Zomer modus deadline

Kunstenares Marilou Klapwijk geeft haar enthousiaste visie op kunst en galeries in Den Haag en omstreken. L2

De zomer lijkt rustiger dan de rest van het jaar. Opdrachten liggen in de wacht. Ik wissel middagjes werken af met middagjes vrij. Afhangend van het weer en wie er jarig is. Met zo een periode in het vizier neem je je voor om dat ene werk eens af te maken. Maar goed, je raadt het al: in zomermodus laten dingen zich niet afdwingen. Tenzij, je een hele duidelijke deadline hebt. Want dan ga je gewoon!

Op een luchtbed in een zwembad

Mijn collega kunstenaar Merlot Lucille Bos heeft dus zo een keiharde zomer deadline. Haar naaimachine ging nog net niet mee in het vliegtuig naar Portugal. Kostuums naaien kun je ook met de hand, op een luchtbed, in een zwembad. (Toch?) Volgende week zijn ze allemaal af en te zien in de tentoonstelling ‘Get Into Ego’, de vijfde editie van het overkoepelende project: ‘AHF in Concept’.

‘AHF in Concept’

In een notendop

Het idee van ‘AHF in Concept’ is dat telkens verschillende kunstenaars nieuw werk maken dat ontstaat uit een bepaalde samenwerking. Al deze kunstenaars zijn aangesloten bij het creatieve netwerk A Happy Family (AHF) en samen stellen ze hun werk tentoon in Paardcafé (Den Haag).

Bijzondere ontmoeting

Wellicht niet de meest voor de hand liggende plek om een wisselende tentoonstelling op te bouwen. Maar, voor AHF een interessant experiment: de ontmoeting tussen kunst en deze welbekende uitgaansplek met live muziek en DJ’s tot in de late uurtjes. En dat houden we nu al een jaar vol!

In de categorie beeld

Precies een jaar geleden trapten we af met de samenwerking tussen zes dichters en zes illustratoren. Nu is het aan Merlot Lucille. Zij verzamelende vijf kunstenaars in de categorie beeld: fotograaf Gordon Meuleman, interieur architect Charlotte de Goey, illustrator Sophia den Breems, beeldend kunstenaar Irene van Aarle en ik (ook beeldend kunstenaar).

Ze kroop in de huid van mijn werk

Een maand of twee geleden leverden wij allemaal een vrij werk in. Speciaal ontwikkeld voor deze editie. En vervolgens ging Merlot Lucille graven.

Ze kroop in de huid van ons werk. Op zoek naar de kern of de ware aard.

Het karakter van een werk vertaalde ze vervolgens naar een kostuum. Een zelf ontworpen en gemaakt kostuum. Gefotografeerd worden ze in de expositie tentoongesteld, naast de oorspronkelijke werken, en tijdens de opening worden ze ook daadwerkelijk gedragen!

get into ego - AHF in concept - kunst column van Marilou Klapwijk op LEUK!070 online magazine voor regio Den Haag en omgeving

Uitnodiging openingsfeestje!

Volgende week opent de expositie zich zoals dat hoort met een praatje en een drankje. En in aanwezigheid van alle kunstenaars. Maar zoals trouwe AHF-gangers ook weten: er zal gefeest en gedanst worden! Deze keer met muziek van VICTIM VICTIM en de Golden Boys! (Overigens ook in kostuums van Merlot Lucille.)

Volgende keer meer over AHF

Zo. Volgens mij heb ik nu alles genoemd dat ik moest vertellen. Makkelijk had deze tekst vijf keer zo lang kunnen zijn. Want met liefde vertel ik verder over het creatieve netwerk AHF. Wie we zijn en wat we doen en vooral wat er allemaal na de zomer staat te gebeuren. Maar dat laat ik aan de volgende keer.

Waar en hoe laat?

Voor nu ga ik terug het zonnetje in dat onverwachts is gaan schijnen. Maar niet voordat ik je achterlaat met uiteraard de woorden: Kom je ook? 25 augustus? 21:00 uur, Paardcafé in Den Haag! Meer info: AHF in Concept

Zie je daar!
Marilou Klapwijk kunstenares Den HaagMarilou Klapwijk, kunstenaresse – ‘Inspiratie is als een stoeptegel. Je struikelt er soms over.’ Als kunstenaar leeft Marilou hardop. Ze relativeert alledaagse mislukkingen en onhandigheden met wat zwarte humor. Resulterend voor het publiek in beeldend werk en presentaties maar, ook in tekst. – Website: http://marilouklapwijk.nl

Vond jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter