Tea Mišković van Luminize

Bassiste Tea Mišković van Luminize portret Leuk!070 online magazine Den Haag L

Tea, 26, is geboren en getogen in Kroatië. Ze woont alweer ruim twee jaar in Den Haag. Samen met Irena en de zussen Matilda en Marcela vormt Tea de ‘all-girl rock band’ Luminize. Waar ze in het begin nog covers speelden, brengen ze nu hun eigen repertoire én dat met grote een dosis kracht en energie; een ware ‘luminize’.

In 2015 namen ze hun debuutalbum ‘All Or Nothing’ op en speelden op verschillende grote festivals en podia in onder andere Nederland en Kroatië. In februari dit jaar werd het album gelanceerd waarmee ze hun rocksound naar een nog hoger niveau tillen. Een succesvolle statement van wie ze zijn en wat ze doen dat hun nu al diverse leuke (nationale en internationale) contracten heeft opgeleverd.

In bomen klimmen

“Hallo allemaal, ik ben Tea, de bassist van Luminize. Ik ben 26 jaar geleden geboren in een kleine kustplaats in Kroatië, waar iedereen in Luminize vandaan komt. Als kind was ik al sportief, het begon met in bomen klimmen en sinds mijn negende speel ik volleybal.”

liefde op het eerste gezicht

“Zonder dat ik het wist, gaf mijn moeder mij op voor muzieklessen. Eerst was ik boos, totdat ik de gitaar ontdekte, dat was liefde op het eerste gezicht. Omdat ik veel naar Bon Jovi luisterde, kreeg ik zin om ook rockmuziek te maken. Daarom begon ik samen met de andere meiden een band en leerde ik basgitaar spelen.”

Sport als tweede liefde

Bassiste Tea Mišković van Luminize portret Leuk!070 online magazine Den Haag“Naast muziek is sport altijd heel belangrijk voor mij gebleven. Ik besloot Kinesiologie (de wetenschap die zich bezighoudt met de motoriek van het menselijk lichaam) te gaan studeren. Ik werkte als gymlerares, personal trainer en ski instructrice.  Als we niet in de opnamestudio zitten of op het podium staan, probeer ik deze dingen nog steeds tussendoor te doen.”

Een fantastisch jaar

“Tot zover was 2016 al een fantastisch jaar voor ons, en voor mijn gevoel wordt het alleen maar beter. Ons album ‘All Or Nothing’ kwam uit in februari en we hebben de kans om in heel Nederland mensen te ‘Luminizen’. Het festivalseizoen is inmiddels losgebroken en we hebben veel zin om op de grote podia te spelen.”

Tea’s leukste van 070

Straat  Lange Voorhout.
Restaurant  Blauw.
Café  Eat.
Strandtent  Golfslag.
Festival  Parkpop.

Meer info over Luminize?

Ga naar de [website] en/of [Facebookpagina].

Of ga naar één van hun optredens en ervaar de ‘luminize’! Ze spelen 16 juli live op het Summertime Festival Den Haag

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.