lekker eten, gezellige mensen en goed buurtgevoel.
Café  Al de gezellige cafeetjes in de Oude Molsstraat.
Strandtent  ZUID!; Lekker dichtbij, goeie sfeer en lekker casual.
Festival  Designkwartier in het Zeeheldenkwartier.
Band  Bonobo.

Meer info over Bar en Zo

Ga naar de [website], [Facebookpagina] en/of [Instagram].

Of proef zelf eens de sfeer bij Bar en Zo (Prins Hendrikstraat 103, Den Haag) en maak zo kennis met Barro en Zoë.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.