Helemaal top!

Mike Eelkema Lukewarm Ocean column blog muziek Leuk!070 L

Sta je dan ’s ochtends vroeg om half 9 op Hollands Spoor met een gloednieuwe gitaar op weg naar de studio om nieuwe Lukewarm Ocean-tracks op te nemen. Niet bepaald een legendarisch rock ‘n roll  beeld van een Haags rockbandje.

Maar goed, ik kan het mooier maken dan het is, maar we leven helaas niet meer in de tijd van Led Zeppelin en ons eigen Golden Earring. Man, wat had dat mooi geweest… maar dat komt prima in orde na de zomer met Lukewarm Ocean.

Een energielevel waar je U tegen zegt

We dwalen af, terug naar Holland Spoor. Tussen al het reizende werkvolk pak ik een gesprek op van een groepje collega’s die het uitgebreid hebben over de avond ervoor. Er hangt een energielevel waar je U tegen zegt.

Bruce Springsteen Mailieveld Den Haag LEUK!070Zij zijn een klein onderdeel geweest van misschien wel de mooiste 3,5 uur van dit jaar op dat veldje naast het Centraal Station. Ik hoor er nog een zeggen: “Het voelde alsof ik met alleen maar familie daar was.’’ Dát is precies waar muziek over gaat.

En Bruce: dankjewel! Want dit was de perfecte avond en smaakt naar meer kicke acts die hier op ons eigen grasmatje in Den Haag moeten komen spelen!

Een spanningsboog van een konijn

Mocht het nog bloedheet worden deze zomer, dan trekt iedereen altijd gelijk met een heel concertpubliek naar het strand om daar te bakken in de zon. Mocht je nou net zoals ik een spanningsboog van een konijn hebben en na 1 minuut het al zat zijn met niks doen, dan moet je zeker weten twee data sowieso in je agenda kalken.

Zegt genoeg toch?

Zaterdag 6 augustus is het legendarische gratis festival Schollenpop op het zuiderstrand in Scheveningen. Ideaal, hop op de fiets en genieten op het strand van vette bands en gezellig ouwehoeren met iedereen met een biertje erbij. De ander is aan de andere kant van de haven en kan ik kort over zijn: vrijdag 9 september, Golden Earring. Zegt genoeg toch?

Man man man

Even nog terug naar het stukje van op weg naar de studio. Ik stond daar als een blije puppy met een nieuwe gitaar in mijn handen. De dag ervoor een tikkie impulsief gekocht bij Max Guitar. Maar dat soort gitaren komen op je af en dan weet je het meteen. Voor gitaar liefhebbers zeker een bijna verplicht nummer om deze onwijs toffe winkel te bezoeken in Scheveningen.

Ik had voor de zekerheid Robbert, de eigenaar, een mailtje gestuurd of ze de gitaar die ik wilde vast wilden houden. Ik daar stuiterende heen en bij aankomst, natuurlijk wel rustig en cool naar binnen lopend. De service daar: “Man man man”. Of zoals Charlie de drummer in mijn band zou zeggen: “Helemaal top!”.

Die onwijs vette Fender Strat uit 1989

Fender Strat uit 1989 rock pop column LEUK!070 Mike Eelkema Eerst een bakkie koffie bij Sammy in het MaxCafé terwijl ze nog even die onwijs vette Fender Strat uit 1989 afstellen. Daarna was het vanaf de eerste toon meteen raak, die gitaar heb ik nodig. En ja hoor, hij was meer dan aan bij het optreden van Lukewarm Ocean in het Paardcafé op 23 juni en binnenkort te horen op nieuwe tracks.

Zo snel als een TGV

Tot slot, vergeet niet om zo snel mogelijk als een TGV een kaartje te scoren voor Jam de la Créme Festival op 16 juli, dit wordt net zo legendarisch als Bruce op het malieveld. Misschien nog wel meer episch, don’t miss the jam…
Mike Eelkema Columnist Muziek Leuk!070 lukewarm oceanMike is sportdocent en zanger/gitarist van de Haagse band Lukewarm Ocean. Muziek stroomt door zijn aderen en hij geniet net zo veel van concerten en live gigs als van de optredens met de band. Op Leuk!070 schrijft hij hoe muziek leeft in 070. Website: www.lukewarmocean.nl

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!h2

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter