Bedankt Jumbo!

Revelina Tokromo column op Leuk!070 L

Engelse vlag magazine Leuk!070 explore The Hague regionBoodschappen doen is voor mij, een alleenstaande moeder met een dochter van 7, niet mijn favoriete bezigheid. Ook al heb ik een leuke relatie, hij doet niet mijn boodschappen. Waar ik woon is er ook een Jumbo waar ik dan wel ‘graag’ mijn boodschapjes doe, waaronder ook mijn wijntjes en biertjes. Hun prijzen zijn scherp en het assortiment biedt volop keuze.

1-2-3 Action!

Boodschappen doen bij de Jumbo is net als shoppen bij de Action. Je gaat voor de douchecrème (want die is daar o zo veel goedkoper) en vervolgens ga je weg met 2 gaatjesmakers voor je riem (één voor jezelf en één voor je moeder), smeerolie (ook al heb je geen auto), 5 doosjes pleisters (want je weet maar nooit), voorraaddozen (uiteraard met gekleurde dekseltjes staan zo leuk in je keukenkast), Spaanse sloffen (ze kosten slechts 1,93) en 3 zakken mini Marsjes (van chocola kun je als vrouw immers niet genoeg in huis hebben). Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Hallo Jumbo!

Dat is de slogan van één van Neerlands grootste supermarktketens. Best catchy slogan ook. Zo eentje die in je hoofd blijft hangen. Net als die van die grote consumentenelektronicazaak die als slogan heeft: ‘Ik ben toch niet gek?’. Persoonlijk zou ik de Jumbo willen adviseren hun slogan aan te passen naar: ‘Bedankt Jumbo!’.

Mag ik uw ID zien?

Onlangs besloot ik namelijk mijn voorraad alcohol weer aan te vullen. Toen ik aan de beurt was bij de kassa, keek het kassameisje mij regelmatig aan tijdens het scannen van de boodschappen. Mijn eerste ingeving was of ik misschien een pulkje uit mijn neus had hangen en zij daar wellicht beleefd een opmerking over wilde maken. Dat was het kennelijk niet, want zij vroeg dus aan mij “Mag ik uw ID zien?”.

Revelina Tokromo column op Leuk!070Compleet verbaasd

Ik reageerde eerst compleet verbaasd en schoot meteen in de lach. “Ok,” dacht ik, “natúúrlijk mag jij mijn ID zien!” Ik overhandigde haar mijn rijbewijs met daarop uiteraard mijn geboortedatum vermeld (04-03-1975). Ze zag het en met het schaamrood op haar kaken, een excuus en een kort giecheltje, kreeg ik mijn rijbewijs terug. Ik gaf haar een dikke knipoog.

Bedankt Jumbo!

Later bedacht ik me of ik mij nou wel of niet gecomplimenteerd moest voelen. Ik had ook haar moeder kunnen zijn. Maar: Bedankt Jumbo!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Revelina dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Revelina Tokromo, columnist, acteur, blog, online magazine Den Haag LEUK!070Revelina Tokromo, columniste en comédienne – Revelina is een energieke en vrolijke alleenstaande mama van dochtertje Isis. Schrijven en lachen zijn haar grootste hobby’s. Met haar verhalen neemt zij jou mee in haar wereld met als hoofdrolspeler ‘never a dull moment’. – Contact: Mijn-gedichtenbundel-en-columns op Facebook

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

2 Comments

Laat een reactie achter