De leukste speeltuinen van 070 – 2

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag -Kids!070 - Online magazine LEUK!070 L

In mijn speurtocht naar leuke speeltuinen in 070 heb ik weer twee pareltjes ontdekt. Ben benieuwd of jullie deze kennen!

Robin Hood speeltuin in het Haagse Bos

Dingen te doen met kids in Den Haag en omstreken door Heleen Ravenhorst 2-S5Midden in het centrum van de stad ligt Het Haagse Bos. Het is een heerlijk groot bos waar je fijn wandelt, ook mét de kids. En als je gaat wandelen, plan dan voldoende tijd in voor het stoere speelbos Robin Hood.

Avontuurlijk voor de wat grotere kinderen

Voor de wat grotere kinderen (vanaf 6 jaar) is het een super toffe grote speeltuin, die is aangelegd door Staatsbosbeheer. Er zijn boomstammen en paaltjes om op te spelen, op te klimmen of aan te hangen. Zoals de naam al doet vermoeden is het een avontuurlijke speeltuin met een stoere kabelbaan, een echte hangbrug en een spannende klimwand.

Hoe kom je er?

Het speelbos ligt in het Haagse Bos en is bereikbaar via de ingangen aan de Bezuidenhoutseweg of de Boslaan. Dat is makkelijk aan te lopen vanaf Den Haag Centraal Station.

Speeltuin Cantaloupenburg

Dingen te doen met kids in Den Haag en omstreken door Heleen Ravenhorst 2-S3De oudste speeltuin van Den Haag ligt in het hartje van de stad aan de Cateloupenburg. Dat is in de wijk WIllemspark; in de buurt van de Denneweg. Je moet echt wel weten dat deze speeltuin bestaat, hij ligt in namelijk in een hofje en je loopt er niet toevallig langs.

Meer dan een speeltuin

De speeltuin heeft niet alleen een aantal fijne speeltoestellen, maar je vindt er ook een voetbalveldje, trampolines en een peuterbadje. De speeltuin is in november 2014 helemaal vernieuwd en is ook voor de kleintjes geschikt.

Hoe kom je er?

Dingen te doen met kids in Den Haag en omstreken door Heleen Ravenhorst 2-S1De speeltuin ligt in de Cantaloupenburg 26a. Pak vanaf Den Haag Centraal Station tram 9 (richting Scheveningen) en stap bij halte Javabrug. Vanaf daar is het nog 5 minuutjes lopen.

Volgende keer

Volgende keer is de vakantie nog niet voorbij en deel ik weer graag speeltuintips met jullie. Maar er zijn vast nog speeltuinen waar ik het bestaan nog niet van af weet. Welke tip jij?

Heleen Ravenhorst columnist kids Leuk!070Heleen Ravenhorst, blogger – Heleen deelt samen met Judith en Maikel van Wijk leuke activiteiten en bijzondere plekjes in Den Haag en omgeving. Hiervoor houden ze kranten, aanplakbiljetten, persberichten en andere aankondigingen goed in de gaten. – Website: www.leukindenhaag.nl

Vond jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter