Henriëtte’s leukste

Ontdek de leukste hotspots van regio Den Haag en omgeving vind je hier L

In LEUK’s leukste deelt de redactie hun persoonlijke top 5 met jou. Oftewel: hun leukste plekjes van Den Haag en omstreken! Deze plekjes kunnen variëren van winkeltjes tot mindfullspots, van ochtendyoga tot het diepe nachtleven en van speeltuinen tot restaurants… je kunt het zo breed niet bedenken of we komen ermee.

Dit keer die van columniste wellness- en reisgenieter Henriëtte Bokslag.

5 • Dineren in een Reuzenrad op zee

Er gaan unieke dingen gebeuren in Den Haag. Ik woon op nog geen 5 minuten lopen van De Pier waar straks een 40 meter hoog reuzenrad gaat verschijnen. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is komt er ook nog een mogelijkheid om in de gesloten cabines, met airco, te dineren: elke ronde één gang. Ik kan niet wachten tot het reuzenrad er staat en als jij eens iets bijzonders wilt doen moet je beslist hier naar toe gaan.

4 • Shoppen bij Shoeby en je eigen print op je kleding

Leukste hotspots van Den Haag en omgeving vind je hier: ShoebyIk ben helemaal geen shopper en stel het meestal zo lang mogelijk uit totdat ik echt iets nodig heb. Maar dan slaag ik meestal wel bij Shoeby! Het gave aan de conceptstore van Shoeby in de Vlamingstraat vind ik dat je naast een ruime keuze aan kleding ook accessoires er beauty-artikelen kunt shoppen, een bakkie kan drinken bij het instore Baristacafé en je net nieuw gekochte kleding kan laten stylen naar wens.
De derde verdieping is ingericht als atelier waar grafisch designers samen met jou je eigen style kan worden gecreëerd of als je al een tof idee hebt dan lever je gewoon een je een eps-bestand aan en wordt het op je gekochte items geprint. Hoe tof is dat?

3 · Rondvaren door de Haagse grachten

Leukste hotspots van Den Haag en omgeving vind je hier: de OoievaartHet kan niet alleen in Amsterdam, Delft en Leiden, maar ook in Den Haag. Stap aan boord van een rondvaart en laat je in 90 minuten vervoeren door de grachtengordel en meenemen in verhalen die jij vast nog niet kende.
Wist jij dat Den Haag pas stadsrechten kreeg van Koning Lodewijk Napoleon? In de Middeleeuwen was het zonder stadsrechten onder andere niet toegestaan om bier te brouwen in de stad. Het bier voor de Hagenezen kwam uit Delft en werd per boot aangevoerd naar, je voelt hem al aankomen, de Bierkade. Kunstenaar Jan Steen woonde aan de Bierkade en hield wel van een biertje. Er komen leuke anekdotes aan bod en de meest besproken wijk van Den Haag, de Schilderswijk, ziet er vanaf het water toch wel even anders uit. Naar website.

2 · Tijd nemen voor jezelf!

Leukste hotspots van Den Haag en omgeving vind je hier: BeauLoungeHeerlijk om af en toe even de tijd te nemen voor mezelf. Meestal ga ik naar Beaulounge aan de Thomsonlaan. De meiden hier weten inmiddels precies wat ik wil met mijn haar. Een keer in de zoveel tijd laat ik mijzelf even extra verwennen en reserveer ik er ook een schoonheidsbehandeling bij. Even wat extra hydratie na een zomer vol zon of juist even alles opfrissen na de winterperiode. (Zie ook mijn column.)

1 · Reisinspiratie op doen bij Stanley & Livingstone

Als je een reisliefhebber bent, ‘moet’ je naar Stanley & Livingstone in de Schoolstraat. Een paradijs voor mensen met reiskriebels! Van landkaarten, reisgids, tot globes en reisverhalen. Alleen de winkel zelf is al de moeite waard vanwege de klassieke inrichting. Naar website.

wellness blog blogger Henriëtte Bokslag Den Haag Leuk!070Henriëtte Bokslag, reis- en wellnessblogger – Henriëtte kan je wakker maken om erop uit te gaan. Ze is verslaafd aan reizen, gek op paarden en houdt van wellness. Ze ontdekt hotspots op reis, maar vindt ze ook dicht bij huis. Travel around with Henriëtte! – Website: wellnessspots.com en travelaroundwithme.com

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter