Op pad met Cycle and the City

wandeltour fietstour Den Haag en omstreken LEUK!070 op pad L

fietsen fietstour Den Haag Cycle and the City LEUK!070 LEUK! op pad 7Leuk!070 biedt met de rubriek ‘LEUK! op pad’ gidsen en andere liefhebbers de gelegenheid een gastcolumn met een leuke route voor de lezers te verzorgen. In deze eerste tour neemt Cycle and the City – die van de gouden fietsen – je mee op de fiets door centrum Den Haag, het hartje van regio 070.

Startpunt De Grote Markt

De Grote Markt is een prima plek om te starten met een fietstour. Het plein zit vol geschiedenis waar nog steeds elementen van zijn terug te vinden.

De Boterwaag

De boter- en kaasmarkt bevond zich in die tijd in de huidige De Boterwaag. In dit café-restaurant hangt nog steeds de waag. Parkeer je fiets voor de deur of in de bicyclette en geniet van goed eten, lekkere drankjes en gezelligheid.

Tip: Hou je van salsa? Op woensdag wagen wij in De Boterwaag een salsa-dansje.

De middelvinger van…

fietsen fietstour Den Haag Cycle and the City LEUK!070 LEUK! op pad 6Niet te missen vanaf de Grote Markt, de middelvinger van Haagse Harry. Fiets er eens heen en ga met deze Haagse cultheld op de foto. De lijfspreuk van Haagse Harry: “Kap Nâh!! Lekkâh Belangrèk’!” Mooi toch dat plat Haags?De Haagse ooievaar

Fiets vanaf de Grote markt, via de Schoolstraat naar de Grote kerk of Sint-Jacobskerk en het oude stadhuis toe op de Dagelijkse Groenmarkt. Kijk eens omhoog. Op de gevel van het oude stadhuis en de kerktoren zie je het stadswapen van Den Haag, de ooievaar. Weet jij waarom dit het stadswapen is van Den Haag?Haagse Lekkernijen in de Oude Molstraat

fietsen fietstour Den Haag Cycle and the City LEUK!070 LEUK! op pad 3Steek over en fiets de Oude Molstraat in. De Oude Molstraat ligt in één van de gezelligste en oudste wijken van Den Haag, het Hofkwartier. Fiets een stukje door en aan de linkerhand zie je, ’t Bakkertje. Deze ambachtelijke bakker kun je niet voorbijfietsen zonder de Haagse Poffâh geproefd te hebben.

De koninklijke allure van Den Haag

Fiets de Oude Molstraat uit en sla rechtsaf de Molenstraat in. Geniet van de knusheid van het echte Haagse straatje wat uitkomt op het chique Noordeinde. Sla linksaf en zie de koninklijke allure van Paleis Noordeinde. Vergeet niet te zwaaien naar de Koning wanneer hij aan het werk is!

Fiets het hele Noordeinde met exclusieve boutiques, galerieën en horeca af.

fietsen fietstour Den Haag Cycle and the City LEUK!070 LEUK! op pad 4Hou je van Italiaanse passie? Ga dan eens langs bij Da Gianni om gepassioneerde Italiaanse sferen te beleven. De geur van de heerlijke Italiaanse hapjes en de kleurrijke vitrine komen je op het Noordeinde al tegemoet.

Op naar de Malle Molen

We gaan na het Noordeinde rechtsaf de Mauritskade op. Het is een drukke weg, maar kijk eens naar de villa’s en huizen langs de gracht. Weet jij welke bouwstijl dit is?

Rij voorbij de stoplichten en sla bij de tweede brug linksaf de Frederikstraat in. Neem daar het eerste straatje rechts en vervolgens het eerste straatje weer links. Je fietst nu op de Malle Molen. Hier komt menig bekend Hagenaar.

Parkeer de fiets en loop naar één van de oudste cafés van Den Haag: ‘De Kleine Witte’. Bewonder de authentieke en knusse inrichting. Neem plaats in dit gezellige café en geniet van de lekkerste saté van Den Haag!

De boulevard van Den Haag

fietsen fietstour Den Haag Cycle and the City LEUK!070 LEUK! op pad 8Via de Frederikstraat fiets je terug naar de Denneweg. Ook hier passeer je chique boetiekjes en horeca.

Via de Vos in Tuinstraat kom je op het Lange en Korte Voorhout; dé boulevard van Den Haag; tijd om te flaneren.

Tussen deze statige panden bevinden zich o.a. het kleinste- en het smalste huisje van Den Haag. Kan jij ze vinden?

De plek van de Nederlandse geschiedenis

fietsen fietstour Den Haag Cycle and the City LEUK!070 LEUK! op pad 2Fiets over het Lange Voorhout naar de Kneuterdijk. Je komt aan op een prachtig plein genaamd Plaats.

De Plaats is dé plek van de Nederlandse geschiedenis. Het biedt een prachtig uitzicht over de Hofvijver, de Gevangenpoort.

The name is Jamey

Sluit hier je rondrit af met een drankje bij de openhaard van Jamey Bennett.

Meer verkennen op de fiets?

Heb je de smaak te pakken? Wil je alleen of met vrienden een leuke fietstocht maken? Kijk dan eens op de website van Cycle and the City.

Cycle and the city fietstoeren Den Haag Vrienden van Leuk!070Cycle and the City – Cycle and the City, de unieke fietstour door Den Haag op de #goudenfiets! Ontdek alleen of met een groep verborgen parels, verscholen hofjes, lokale horeca en proef Haagse lekkernijen.
Meer informatie: cycleandthecity.nl

Vond jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter