Aankondiging: Body&Mind!070

Body & Mind Yoga Massage T'ai Chi column blog Leuk!070 online magazine L

Voelen. Voelen moet je naar mijn idee leren, of eigenlijk, jezelf niet afleren… Naarmate we ouder worden, gaan we steeds meer ‘in ons hoofd’ leven. Vooral in deze maatschappij waar we overspoeld worden aan prikkels, beelden en informatie.

Ook ik

Ook ik heb weer leren voelen. Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met haptotherapie en daar kwamen al snel yoga en meditatie bij. Hierdoor ging ik wat meer ‘uit mijn hoofd’ en leerde meer vertrouwen op mijn lichaam.

Invloed van je lichaam op je bewustzijn

In de loop der jaren, maar voornamelijk vanaf mijn dertigste, ben ik mij steeds meer gaan interesseren in de invloed van je lichaam op je bewustzijn. Het is zeer boeiend te zien en te voelen hoe die twee elkaar beïnvloeden.

Burned out

Toch ontkwam ook ik niet aan de overspannenheids-golf die in de Westerse maatschappij heerst, maar het heeft mij ook nieuwe – of diepere – waardevolle inzichten verschaft.

De spirituele kant van het leven

Naast yoga en massage heeft dus ook de meer spirituele kant van het leven mijn aandacht. Zo heb ik mij laatst verdiept in Ayurveda (Indiaase levenswijze) en doe ik een massagecursus waarmee ik verder wil. Maar er is natuurlijk veel meer dan mijn eigen rugzakje ‘Body&Mind’.

Een mens is nooit uitgeleerd

Met mijn rugzakje en mijn nieuwsgierigheid probeer ik, Jerney Gouweleeuw, graag veel uit en pik daar dan dingen uit die goed voor mij werken. Voor deze column ga ik mijn ontdekkingsreis in de wereld van Body&Mind hier in Den Haag en haar omgeving in beeld brengen en jou via deze column op de hoogte houden.

Tot over vier weken! … ik kan niet wachten om jullie de komende tijd mee te nemen op die reis door de regio!
Jerney Gouweleeuw columnist blogger body & mind yoga Den HaagJerney Gouweleeuw, ‘body & mind’-onderzoeker – Beginnend masseuse en yogaliefhebster Jerney is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen. Deze zoekt ze vooral in de invloed die lichaam en geest op elkaar hebben. Jerney onderzoekt wat 070 op dat terrein biedt.

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.