Jet Kruijt van Jet it Flow

Jet Kruyt van Jet it flow Portret op Leuk!070 online magazine voor regio Den Haag L

Jet (29) is geboren in Den Haag en groeide op in Bohemen met haar twee broers, ouders en hond Zaza. Daarna ging Jet voor haar studie naar Nijmegen en naar Utrecht om te werken.

Sinds drie jaar is Jet weer terug in 070 en woont ze bij de electriciteitscentrale in Den Haag. Ze is dolgelukkig met haar keuze: “Ik heb hier gewoon mijn vrienden, familie en het strand. Alles wat ik nodig heb!”

De Vrije School

“Als kind kregen we alle vrijheid om onze creativiteit te ontwikkelen. Ik ging naar de Vrije School in Den Haag en heb er van mijn 4e tot 19e gezeten. Veel van mijn vriendinnen ken ik vanaf die kleuterklas. Erg bijzonder.

Na de middelbareschool in 2006 heb ik een half jaar gewerkt en ben daarna met mijn rugzak een half jaar door Azië en Australië gaan trekken.”

Studie muziektherapie

“Toen ik terugkwam ben ik muziektherapie in Nijmegen gaan studeren. De combi tussen creatief bezig zijn en zorgverlening leek mij fantastisch. Mijn studie vond ik super leuk, maar uiteindelijk kwam ik erachter dat ik er niet per se in wilde werken.”

Stage in Curaçao

Jet Kruyt van Jet it flow Portret op Leuk!070 online magazine voor regio Den Haag S2“Voor mijn stage verbleef ik een jaar op Curaçao. Ik werkte daar met kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Curaçao was echt een topjaar voor mij. Het is er heel blij en vrolijk en ik merkte dat ik wel heel erg van de zon en het buitenleven houd.”

Muziek en mijn hoofd leeg dansen

“Het dansen op Curaçao maakte mijn kop leeg en van de muziek word ik écht heel vrolijk. Nog steeds ga ik wekelijks salsadansen hier in Den Haag. Eens in de zoveel tijd móet ik lekker mijn hoofd leeg dansen.”

Van mijn moeder

“Dansen is echt een grote passie van mij naast creatief bezig zijn met mijn handen. Dat heb ik van mijn moeder. Vroeger zaten we vaak samen fotoboeken te maken. Zij plakte de foto’s in en ik maakte mijn eigen fotoboek van de afgeknipte stukjes foto’s.

Zo zaten we vaak samen te knutselen. Laatst ook nog: samen vlaggetjes geknipt en genaaid voor de bruiloft van mijn broer. Dat zijn momenten die ik koester. Erg gezellig.”

Een baan in Utrecht

“Eenmaal van school vond ik een baan in Utrecht. Ik heb er één jaar gewoond en werkte als activitieitenbegeleider met mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Daar kwam ik erachter dat ik er heel veel plezier beleef aan mensen te begeleiden met de handvaardigheidsvakken in plaats van met muziek. Daar wilde ik in verder.”

Terug naar Den Haag

“Na dat jaar ging ik tóch weer terug naar Den Haag. Helaas lag het werk in de zorg niet voor het oprapen dus voor brood op plank had ik tot kort verschillende baantjes. Zo vond ik werk in een kledingwinkel, speelgoedwinkel, gaf pianoles, … stoelmassage; kortom honderduizend baantjes.”

Terug in de zorg

“Gelukkig komt daar nu verandering in. Ik ga 2–3 dagen werken als activiteitenbegeleidster met mensen met een verstandelijke beperking. Super leuk!

Dit geeft mij plezier, financiële rust en de mogelijkheid om energie te stoppen in mijn eigen bedrijf. Juist de combinatie en afwisseling vind ik leuk.”

“Het leven is zo kort om aan de mooie dingen voorbij te rennen.”

Het begin van ‘Jet it Flow’

Jet Kruyt van Jet it flow Portret op Leuk!070 online magazine voor regio Den Haag S3“Tussendoor borrelde het. In mijn vrije tijd kroop ik vaak achter mijn naaimachine of ik maakte bijvoorbeeld cadeautjes en kaarten van papier. Dit was het begin van wat nu ‘Jet it Flow’ is.

Met ‘Jet it Flow’ biedt ik feelgood-producten die je in de webshop kunt kopen en creatieve workshops als ‘Een dromenvanger maken’.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben best trots op mijn eigen bedrijfje. Het is ontstaan zonder dat het ooit echt de bedoeling. Ik heb mijn hart gevolgd en het pad bewandeld dat gewoon goed voelde; deels bewust, deels onbewust.

Blijkbaar past dit bij mij. Het voelt alsof dit moet gebeuren. Ik kan hier al mijn creativiteit in kwijt en hoop er uiteindelijk deels van te leven.”

“Even die innerlijke glimlach.”

Mensen prikkelen

Jet Kruyt van Jet it flow Portret op Leuk!070 online magazine voor regio Den Haag S1“Met Jet it Flow wil ik mensen prikkelen om even stil te staan, te ontspannen… te genieten van de kleine dingen. Even rustig aan in plaats van alsmaar sjezen en rennen.

Tijdens een workshop zijn mensen alleen met hun handen en de dromenvanger bezig. Eigenlijk heel mindfull… wat tegenwoordig al een hele grote uitdaging is. Ook voor mijzelf. Het leven is zo kort om aan de mooie dingen voorbij te rennen.”

Tot slot

Waar vecht je voor?  “Mijn eigen vrije tijd, ik probeer niet te veel te plannen en plan ruim zodat ik niet hoef te haasten.”

Wat je grootste valkuil?  “Dat ik duizend dingen leuk vind en moeilijk kan kiezen.”

Wat ergert je?  “Mensen die zeuren om het zeuren.”

En wat raakt je?  “Mensen die iets doen uit hun hart… dat raakt me.”

Jet’s leukste van 070

Huisdier  Zaza, de hond van mijn ouders. Die is 16,5 en de liefste!
Straat  Prins Hendrikstraat; komen steeds meer nieuwe ondernemers die echt hart voor hun (unieke) zaak hebben als Normal Gets You Knowhere en Bar en Zo.
Winkel  De Kikkerkoning; een echte speelgoedzaak zoals je hem als kind zou dromen. Volwassenen worden er ook weer kind.
Café  De Grote Markt; soort dorpsplein van Den Haag, waar je iedereen weer tegenkomt.
Uitgaan  Boterwaag en Havana; lekker een avondje salsadansen.
Strandtent  ZUID; lekker uitwaaien, erg relaxte sfeer. Ik kom er vaak.
Muziek  Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Vijftien jaar geleden voor het eerst gehoord op de begrafenis van mijn opa. Hij vond het rustgevend. Ik begreep dat niet. Nu geeft het me rust, hoop en inspiratie en wens ik dat ik het ook ooit kan spelen op de piano. Ik heb de partituur. 😉

Meer info over Jet en Jet it Flow

Ga naar de [website] en/of [Facebookpagina].

Of meld je aan voor Jet’s workshop ‘Een dromenvanger maken’, boek een stoelmassage of is pianoles bij Jet meer jouw ding?

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter