De dingen waardoor ik bevlogen ben

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca L

Engelse vlag magazine Leuk!070 explore The Hague regionHallo nieuwe leuke lezers van Leuk!070. Mijn naam is Michou. Ik ben geboren in Scheveningen en heb op vele mooie plekjes in Den Haag gewoond. Sinds 10 jaar woon ik met mijn zoon van net 18 en onze twee katers in Voorburg.

Hoe zal ik mij nou toch voorstellen?

Michou. Mens, aardbewoner, child of the universe… open, goedhartige, spirituele, optimistische, avontuurlijke, zo integer mogelijke, spelende, wijze, soms obstinate en dus ook lerende vrouw, moeder, zuster, vriendin, meisje. De volgorde fluctueert naar gelang wat zich aandient. Vergeef me als ik wat ben vergeten.

Schrijven voor Leuk!070

Jeetje, ik ben gevraagd om te schrijven voor Leuk!070. Over ‘gewoon’ mezelf, maar ook vooral over entheogenen (leraarplanten). En hoe ik dat ‘als expert’ervaar, vind Nancy.

Expert???

Dat ‘expert’ vind ik een beetje hoog gegrepen. ‘Ervaringsdeskundige’ is beter; al ben ik een kenner over maar een deel van het spectrum psychedelica en hun positieve invloed op mijn leven en nog altijd op ontdekking. Vroeger veel meer dan nu. Desalniettemin, genoeg om over te schijven en jullie mee te nemen op ontdekkingsreis.

De dingen waardoor ik bevlogen ben

Wat leuk! Schrijven over de dingen waardoor ik bevlogen ben; mijn passies dus en moederschap. Bijvoorbeeld over muziek en dans en hoe dit energetisch invloed heeft, als ware het mijn religie. Vroeger was het vooral house, maar nu alweer een flink aantal jaren ook Nia.

Over mijn creaties? Nee, deze spreken voor zich zoals jullie kunnen zien bij de rubriek Art & Crafts.

Over aparte geinige situaties, over… over… over… what makes me tick, wat mij drijft en wat hebben entheogenen hier nou mee te maken ?

Ayahuasca, de heilige thee

Schrijven over de heilige thee ayahuasca; het is een eer dat ik dit mag doen. Echter, integer en ook nog op een leuke manier schrijven over een onderwerp wat zo omvattend en ook soms serieus is, maar vooral ook delicaat en heel persoonlijk. Daar moest ik even heel goed over nadenken. Hoe doe je dat discreet? Well…

De juiste intentie en kennis onontbeerlijk

Ik volunteer onder andere bij Herbal Spirit, een medicinale kruidenwinkel. Ik adviseer daar vooral als reisdeskundige over leraarplanten zoals onder andere ayahuasca. Dit omdat mijn fascinatie betreft entheogenen nog altijd sprankelend leeft. Omdat ik voor de conceptie van mijn zoon al in Exquis werkte. Dat was één van de eerste 7 smartshops op aarde. Maar vooral omdat ik het belangrijk vind en weet dat de juiste intentie en kennis onontbeerlijk is voor een heilzame werking.

Wat betekent ayahuasca voor mij?

Ik kan wel zeggen dat ik een oneindig grotere verbinding heb gevonden met mijn ware zelf, de mensen om me heen, de aarde en het universum. Dat is de leerschool, mijn ervaring en toewijding in het gebied van Santo Daime en ayahuasca. Hier vind ik heling, door inzicht en bewustzijnsontwikkeling. Kracht voor toepassing. Groei door de liefde die ermee gepaard gaat. Veiligheid en vertrouwen door de juiste setting en begeleiding.

Happy camper en vette sores

Nog altijd lerende maar absoluut dat ik mijn positieve spirit voor een groot deel mede hier aan te danken heb. Nou was ik meestal al een happy camper, maar het leven bracht me ook vette sores. Dat we daaruit zijn gekomen moge een wonder heten en was nooit en nimmer gebeurt zonder de positieve bijdrage van de Santo Daime en ayahuasca.

Een uitnodiging

Ik ben zo dankbaar hiervoor, dit gun ik alle mensen! Daarom wil ik dit met jullie delen. Het is welliswaar niet voor iedereen en valt niet onder het kopje ‘Recreatie!070’. Echter, ik ben ervan overtuigd dat als het met je resoneert en roept, je er oneindig veel aan zal hebben en alles er veel beter op wordt. En dát is toch wel heel erg leuk.

Wordt vervolgd…

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Michou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Lampenmaker Levenskunstenares Den Haag - Michou ReulandMichou Reuland, expressionista – Michou is o.a. kenner en ervaringsdeskundige op het gebied van entheogenen. Werkt 1 dag per week bij Herbal Spirit. Haar vrije geest manifesteert zich ook in dans (Blue Belt Nia Teacher & Club), zang én het maken van lichtobjecten en -sculpturen. – Contact: facebook.com/MichouisM-…/

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter