Dit verzin je toch niet?

Mike Eelkema Lukewarm Ocean column blog muziek Leuk!070 L
Een lege pagina van één van de vele tekstboeken die thuis rondslingeren ligt open, warm bakkie cappuccino ernaast, ramen open en het laatste album van The Last Shadow Puppets vloeit door de speakers. Een perfect begin voor een stukje tekst.

Trrrrrriiiinnnggggg. Dit verzin je toch niet. Weg moment.

Maar gelukkig is het mijn favoriete gitaarwinkel van Den Haag, de Guitar Chop Shop in de Zoutmansstraat die bellen dat mijn Jazzmaster weer helemaal blij is. Dus hop gelijk op de fiets erheen om mijzelf te herenigen met mijn liedjesmaker.

Die lekkere geur van gitaren en rock ’n roll

Elke keer bij het naar binnen stappen in de GCS Shop ruik je meteen die lekkere geur van gitaren en rock ’n roll. Die gasten daar weten écht alles,. Niks dat niet kan worden gedaan voor jou en gitaren. Zeker voor iedere muzikant een must om daar een keer binnen te lopen.

Op zoek naar hele fijne plaatjes

Terug op de fiets toch nog even snel de hoek om de Elandstraat in naar VinylVinyl; om snel te spitten door bakken vinyl op zoek naar wat hele fijne plaatjes. Toch niet te lang blijven hangen en door naar huis.

Het gaat om het momentum

De bladzijde is nog steeds leeg en alles ligt zoals het lag.

Tijd om naar de studio te gaan, dus tekstboek mee. We creëren het samen wel op weg naar de studio, want net als muziek maken gaat het voor mij altijd om het momentum.

Het kriskras door elkaar kalken van woorden en zinnen

Bij het kriskras door elkaar kalken van woorden en zinnen bedenk ik mij dat deze manier van werken toch heel fijn is. Laat ik mij daarom kort voorstellen in het midden van deze column: Hallo, ik ben Mike Eelkema en ik maak muziek in het Haagse bandje Lukewarm Ocean.

De tiende editie van Jam de la Crème

Iets wat niemand mag missen deze zomer, misschien wel het evenement waar iedereen naar uitkijkt en dan heb ik het niet over de eindbaas uit New Jersey die de bescheiden weide van het Malieveld overneemt, maar natuurlijk heb ik het over de tiende editie van Jam de la Crème op 16 juli.

Dit is een avond en nacht met de meest epische combinaties van artiesten uit alle hoeken. Geen enkel genre wordt hier over geslagen. Dus markeerstift het op je hand: zaterdag 16 juli, 19:30 uur, Strandpaviljoen ZUID. En koop die kaarten nu ze nog geprint kunnen worden!

Het Haagse Sniester

Mike Eelkema Lukewarm Ocean column muziek Leuk!070 #1SNet terugkomend van toch wel één van de fijnste festivals en ontstaan in Den Haag: Sniester. Man, wat is dit toch een fijn concept! Hands up voor de organisatoren, bands en alles en iedereen die meewerkt. Dit is écht een aanrader voor volgend jaar. Nu al. Voor een tijd van blijheid, bandjes, gekheid, overal dezelfde kat en mooie gesprekken met onbekenden.
Mike Eelkema Columnist Muziek Leuk!070 lukewarm oceanMike is sportdocent en zanger/gitarist van de Haagse band Lukewarm Ocean. Muziek stroomt door zijn aderen en hij geniet net zo veel van concerten en live gigs als van de optredens met de band. Op Leuk!070 schrijft hij hoe muziek leeft in 070. Website: www.lukewarmocean.nl

Vond jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter