PokéNO!

Revelina Tokromo column op Leuk!070 L

Bij gebrek aan WiFi en magere datalimiet van mijn iPhone op mijn vakantieadres ontgingen mij de actualiteiten in de wereld. Ik wilde het natuurlijk wel gezellig houden.

Als ik eenmaal WiFi kon scoren (lees: met een lamme arm in de lucht blijven staan in de hoek van de bloedhete kamer voor slechts één streepje), vond ik gluren op FB en Insta veel leuker. En uiteraard appjes sturen naar mijn lief.

Pokémon Go

Terug in NL werd ik weer herinnerd aan de Pokémon GO-hype. Er gaat geen dag voorbij dat ik daarover iets lees of hoor. Pikachu (een geelgekleurde uit de kluiten gewassen hamster) is de meest bekende Pokémon. Met je smartphone kun je dus ‘in het echt’ Pokémons vangen.

In een notendop: start de app en lokaliseer de dichtstbijzijnde Pokémon. Met een virtuele rood-witte bal knal je ze neer (o.k. vangen dan) en word je als speler bekroond, beloond en ge-upgrade.

Juist ja. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zijn in de ban om Pokémons intens happy bijna huppelend en plein publique te vangen.

Pokézombie

Ik herken die jagers inmiddels. Ze lopen op straat als een zombie rond. Hun hoofden wijken geen millimeter van het scherm, want o-wee als zij die Pokémon niet weten te bombarderen met ballen. Dan stoppen zij ineens met lopen.

Vervolgens maakt hun vinger driftige bewegingen opwaarts op hun scherm waarna een duivelse glimlach verschijnt. Die glimlach heb ik trouwens van heel dichtbij gezien.

Des Pokéduivels

Met mijn buuf (32 jr.) en haar dochter ging ik met mijn dochter spontaan een dagje naar Drievliet. Wachtend bij een attractie riep zij: “Er staat een Pókemon vlak voor ons! Kijk!!”.

Ik schrok mij rot! Wat zei ze? Verstond ik het goed? Een ‘Pokémon’?!? “Dat ga je toch niet ménen, hè buuf?” vroeg ik verbaasd. “Jawel! Kijk hier istie!”. En een duivelse glimlach verscheen.

… en niet eens voor zijn eigen dochter!

Pikawie?

Het werd mij allemaal teveel toen mijn lief vertelde dat iemand die hij kende samen met zijn dochtertje op Pokémon-jacht was gegaan in het Zuiderpark. Want ook daar zaten heel veel Pokémons. Ook een zeldzame Pikachu. Die schijnt op zichzelf megaveel punten waard te zijn.

Die goede man ging dus midden in de nacht richting het park om die gele hamster te vangen en niet eens voor zijn eigen dochter!

PokéNoWay!

Ik woon vlakbij het Zuiderpark en er is absoluut géén Javaans haar op mijn hoofd die eraan denkt in de nachtelijke uurtjes (alleen!) het park te betreden om een oversized virtueel knaagdier te vangen. Ik heb echt weinig met dieren… behalve huismijt.

Daarnaast is mijn dochter al moeilijk voor één gat te vangen.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Revelina dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Revelina Tokromo, columnist, acteur, blog, online magazine Den Haag LEUK!070Revelina Tokromo, columniste en comédienne – Revelina is een energieke en vrolijke alleenstaande mama van dochtertje Isis. Schrijven en lachen zijn haar grootste hobby’s. Met haar verhalen neemt zij jou mee in haar wereld met als hoofdrolspeler ‘never a dull moment’. – Contact: Mijn-gedichtenbundel-en-columns op Facebook

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter