It’s yoga time…

Yoga Den Haag column blog Janneke Kriijgsman LEUK!070 L

Yoga voor geitenwollensokkentypes? Die tijd is echt wel voorbij. Wereldwijd beoefenen 300 miljoen mensen yoga en dat worden er elke dag meer. Ook in ons eigen land schieten de yogascholen als paddenstoelen uit de grond en Den Haag blijft gelukkig niet achter; onze stad kent inmiddels heel wat fijne yoga-spots!

We want more…

Die populariteit is niet voor niks. We willen namelijk nogal veel, tegenwoordig. Niet alleen die baan en dat huis. Ook een rijk sociaal leven, off- en online. Niet te lang wachten. Liever helemaal niet eigenlijk. Carrièrepad, graag voor ons dertigste. Lekker en gezond eten; alle dagen van de week. Kinderen: fantastisch, maar dan niets inleveren. Dus blijven sporten, weekendjes weg en af en toe een feestje meepakken…

Prikkelig

Het aantal prikkels dat we te verwerken krijgen is daarnaast geëxplodeerd. Per dag evenveel als in de Middeleeuwen in een heel leven. Onze telefoons zijn onmisbaar en doden alle lieflijke wachtmomentjes op de dag. We weten altijd wat er speelt. En wat we allemaal níet mogen missen. Teveel! Ai…

Al met al een perfecte cocktail voor overvolle koppen. Niet zo gek dat we en masse zoeken naar manieren om niet alleen dat lijf, maar ook ons hoofd wat meer te ontspannen…

Get out of the crowd

Yoga is zo’n manier, voor mij althans, om even uit de gekte van alledag te stappen. Hoppa, uit die telefoon, ogen dicht. Gaan. En dan zijn. Bij mezelf. Luisteren. Snappen. Of soms niet. Lachen, soms huilen. Lastig. Lekker! Confronterend, soms. Maar altijd goed.

Van judo naar yoga

Zelf kwam ik via een kronkelig paadje van judo, hockey, tennis, jazzballet en hardlopen bij yoga. Daar stopte de zoektocht. Hardlopen bleef. Yoga ook. Ik vond er alles in: uitdaging, rust, weerstand, blijdschap, kwetsbaarheid, geluk. Yoga kan bij alles en met alles. Als je blij bent of bloedchagrijnig. Fris en fruitig of met een kater(tje;).

Je wordt er sterk, soepel en flexibel van, zeker. Maar misschien wel veel belangrijker, je wordt je steeds bewuster. Van je eigen lichaam, je eigen grenzen, je zelf. En dat is zó fijn. Want daarmee wordt het leven buiten de mat ook nét wat leuker.

Haagse Yogatocht!

Yoga is er in vele kleuren en smaken. Dé yogaschool bestaat niet. Dé yogavorm ook niet. Elke vorm heeft zijn charme; geen teacher is hetzelfde. En je behoefte verandert voortdurend. Zo had ik 10 jaar geleden nooit gedacht dat ik met mijn ogen dicht mantra’s zingen (o.k., na een beetje gène overwinnen 😉 ) fantastisch zou vinden.

Welke vorm bij jou past? Een kwestie van uitproberen! Maar ik kan je natuurlijk wel een beetje helpen…

De komende maanden ga ik de yogascene verkennen en zal ik mijn ervaringen met jullie delen. Een superleuke reis door 070 waarbij ik niet alleen veel scholen ga uitproberen, maar ook wat meer zal vertellen over de verschillende soorten yoga.

Wil je weten wat yoga voor jou kan betekenen? En wat Den Haag en omgeving te bieden heeft?

Stay tuned for more yoga!

Namasté!
Janneke
Janneke Krijgsman yoga column blog Den Haag LEUK!070Janneke Krijgsman, marketeer en yogadocente – Janneke rondde in 2016 haar Vinyasa Teacher Training af en geniet van relaxte zondagochtenden met haar gezin, intieme etentjes met vrienden, dansen met vriendinnen en haar spirituele ontdekkingsreis die haar steeds op nieuwe plekken brengt.

Vond jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

2 Comments
Rubine

Wat heerlijk Janneke! Ik ga je volgen, hier word ik blij van!

Laat een reactie achter