Voor de Liefhebbas: Mink Jazz Sessions

Irvin van t Houdt Hip hop Jazz Lifestyle Subculturen column blog LEUK!070 online magazine L

Terwijl de zon een duik nam achter de kust, lieten de Indigobezoekers zichzelf wegdrijven in een avondje puur genieten. Live Jazz, Soul en Funk waren eventjes de idyllische soundtrack van een lang verwachte zomerdag. Aankomen in Scheveningen en geforceerd mijn jas uittrekken door de warmte was al een blije binnenkomst. Mink Records zorgden ervoor dat mijn zomergevoel alleen maar sterker werd.

Over Mink

Mink Records is een jong independent label, gevestigd in Amsterdam, Den Haag, en Glasgow. Naast het toezicht houden van opnames, management en promotie, specialiseert Mink in een all-round creatieve assistentie/begeleiding van artiesten. Het label streeft naar een sterkere muzikale band tussen artiesten in de UK en Nederland.

1ste editie: Benjamin Herman & Reinier Baas

Irvin van t Houdt Hip hop Jazz Lifestyle Subculturen column blog LEUK!070 online magazine Mink Jazz Sessions Indigo Beachclub 2Naast de dagelijkse praktijken die het label bezighouden, worden er ook live sessies – de Mink Jazz Sessions – georganiseerd hier in Den Haag. De eerste editie op 21 mei bracht twee grote Nederlandse jazznamen naar Café September aan de Grote Markt. Benjamin Herman en Reinier Baas namen de headline in een vloeiend verloop met ijverige muzikanten die klaar stonden om mee te jammen.
Deze heb ik zelf helaas moeten missen, maar toen ik alle positieve verhalen had gehoord wist ik zeker dat de volgende editie niet gemist zou worden.

Live session bij Indigo

Irvin van t Houdt Hip hop Jazz Lifestyle Subculturen column blog LEUK!070 online magazine Mink Jazz Sessions Indigo BeachclubDe tweede editie werd gehouden in het sfeervolle Beachclub Indigo. De setting, sfeer en bovenal muziek was perfect in balans. Er werd afgeschopt met een jazz jam, geleid door Felician Erlenbrug op de saxaphoon, samen met Jimmi Heuting op de drums, Marijn van de Ven op de bass en de vocals van Biba… die heel goed liet horen wat voor moois de stem kan doen.

Goed voorbeeld

Mink Records is een heel goed voorbeeld van een nieuw jong initiatief die veel kan toevoegen aan onze Haagse muziekgemeenschap. Al is het alleen al de diversiteit in aanbod, daarmee krijg je mij al sneller op de ‘koop hier je ticket’-knop.

Neem een kijkje op de website om op de hoogte te blijven: mink-records.com.

Irvin van t Houdt Overkill CS hiphop column Leuk!070Irvin van den Houdt, subculture blogger – Mede-oprichter van het lifestylemerk Overkillcs hoopt, niet wegvluchtend uit eigen stad, samen met twee vrienden een bijdrage te leveren aan de mode- en Hip Hop-scene van 070.
Website: www.overkillcs.nl

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter