De leukste speeltuinen van 070 – 3

Op pad met Kids en leuke dingen doen Den Haag -Kids!070 - Online magazine LEUK!070 L

Ook al is het niet echt speeltuinweer, toch heb ik mijn ontdekkingstocht voor jullie en met tips van jullie voortgezet. Dit keer richting de Haagse wijken Bohemen en Meer en Bos alwaar ik in de speeltuinen van de Bosjes van Pex en van Meer en Bos belandde.

Speeltuin Bosjes van Pex

Dingen te doen met kids in Den Haag en omstreken - Bosjes van Pex - door Heleen Ravenhorst #3De Bosjes van Pex vormen een openbaar natuurgebied dat behoort tot de wijken Bohemen en Meer en Bos en grenst aan de Vogelwijk. Midden in de bosjes vind je de speeltuin.

Over de speeltuin

Het is een gemoedelijke en heel overzichtelijke speeltuin die voor zowel de jongere kinderen als de wat oudere voor veel speelplezier zorgt. In de speeltuin zijn voldoende bankjes voor de mama’s en ook de picknicktafels zijn een fijne aanvulling in deze zandspeeltuin.

Restaurant Pex

Heb je van al het spelen trek gekregen? Ga dan een pannenkoek of iets anders lekkers eten in het naastgelegen restaurant Pex.

Hoe kom je er?

Met eigen vervoer?  De speeltuin ligt aan de Daal en Bergselaan en je komt er het gemakkelijkste met de fiets of lopend.
Kom je toch met het ov?  Pak dan vanaf Den Haag Centraal Station bus 24 richting Kijkduin en stap uit bij de Oude Buizerlaan.
Of pak tram 3 richting Loosduinen en stap uit bij de Appelstraat. Vanaf daar is het nog tien minuutjes lopen.

Speeltuin Meer en Bos

Dingen te doen met kids in Den Haag en omstreken - Meer en Bos - door Heleen Ravenhorst #3Bedankt trouwens voor de tips voor speeltuinen die ik tot nu toe heb ontvangen; zo kwam ik ook in de speeltuin van Meer en Bos terecht.

Meer en Bos

Meer en Bos is eigenlijk een overblijfsel van een vroeger landgoed uit de 17e eeuw. Het gebied is niet zo heel groot, maar je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de zingende vogeltjes.

De speelplaats vind je aan de Heliotrooplaan naast het vogelasiel. En zoals mijn zevenjarige zegt: “het is gewoon een hele leuke speeltuin”.

Hoe kom je er?

Met eigen vervoer?  Meer en Bos is met fiets en auto bereikbaar via de Heliotrooplaan en de Laan van Meerdervoort. De hoofdingang is aan de Heliotrooplaan.
Met het ov?  Pak vanaf Den Haag Centraal Station bus 24 richting Kijkduin en stap uit bij de Heliotrooplaan.

Heleen Ravenhorst columnist kids Leuk!070Heleen Ravenhorst, blogger – Heleen deelt samen met Judith en Maikel van Wijk leuke activiteiten en bijzondere plekjes in Den Haag en omgeving. Hiervoor houden ze kranten, aanplakbiljetten, persberichten en andere aankondigingen goed in de gaten. – Website: www.leukindenhaag.nl

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter