De leukste speeltuinen van 070 – 1

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag -Kids!070 - Online magazine LEUK!070 L

Als moeder van een nogal bewegelijk jongetje van 6, pardon! bijna 7, ben ik regelmatig in een speeltuin te vinden. Geen straf hoor, zeker niet als het een beetje lekker weer is. Boekje mee, thermosbeker met thee en ik vermaak me wel. Een paar plekken waar ik regelmatig te vinden ben deel ik graag met jullie.

Zandspeeltuin in de Scheveningse Bosjes

dingen-doen-met-kids_heleen_leuk070_speeltuinen_S2Als kind kwam ik er al met mijn moeder, en sinds ik zelf moeder ben, vind je mij er ook regelmatig. Het is een ideale speeltuin voor kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Er zijn verschillende speeltoestellen, schommels, zandgravers en een houten kasteel. En je kunt er heerlijk zitten, in het zand of aan één van de vele picknicktafels. En is jouw kind al wat groter? Ook dan hoeft hij zich niet te vervelen op de super vette skatebaan.

Dingen te doen met kids in Den Haag en omstreken door Heleen Ravenhorst

Een tip: neem een paar losse eurotjes mee, want aan het einde van de middag komt de Italiaanse ijsboer langs!

Hoe kom je er?

Als je in 070 woont, spring je natuurlijk op de fiets en zoef je naar de Ary van de Spuyweg. Met het OV is de speeltuin goed te bereiken met tram 1 vanuit de stad (richting Scheveningen). Stap uit bij de halte Adriaan Goedkooplaan. Ben je een luilak? Dan kan je ook in de buurt parkeren.

Natuurspeelplaats Zuiderpret in het Zuiderpark

Ik woon er vlakbij, bij het fijne Haagse Zuiderpark. Er is daar zoveel te doen! Misschien ken jij het wel van Parkpop, het gratis muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt op de laatste zondag van juni. Maar het park heeft zoveel meer te bieden!

Zand, modder en water

Dingen te doen met kids in Den Haag en omstreken door Heleen Ravenhorst S4Zand, modder en water. Every child’s dream toch? Je vindt dat allemaal in natuurspeelplaats Zuiderpret in het Zuiderpark. Kids kunnen er úúúren heerlijk ravotten en met water spelen, want stuwmeertjes en watervalletjes zorgen voor spetterend speelplezier.

Planten en dieren

De kleine tuinmannetjes en -vrouwtjes kunnen kun hart ophalen aan de vele wilde planten en bloemen die er groeien. Die trekken veel insecten aan zoals vlinders en bijen. Verder zijn er veel bomen met bessen die vogels lokken en zijn er bramen en frambozen om te plukken. En ruik eens hoe heerlijk de rozemarijn ruikt!

Oók voor de allerkleinsten

De speeltuin is ook voor de allerkleinsten leuk, want er is een apart deel voor kids tot 6 jaar. Je vindt op het terrein ook verschillende zitjes, banken en picknicktafels. Heel fijn, want zo kan je de kids heel goed in de gaten houden.

Dingen te doen met-kids in Den Haag en omstreken SHoe kom je er?

De ingang van de Natuurspeelplaats is aan de Henriëtte Ronald Holstweg, bij de ingang van het Veluweplein. Bus 26 (richting Kijkduin) brengt je heel dichtbij. Uitstappen bij halte Moerweg. Fietsen kan natuurlijk ook.

Volgende keer

Volgende keer deel ik graag meer speeltuintips met jullie. Maar ik kijk natuurlijk ook reikhalzend uit naar speeltuinen waar ik het bestaan nog niet van af weet. Welke tip jij?
Heleen Ravenhorst columnist kids Leuk!070Heleen Ravenhorst, blogger – Heleen deelt samen met Judith en Maikel van Wijk leuke activiteiten en bijzondere plekjes in Den Haag en omgeving. Hiervoor houden ze kranten, aanplakbiljetten, persberichten en andere aankondigingen goed in de gaten. – Website: www.leukindenhaag.nl

Vond jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter