Schuifdeuren lollie

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca L
Hallo lezers van leuk 070.

Michou ontdekt! Jawel. Al van kinds af aan natuurlijk. O.k. dus laat ik bij het begin beginnen.

Hebben jullie dat nou ook?

Hebben jullie dat nou ook? Van die dingen die ik me herinner uit mijn kindertijd? Dat ik toen – als kind – droomde over later? Of dingen speelde die later gebeurden?

Van die tijdreis-crossovers; synchroniteiten; soort van teleportatiemomenten heen en terug? Van die doorkijkjes vanuit alsof van bovenaf; over een bepaalde tijdspanne?

Kunnen jullie me nog volgen? Alsof ik voordat ik geboren werd al een blauwdruk heb gelezen over wat me te wachten staat en ik al van kinds a aan boodschappen doorkrijg; duwtjes in de rug; wegwijzers.

Laat ik beginnen met een voorbeeld…

Ik ben geboren op Scheveningen en woonde in de Haagsestraat. Later zou ik in Den Haag gaan wonen.

Oh, kijk! Dát was er ook al zo een: nummer 69! Ik ben kreeft. Ook zoiets. In de dierenriem ziet het teken kreeft eruit als een 69 … maar dit terzijde.

We woonden op de bovenste verdieping en mijn eerste herinneringen stammen uit die tijd. Die van op de commode knus in een nisje waar mijn moeder mijn benen omhoog deed en de luier onder mij schoof en baden deed ze mij in het gele teiltje. Deze plaatste mijn moeder dan in de gootsteen met 4 tinten geperste ministeentjes beneden in de keuken.

Mijn kamer

Ik had de achterkamer op 3 hoog. Jaja. Het was een fijne lichte kamer met een vloerbedekking van zacht gebroken wit. In de winter brandde altijd het rode ronde kacheltje zachtjes en keek ik uren naar de vlammetjes achter het glas.

In de zomer hoorde ik de meeuwen en de lage doordringende maar warme scheepshoorn als er een schip voor de haven lag te wachten.

Als je groot bent

Op een dag, ik denk dat ik 2 was, kreeg ik van mijn oma Dity een megagrote lollie. Tenminste, in mijn ogen natuurlijk. Een vrolijke rode poezenkop met zwarte snorharen en grote lieve ogen.

Mijn moeder zei: “die mag je eten als je groot bent”. Dát vond ik natuurlijk erg jammer.

’s Avonds in mijn bedje bedacht ik een plan.

Ik begon met groeien

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca - SEenmaal in de ochtend pakte ik de lollie stevig tussen mijn twee knuistjes en ging tussen de schuifdeuren staan. Plantte mijn benen stevig op de grond en begon met … GROEIEN!

Ik perste mezelf steeds steviger in de grond en met al mijn kracht maakte ik me lang en duwde ik mijn hoofd omhoog richting plafond. Helemaal overtuigd van mijn kunnen.

“Wat ben je aan het doen?” riep mijn moeder uit toen ze me zag. Ik antwoordde: “Ik ben aan het groeien; zó dat ik de lollie opeten kan!”.

Bewust werken aan groei

Toen ik jaren later mijn eerste Santo Daime-ayahuasca werk deed en ik 12 uur op mijn benen proces na proces door aan het ploeteren was. Moest ik denken aan dit moment uit mijn kindertijd.

Dit was exact hoe het werkte tijdens die eerste grote lifetransforming-ceremonie van mijn leven. Bewust werken aan groei. Hmmmmmm… waar haalde ik als kind dat nou vandaan?

Het mysterie ontrafelen

Zo zijn er talrijke dingen die een verdachte rode draad zijn in mijn leven. Helaas is dit één column en heb ik maar zoveel letters te spellen, maar de volgende keer zal ik hier dieper op ingaan. Stukje bij beetje het mysterie ontrafelen wat leven heet…

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Michou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Lampenmaker Levenskunstenares Den Haag - Michou ReulandMichou Reuland, expressionista – Michou is o.a. kenner en ervaringsdeskundige op het gebied van entheogenen. Werkt 1 dag per week bij Herbal Spirit. Haar vrije geest manifesteert zich ook in dans (Blue Belt Nia Teacher & Club), zang én het maken van lichtobjecten en -sculpturen. – Contact: facebook.com/MichouisM-…/

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter