Jill Martens, graffiti artist

Graffiti artist Jill Martens Shake The Hague Leuk!070 L

Engelse vlag magazine Leuk!070 explore The Hague regionFebruari 2016 interviewden wij Jill en verscheen zijn portret op onze Facebookpagina. Nu met de lancering van ons online magazine verdient ook Jill een plekje in de galerij op de website – net als alle andere. De komende periode worden deze Facebook-portretten één voor één op de website bijgeplaatst.

Graffiti artist Jill – aka Shake The Hague – werd alweer 43 jaar geleden in Scheveningen geboren. Hij heeft altijd in Den Haag gewoond en woont nu weer aan zee… “ik heb hier alles!”

Toch vindt Jill dat alle leuke dingen verdwijnen, waardoor hij altijd op zoek is naar leuke dingen in de regio. In de tussentijd maakt fleurt hij zijn omgeving daar waar het mag op met zijn favoriete kleurtjes.

Het ging eigenlijk vanzelf

“Mijn pa en opa waren altijd aan het tekenen en schilderen en zo begon ik ook als kind. Ging eigenlijk vanzelf.

Op mijn 14e begon ik met graffiti en al snel kreeg ik mijn eerste kleine klussies.”

Graffiti artist Jill Martens Shake The Hague Leuk!070 XSAan het werk bij reclamebureaus

“Na mijn middelbare school ging ik in de avond twee jaar naar het grafisch lyceum in Rotterdam. Overdag werkte ik bij diverse reclamebureaus.”

Kennismaking met de échte graffiti

“Graffiti bleef mijn ding en op een expositie in Brussel liep ik wat gasten uit New York tegen het lijf. We gingen kroeg in, kroeg uit en chillen bij hun thuis.

Dat was voor mij de kennismaking met de échte graffiti. Deze oldskool-stijl van graffiti zie je vaak in mijn werk terug.”

Dit is wat ik wil

“Na diverse banen en steeds meer opdrachten, wist ik: dit is wat ik wil! Ik heb nu enorm veel vrijheid en ontmoet allerlei mensen.”

Graffiti artist Jill Martens Shake The Hague Leuk!070 XS2Dromen van die hele grote muur

“Op het moment ben ik druk bezig met mijn tiende bus (Jorplace) en het interieur van een skateshop (Sick Boards).

Dit is ook wat ik wil blijven doen en je droomt natuurlijk altijd van die hele grote muur… alleen die zijn er in 070 niet zo veel.”

Jill’s leukste van 070

Straat  Molenstraat; leuke huisjes, winkeltjes, terrasjes en restaurantjes.
Winkel  Artifac; kleurtjes!
Restaurant  Sushi; maar ik zou niet eens meer weten waar je dan heen moet gaan.
Café  Zahara-bar; gewoon leuk en tegenover de zee. En De Gekke Geit is natuurlijk onwijs leuk!
Strantent  Hart Beach; gewoon relaxed.
Festival  Fastival; vond ik lachen, máár dat is niet meer. Alle leuke dingen verdwijnen.
Andere zaak  Jorplace en Sick Boards; natuurlijk omdat ik daar alles gepaint heb.

Meer info over Jill

Ga naar Jill’s [Facebookpagina].

Of houd het viaduct bij de Bink36 in de gaten. Grote kans dat je Jill eronder spot.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter