Babiche Boere-Knaap van ‘normal gets you nowhere‘

Normal get you nowhere Babiche Boere-Knaap Leuk070

Babiche (30) is geboren en getogen in het Zeeheldenkwartier (Den Haag) waar haar vader al jaren een zeefdrukkerij heeft. Babiche studeerde journalistiek in Rotterdam, maar bleef liever gewoon in Den Haag wonen. “Het is hier veel groener; óók in de stad. Het is een stad, maar toch wel dorps.”

Babiche woont samen met haar man en hun dochtertje. Haar winkel bevindt zich tussen ‘de leukste collega ondernemers’ in de Prins Hendrikstraat. Ze kan daar haar creativiteit kwijt en organiseert er ook workshops.

Babiche reist veel en is verknocht aan het strand. Het liefst gaat ze ergens naar het strand zonder bij een strandtent te zitten. “Die plekjes zijn er gelukkig nog genoeg in Den Haag. Als ik een nieuw plekje gevonden heb, is het net of je de schat van de schatkaart gevonden hebt.”

Studie journalistiek en het maken van films

“Na de middelbare school ging ik in Rotterdam journalistiek – met als specialisatie televisie – studeren. Ik leerde veel mensen kennen, ging parttime en als freelancer werken. Ik monteerde films en heb zelfs nog een films over Den Haag gemaakt, maar werd ook dagelijks met de negativiteit van het nieuws geconfronteerd. Ik ging op zoek naar wat anders en belandde bij Duyvestein Wintersport op de webafdeling.”

Kiezen voor mijn vrijheid en creativiteit

“Ik kom uit een ondernemersgezin en ook mijn man was ondertussen voor zichzelf begonnen. Op mijn werk had ik telkens ideeën hoe het beter kon, duurzamer, onderscheidender. Ik besloot om niet meer voor een baas te werken; voor mijzelf te beginnen en te kiezen voor mijn vrijheid en creativiteit. Ik denk dat dat wel één van mijn beste beslissingen was.”

Meer dan zomaar een winkel

“In 2011 kwam het pand naast het bedrijf van mijn vader vrij en zijn we het samen gaan proberen. We verkopen hier diverse basics – vooral bovenkleding – met en zonder opdruk. Ook de schoenen TOMS (red: buy one, give one) en sieraden van jonge ontwerpers zitten in de collectie. Daarnaast organiseer ik hier workshops.”

Geheel eigen ontwerp en in opdracht

“De teksten voor de opdrukken bedenk ik zelf. Daar maak ik mooie ontwerpen van die op de kleding komen. Soms maakt een bevriende ontwerper een ontwerp voor op een shirt. Een deel van de ontwerpen wordt gezeefdrukt in het bedrijf van mijn vader. Een ander deel wordt uitgesneden met de plotter en pers ik zelf op het shirt. Dit doe ik ook met de opdrachten. Mensen geven mij hun tekst; wij maken ontwerp. Na goedkeuring van de klant wordt die geplot en pers ik het zelf op de shirts. Dit maakt mijn werk enorm veelzijdig en iedere dag uniek!”

Het ontstaan van de workshops

“De workshops zijn eigenlijk heel spontaan begonnen. De naaimachine die ik voor de inrichting had ik gekocht stond hier nog en ik werd nieuwsgierig wat er nog meer mee kon. Ik had wel ideeën, maar wist niet direct waar te beginnen. Nu ben ik gek op boeken en in Paagman stuitte ik op een heel leuk boekje over hoe je van één dierbaar kledingstuk iets leuks kan maken voor een baby of kleuter.
Met een oud kledingstuk ging ik aan de slag en menig kledingstuk volgde. Mensen in de winkel vonden dit zo leuk dat ze het ook wilden leren. Zo ontstond het idee.
Momenteel geef ik naast de naaiworkshops als ‘Kinderbroekje naaien’ ook workshops om zelf je shirts te versieren en te bedrukken.”

Normal get you nowhere Babiche Boere-Knaap Leuk070Eerlijk product voor een eerlijke prijs

“De eerste drie jaar kocht ik veel duurzame merken in, maar dat was best prijzig. Door alle tussenhandel kostten deze basic shirts en sweaters mijn klanten uiteindelijk wel 50 tot 100 euro per stuk! Vond ik veel te veel. Het is mij gelukt om direct bij de producent in te kopen waardoor ik nu een eerlijk product voor een eerlijke prijs kan bieden.”

Hier komt alles samen

“Met ‘normal gets you nowhere’ heb ik eigenlijk een droom waargemaakt. Hier komt alles samen. Ik heb hier vrijheid, kan mijn creativiteit kwijt en mag met mensen werken. Ieder jaar heb ik een idee dat ik verder ontwikkel. Zo zijn we momenteel bezig met het online verkopen. Het is niet eenvoudig om die tools te vinden die bij de zaak passen, maar we zijn aan het testen en lijken er nu bijna te zijn.”

Babiche’s leukste van 070…

Huisdier Hond, ik vind het heerlijk om te wandelen. Helaas heb ik in december afscheid genomen van mijn lieve labrador‘k’, maar in Den Haag en omstreken kan je heerlijk wandelen.
Winkel  Paagman, omdat ik er nooit naar buiten kan zonder iets te kopen. Ik hou van de geur van nieuwe boeken, en heb een kleine verslaving aan mooie fotoboeken en kookboeken. Ook als ondernemer vind ik het inspirerend om te kijken wat ze er nu weer verzonnen hebben. Zij zijn wel echt een voorbeeld voor mij.
Restaurant  Restaurant Didong, heerlijk indisch eten. Lunchroom John & June, daar kom ik dagelijks. Voel me er altijd erg welkom met mijn kind, niets is te gek.
Festival  Proef de Wijk, omdat ik eten echt heel lekker vind. Telt dat ook als festival?!
Muziek  De afgelopen weken luister ik veel Jack Garratt en Kelela. Kelela staat op repeat. Oh ja, en Pablo Nouvelle, ook heel fijn om aan te hebben als ik aan het werk ben.
Boek Op het moment blader ik veel in het boek van de expositie van Christie van der Haak. Ik hou echt van haar werk, die kleuren en prints. Love it!
Goede doel  Shop zo veel mogelijk lokaal, dat is mijn goede doel. Ik ben me erg bewust van waar en waarom ik mijn geld uitgeef. Soms is het ook een beetje een sport om zo lokaal mogelijk te gaan.

Meer info over ‘normal gets you nowhere’

Ga naar de [website], [Facebookpagina] en/of [Instagram].

Of stap zelf eens binnen bij ‘normal gets you nowhere’ (Prins Hendrikstraat 74, Den Haag) en bewonder de leuke en fijne collectie.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.