Anne Goosen van Bysso

Anne Goosen van Koffie speciaal zaak Bysso Wij zijn LEUK!070 portret L

Engelse vlag magazine Leuk!070 explore The Hague regionAnne (35) woont haar hele leven al in Den Haag. Toen Anne haar man leerde kennen verhuisde ze naar het Laakkwartier. Nu woont het gezin iets verderop aan de rand van Rijswijk. Natuurlijk nog steeds 070!

Samen hebben ze twee kinderen die haar hebben aangezet om voor zichzelf te kiezen en Bysso te beginnen. Eigenhandig heeft Anne vorig zomer de zaak opgeknapt die eind oktober open ging.

Net als thuis biedt ze bij Bysso eerlijke producten en Haagse gezelligheid. Anne heeft haar draai helemaal gevonden, zit vol met ideeën en is klaar voor het zomerseizoen!

Een warm nest

“Mijn moeder heeft mijn oudere zus, broer en mij geleerd onszelf en het leven te ontdekken. We komen uit een warm nest. En dát mag best gezegd.”

Uitzicht over het park

“Sinds ik achttien jaar geleden mijn man leerde kennen, woon ik in het Laakkwartier. Nu wonen aan de rand van Rijswijk en kijken we – mijn man, onze 2 kinderen en ik – uit over het park vlakbij de kinderboerderij.”

Mijn perfect spiegel

“M’n kinderen zijn een perfecte spiegel voor me; zij laten mij relativeren. Ze zorgen er absoluut voor dat ik dingen doe die ik anders nooit gedaan had. Door hun heb ik besloten niet meer mijn dagen te slijten op mijn oude werk en ben ik Bysso begonnen.”

Het ‘bysso’ hebben

“‘Bysso’ betekent ‘fijn’ in het Latijn. En daar mikken wij ook op, dat je het hier fijn hebt; naar je zin hebt. Soms is dat lastig, bijvoorbeeld als je niet tegen gluten of (koe)melk kan. Zelf weet ik daar alles van. De kaart biedt dan ook voor die mensen veel lekkers en anders kijken wat we voor ze kunnen doen.”

Eerlijke producten

“We bieden zoveel mogelijk biologische producten, zoals onze koffie en thee en het speltbrood dat speciaal voor ons lokaal wordt gebakken. We willen eerlijke producten bieden, zo leven we thuis immers ook. Dat is gewoon heel belangrijk.”

Anne Goosen van Koffie speciaal zaak Bysso Wij zijn LEUK!070 portret SWaarom moet alles nou altijd zo duur zijn?

“Wat Bysso biedt, wil ik bieden voor een eerlijke prijs. Dat is soms best moeilijk, maar waarom moet alles nou altijd zo duur zijn? Bij ons krijg je dan ook zonder extra kosten amandelmelk of sojamelk in je warme drank.”

Jongeren een handje helpen

“Naast onze klanten helpen we ook jongeren die – om wat voor reden dan ook – zijn vastgelopen een handje. Ik geef ze de kans om stage te lopen en zo een toekomst in de horeca te starten. Een half jaar lang leren ze bij Bysso hoe ze goede koffie en thee zetten en iets lekkers bakken… en natuurlijk hoe je met klanten omgaat.”

Toekomstdromen

“Bysso moet een ervaring worden. Van de kleine momenten als iets eten en drinken, proberen we een ervaring te maken. Mensen moeten enthousiast over ons vertellen en weer terugkomen. En als ik straks meerdere zaken door heel Nederland heb… graag!!!”

Anne’s leukste van 070

Straat  Keizerstraat; het wordt hier steeds leuker met nieuwe winkels en horeca.
Winkel  Stoer wonen in de Keizerstraat; elke dag nieuwe spullen en voor iedereen wat wils.
Restaurant  Akihito in Rijswijk; zoooo lekkere sushi.
Festival  Parkpop.
Andere zaak  Mercedes Hairline in Rijswijk; altijd een persoonlijke touch.
Film  Pulp fiction; blijft geweldig.
Goede doel  Pink ribbon; moet meer aandacht voor zijn!

Meer info over Bysso

Ga naar de [website] en/of [Facebookpagina].

Of strijk zelf even neer bij Anne en geniet van al het lekkers en de gezelligheid. Bysso zit vlakbij het Kerkje in de Keizerstraat, op nummer 49, én dus vlakbij het strand.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.