Aankondiging: ClubHistory!070

Club history Den Haag column blog LEUK!070 L

Herinner jij je MTV nog op het Gevers Deynootplein? Niet dat het zo’n hit was, maar moet toch even polsen. Of De Parasol, Tahiti, de ‘rollerskate’, de Confettis, of de Ballentent? Dan ben jij van mijn leeftijd en klinken de Toys, Nastasta, en Aozora je ook vast nog bekend in de oren. Wij – mensen ergens tussen de 45 en 55 – waren erbij toen de house écht begon in 070, zo rond 1989 (inderdaad een klein jaartje later dan 020).

Wat volgde waren de Tempel, La>>DS, feestjes op het strand bij het Zwarte Pad en natuurlijk Club Exposure die Den Haag stevig op de danskaart zette; gevolgd door de Asta en Club <<O>>.
Wilde je meer underground dan was er de Gabberton en de Bash-O. Ik vergeet vast nog van alles, vul me gerust aan.

Of ben je net wat ouder dan ik en kwam je al voor ons in AoZora, Pam Pam, Belle Amie en natuurlijk de Marathon? Misschien nog wel in de tijd dat daar bands optraden vóór de Italodisco zijn entree maakte. Oef, wat was er allemaal voor mijn tijd? Wie heeft de verhalen?

Of veel jonger? En waren de tenten waarvan ik even niet op de naam kan komen, maar nog wel weet waar ze zaten en sommigen er nog zitten jouw ding? *Denkt aan Millers, maar komt niet verder* Of kom je nu in Magistrat of de …? … help!

Wat waren jouw clubs in 070?

LEUK!070 is van plan te beginnen waar de jonge vijftiger begon en zo alle clubs op volgorde in beeld te brengen. Aozora en Belle Amie zijn na de vakantieperiode ons startpunt. Weet je nog clubs? Ken jij nog mensen die honderduit kunnen vertellen over ‘hun’ disco vroeger? Wie heeft er nog foto’s?

Zet jouw reactie gerust hieronder, of stuur een mail naar redactie@leuk070.nl

Wij hebben er zin in en gaan zorgen voor leuke terugblikken!

Vond jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter