Ik kan het niet vaak genoeg zeggen

Mike Eelkema Lukewarm Ocean column blog muziek Leuk!070 L

Jam-de-la-creme_mike-eelkema_-rock-column_LEUK070_#3-1Ok, luister dan. Laten we eerst even kort terugblikken naar een paar weekeindes terug. Maar eerst we hebben achtergrond muziek nodig anders gaat de inkt niet vloeien op dat papier. Zodra ik de naald laat zakken, begint gelijk het nummer en dat is tevens het nummer die gelijk het verhaal van deze vette editie van Jam de la Créme Festival vertelt: ‘Is This It?’ van The Strokes.

Tandjes wat ging deze editie hard, right on!!

Zaterdag 16 juli was het dan zover de aller-aller-allerlaatste editie van toch wel een pareltje tussen alle mooie Haagse Festivals. De tiende en laatste. Het is misschien ook wel een goed getal om mee af te ronden.

Jam-de-la-creme_mike-eelkema_-rock-column_LEUK070_#3-2Maar de tandjes wat ging deze editie hard, right on!! Ik kan wel gaan benoemen wat en wie er waren, maar je had er bij moeten zijn. Zoals je bij Zuid ook verwelkomt werd met ‘Weet je moeder dat je hier bent’ en je liep door David Bowie naar binnen. Wat wil je nog meer?

Wat gaat er nu komen?

Fijn dat live muziek onwijs leeft in Den Haag, vet! We willen meer. Dit was dan wel de laatste maar zeker niet het einde, dit vraagt juist: wat gaat er nu komen? Wat voor vette dingen gaan er nog ontstaan tussen al het talent dat deze mooie stad heeft? Dus kom maar op met jullie plannen met live muziek, festivals, jams en meer.

We weten allemaal wat daar gebeurde

Tussen alle festivals door deze zomer bereikte mij een bericht waar ik ontzettend blij van werd, naja eigenlijk twee berichten. Let’s start with the first one.

Vanaf oktober dit jaar krijgen we er een nieuw café met livemuziek, radio en media erbij. In de Korte Nobelstraat komt het Parkroad Café door Fred Zuiderwijk en Erik Kuylaars. Geen onbekenden in Den Haag. Zuiderwijk vertelde al dat in de kelder een podium komt net zoals de Cavern Club. We weten allemaal wat daar gebeurde. Ik zeg: dit is wat we willen in Den Haag. Kan niet wachten.

De kanonskogel rockers

De ander is van kortere aard, maar wel heel vet. Op zaterdag 19 november komen de kanonskogel rockers van Hidden Charms naar De Zwarte Ruiter. Kan er een betoog over gaan houden, maar alleen dit: wees erbij, dit is sinds tijden een modderdikke band uit Engeland. Ga het luisteren, word er blij van en ga erheen!

Wat wil je nog meer?

Dit was het voor deze keer dan, vergeet niet aanstaande zaterdag naar het strand te gaan en te genieten van de bandjes op de 20e editie van Schollenpop alweer. Niet gelogen vorig jaar speelde ik hier zelf met mijn band Lukewarm Ocean en dit festival is zeker een rock festival zoals het hoort te zijn en… gratis. Wat wil je nog meer?

Tot de volgende column vanuit een boerderij in Zoeterwoude omgetoverd tot studio waar nieuwe songs van Lukewarm Ocean nu worden opgenomen. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ga naar al die live muziek in Den Haag, dat is de plek waar iedereen blij van wordt!

Mike Eelkema Columnist Muziek Leuk!070 lukewarm oceanMike is sportdocent en zanger/gitarist van de Haagse band Lukewarm Ocean. Muziek stroomt door zijn aderen en hij geniet net zo veel van concerten en live gigs als van de optredens met de band. Op Leuk!070 schrijft hij hoe muziek leeft in 070. Website: www.lukewarmocean.nl

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter