I Love HipHop 2016

Irvin van t Houdt Hip hop Jazz Lifestyle Subculturen column blog LEUK!070 online magazine L

Engelse vlag magazine Leuk!070 explore The Hague regionAls allround hip hop-liefhebber ben ik normaliter niet dé meest positief ingestelde enthousiast. Tenminste, als het gaat over de Hip Hop-beweging hier in Den Haag. Juni, daarentegen, is geen maand om mijn negatief geladen meningen de rondte in te slingeren. Het gebeurt niet vaak, máár er staat flink wat op de agenda deze maand!

Maar wat is Hip Hop nou eigenlijk?

Voor iedereen die nog steeds denkt dat Hip Hop alleen gaat over rap, zal ik eerst alles even verhelderen. Hip Hop is een culturele beweging onderverdeeld in rap, graffiti, breakdance en waar het allemaal is begonnen, DJing (red: lees D-J-ing).

Wat eerst vrijwel alleen de expressieve stem van de straten in New York was, is nu één van de meest invloed uitoefende subculturen verweven in onze moderne samenleving. Die invloed rijkt véél verder dan muziek, dans en kunst. Hip Hop is dé rode draad van mijn leven.

Irvin van 't Houdt I Love HipHop 2016 columnHip Hop Leuk!070 subcultures S3Terug naar juni – I Love HipHop in 070

Zoals ik al schreef: er staat flink wat op de agenda deze maand! Vanaf zaterdag 18 t/m 25 juni is het namelijk dé ‘I Love HipHop Week’. Georganiseerd door Stichting Aight; een actieve deelnemer aan het voortbestaan van de scene in Den Haag.

‘I love HipHop’ is een verzamelnaam voor een serie evenementen gedurende de week; van breakbattles tot graffiti-workshops. De week wordt afgesloten met het ‘I Love HipHop Festival’.

I Love HipHop Festival

Vorig jaar presenteerde het I Love HipHop Festival de legendes Slum Village uit Detroit; een getuigschrift van het bereik van onze Haagse enthousiasten.

Dit jaar is ILHH voor wat meer nationale bangers gegaan, met niks minder dan de poëten van Zwart Licht als headline!

Even tussendoor: ken je Slum Village nog niet?
Dan wordt het tijd dat je jouw Spotify Playlist een plezier doet door ze erin te gooien!

Irvin van 't Houdt I Love HipHop 2016 columnHip Hop Leuk!070 subcultures S2Beatbattle ‘Let The Rhythm Hit ‘Em’

Voorafgaand aan het festival host PIP Den Haag op 24 juni de Beatbattle ‘Let The Rhythm Hit ‘Em’. Zet hem in je agenda want het is helemaal gratis. Yes, ‘gratis’, het magische woord waar wij allen zo van houden.

Klein bedrag voor flink wat talent

Het afsluitende festival vraagt een magere € 5,– voor de tickets. Een klein bedrag om flink wat Haags talent aan het werk te zien! Ik zie je daar!

Of we zien elkaar hier over een week of vier terug in mijn column ‘LEUK! subculture’; waar Hip Hop in zijn volle breedte centraal staat.

Irvin van t Houdt Overkill CS hiphop column Leuk!070Irvin van den Houdt, subculture blogger – Mede-oprichter van het lifestylemerk Overkillcs hoopt, niet wegvluchtend uit eigen stad, samen met twee vrienden een bijdrage te leveren aan de mode- en Hip Hop-scene van 070.
Website: www.overkillcs.nl

Vond jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter