Irvin van den Houdt van Overkill CS

Irvin van den Houdt_Overkill fashion Leuk070

Irvin (21) is één van de drie mannen achter het nieuwe Haagse label Overkill Clothing Supply (CS). Een label dat voor meer staat dan alleen kleding, maar eerder voor een gehele lifestyle waar ‘collaboration’ een van de kerngedachtes is.

Irvin werd geboren in Naïrobi (Kenia) waar zijn Brabantse vader werkte als journalist. Zijn moeder is Keniaanse en op jonge leeftijd verhuisde Irvin met het gezin naar Den Haag. Irvin heeft twee broers en woont in de Weimarstraat. Hij omschrijft Den Haag als rustig, mooi én er is veel te doen.

Toch mist Irvin hier ook het een en ander, maar in plaats van te mopperen bouwt Irvin liever met zijn compagnons Dinh en Mekbib aan een leukere toekomst. Niet alleen voor hemzelf, maar voor iedereen die dezelfde ambities heeft voor zichzelf en zijn of haar wereld. Dat is tekenend voor deze jonge ambitieuze 070’er en siert hem.

‘Leuk en klein’ blijft ‘leuk en klein’

“Leuke culturele dingen als events en dingen te doen mis ik hier wel in Den Haag. Ik heb het gevoel dat er te weinig diversiteit is en dat veel initiatieven neergesabeld worden door de gemeente. Jonge initiatieven hebben het hierdoor moeilijk en zo blijft ‘leuk en klein’ ook telkens ‘leuk en klein’. Hierdoor zijn er voor deze initiatieven weinig mogelijkheden om door te groeien.”

Zelf het initiatief nemen

“Samen met twee vrienden begonnen we twee jaar terug in de zomervakantie uit verveling t-shirts te maken. De stiefvader van een huisgenoot zag dit en bood ons voor een maand ruimte aan in het pand waar nu De Gekke Geit zit. Al snel stonden er instrumenten, producerdingen en graffitispullen. Veel jonge mensen kwamen er creatieve dingen doen en zo ontstond Overkill CS.”

Een movement van een maand

“De opening kondigden we aan op Facebook en toen het na een week zover was, was het hartstikke druk. Artiesten als Kobie Berkhout aka Boi Mesa en Luuk Graham aka Filosofische Stille hebben op de opening gedraaid. Het was écht vet en een super goede sfeer.”

Supervet feest ter afsluiting

“De laatste dag was druk en gezellig en we sloten af met een jamsessie. Dat was supervet én er is ook nog een band uitgekomen! Daarna opende De Gekke Geit en lieten we Overkill CS stil liggen.”

Een reden om te stoppen met school

“Na die maand – die ik zo opnieuw zou willen beleven – ben ik gaan reizen. Ik stopte met school. Dat wilde ik al eerder, maar als ik stopte dán wel met een doel. Overkill CS was mijn doel. Ondertussen werkte ik in het weekend bij PIM en ging ik stage lopen bij TodaysArt. Dat beviel zo goed dat ik daar nu ook parttime werk. De rest van mijn tijd investeer ik in Overkill CS.”

Irvin van den Houdt_Overkill fashion Leuk070Van stof tot eindproduct

“Waar we zomer 2013 begonnen met t-shirts en streetwear, gaan we nu breder en bouwen we aan geheel eigen productie. We willen alles zelf doen, zodat het van stof tot eindproduct helemaal van ons is. De collectie bestaat nu uit acht producten waaronder jassen, shirts, hoodies en hoeden. De jassen en de buckets (red: soort hoedjes) zijn al ‘geheel’ eigen productie.”

Toekomstplannen

“In juni komt de nieuwe collectie uit en die komt – naast online – ook in diverse winkels te hangen, maar we willen breder. Ons doel is een lifestylebrand. We willen creatievelingen en jonge ondernemers helpen, samen groeien, een community bouwen en vanuit die community werken. We willen evenementen organiseren binnen de hiphopscene.

De hiphop-scene staat naast muziek en dans, ook onder andere voor kunst. Wij zijn ervan overtuigd dat wij dit goed kunnen. Dat we dat anders kunnen. We denken naast exposities, onder meer aan ‘beat battles’, máár dan moet je wel een prijs hebben. Voor van het zomer staat in ieder geval een park-bbq op het programma.”

Ander soort feesten

“We willen ook feesten organiseren, andere feesten dan hard gaan… of lam… en heel veel pillen. Meer een beleving. Wij doelen dan ook op iets heel anders, meer sociaals. We willen mensen betrekken bij wat we doen. Mensen naast de muziek iets extra’s meegeven… dat ze naar huis gaan met een: ‘Wow, wat vet!’.”

Irvin’s leukste van 070…

Huisdier  Onze kat, die woont nog bij mijn ouders. Katten zijn super eigenwijs, doen lekker wat ze zelf willen en dit past heel goed bij mijn manier van leven.
Muziek  Smif N Wessun en People Under the Stairs. Absoluut hiphop; vooral door de samensmelting van stijlen. Ik hou ook van de verhalen; het is een hele rauwe vorm van poëzie wat mij erg aanspreekt.
Winkel  Gispen, The Store; het is er echt heel fijn om binnen rond te lopen. Ik kan er niks betalen, maar ik ben erg fan van de designstijl die de ontwerpers daar hebben!
Lunchroom
That’s Amore; heel authentiek Italiaans en echt lekker eten voor een schappelijke prijs! Heerlijke broodjes – ik raad het iedereen aan!
Club  
PIP; voor een echt leuk feestje in Den Haag doet PIP het heel goed! Leuke concepten, goeie dj’s (niet altijd dezelfde wat ik vooral een plus vind) en altijd de nodige moeite in aankleding en promotie.
Goede doel  Wapendwa Stichting; niet alleen omdat mijn moeder dit heeft opgezet, maar ik heb meer met kleine lokale initiatieven. Mijn moeder heeft in het dorp waar wij vandaan komen een school/opvang voor weeskinderen gebouwd.
Cabaretier  Dave Chapelle; lekker overdreven en heel scherp met zijn sketches. Met zijn voorkomen en manier van spreken kan hij vrijwel alles grappig maken. Echt schaterlachen doe ik niet snel, maar een paar minuten Dave Chapelle en ik kom niet meer bij.

Meer info over Overkill CS

Ga naar de [website], [Facebookpagina] en/of [Instagram].

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.