Meer ambities dan omzet

Irvin van t Houdt Hip hop Jazz Lifestyle Subculturen column blog LEUK!070 online magazine L

Ik heb een stoel nodig, een nieuwe broek van een duurzaam merk, op zondag ook meteen een vers lekker brood, afgerekend door de winkeleigenaren.

Lopend naar werk viel het mij op dat er een nieuwe zaak in mijn straat was opgedoken ‘Dutch en Route’. Wie ik binnen zie zitten wanneer ik aanklop heeft mij op de middelbare school Nederlands mogen geven. Kleine stad, hè?

Heey, ken je mij nog?

Irvin van t Houdt hiphop jazz subcultures column blog leuk070 Dutch en Route S nitha veerle S ”Heey, ken je mij nog?” – hierna volgde een paar glazige blikken en een kleine rit ‘on memory lane’ afsluitend met een bevestigde “ja… JA!”

In mijn beleving was ik een interieurzaakje binnengelopen, maar op dit moment was het alleen nog een plek voor expats om Nederlandse lessen te volgen van Nitha Dijkstra, de eigenaar van het pand en dus ook mijn voormalige docent.

Duurzame productie, eerlijke producten en sociaal maatschappelijke bijdragen

Als je nu binnenloopt bij Dutch en Route is het een Conceptstore & Ambachtsatelier in de geest van duurzame productie, eerlijke producten en sociaal maatschappelijke bijdragen te leveren. Het idee achter een conceptstore is niet dat ze producten verkopen, maar ook een stukje lifestyle meegeven; eigen idealen delen en ons koopgedrag weer ‘iets’ persoonlijker te maken.
Bij Dutch en Route houdt men hier op een eigen manier rekening mee.

Diversiteit en cohesie

Irvin van t Houdt hiphop jazz subcultures column blog leuk070 Dutch en Route S#De winkel is ongeveer een maand geleden geopend en komt steeds voller te liggen met duurzame producten. Het belangrijkste aan een winkel als deze is dat alle producten een zelfde filosofie delen. Zo zorg je ervoor dat het ondanks de grote diversiteit in spullen toch cohesie ontstaat. Wat Dutch en Route al heel goed voor elkaar heeft.

Het Ambachtsatelier

Als je door het assortiment heb gesnuffeld kom je achterin terecht bij het Ambachtsatelier, waar Nitha’s compagnon Veerle Luiting zich met mode bezig gaat houden. Mijn eigen brand ‘Overkillcs’ gaat hier binnenkort ook een plekje innemen, maar daar hebben we het nu even niet over.

Samenwerking met vluchtelingen

Veerle gaat haar maatschappelijke bijdrage leveren door in het atelier samen te gaan werken met vluchtelingen in Nederland. “Wat hier veelal wordt vergeten – omdat wij ze al een stukje dehumaniseren door ‘vluchteling’ te gebruiken – is dat we het ook hebben over bijvoorbeeld een meesterkleermaker. Niet alleen een paar handige vingers om tomaten te plukken in het Westland.”
Veerle gaat vooral projecten ontwikkelen met de meesterkleermakers onder ons. Zij leert van hen en andersom hetzelfde.

Irvin van t Houdt hiphop jazz subcultures column blog leuk070 Dutch en Route Brood SVooraan in de winkel kan je nog steeds een shirtje passen met een kopje koffie tussen de lippen terwijl je verse broden worden ingepakt.

Meer ambities dan omzet

Een winkel met veel meer ambities dan omzet draaien wordt voor mij automatisch een plek om vaker te bezoeken. Gebruik je vrije middag om Dutch en Route te bezoeken aan de Weimarstraat. Zeker de moeite waard… al is het voor een kopje koffie.

Irvin van t Houdt Overkill CS hiphop column Leuk!070Irvin van den Houdt, subculture blogger – Mede-oprichter van het lifestylemerk Overkillcs hoopt, niet wegvluchtend uit eigen stad, samen met twee vrienden een bijdrage te leveren aan de mode- en Hip Hop-scene van 070.
Website: www.overkillcs.nl

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter