Ik viste de wereld voor Sas uit een container

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca L
Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - S2Toen Sas een baby was leefde hij op een wolkje. Zwevend in zijn mandje door zoete, sappige weiden met knuffelige dierenvriendjes. Over zee met blije spetterende dolfijnen en een onderduikende walvis. Het zonnetje scheen, het maantje zong ’s nachts zijn wijsje, en Dino vertelde hem hoe snel hij al groeide.

De groeiende reiziger

Toen Sas een nieuwe grotere kamer kreeg, zag hij vanuit zijn hoogslaper, die op de maan stond, de aarde. Lichtjaren lang vloog hij door de tijdloze kosmos in zelfgebouwde ingenieuze Lego-ruimteschepen en ontdekte werelden waarvan wij het bestaan niet eens kunnen vermoeden.

De zachte landing

Eenmaal verhuisd naar Voorburg landde hij op een prachtig eiland bij een eilandengroep in de Stille Oceaan. De lucht weer helder blauw en de voeten in het zand. Stampende ritmische oertrommelklanken van huid op hout vulde de ether met intense regelmaat.

Van lieverlee ontdekte hij de bewoonde wereld en werd het eiland te klein. De Djembe verruilde hij voor electronica waarmee zijn passie voor muziek nog meer voeten en handen kreeg.

De geleidelijke transformatie

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - S3Hij groeide en groeide. Bijna sneller dan moeders het bijhouden kon.

Iets van 1,5 jaar terug was wel het duidelijk; mama’s grote schip – haar werkkamer – moest eraan geloven. Precies op dat moment kwamen er volwassen meubeltjes onze kant op en is Sas in eigen huis op kamers gegaan.

Omgeven door mama’s jaren-70-behang voelde het nog veilig en ging de transformatie geleidelijk. Net zoals ik je onder water geboren liet worden in een warm bad. Met respect voor het natuurlijke proces… ademend door de navelstreng ontdekte je zelf spelenderwijs de nieuwe atmospheer.

Accelereer naar de hogere sfeer

Nu ben je geslaagd en ga je studeren. Media & Entertainment Management – in het Engels. Gisteren viste ik de wereld uit een container…

Gister viste ik de wereld uit een container en een grote witte veer.
Mama weet wat haar te doen staat.
Het universum werkt mee en ik word oneindig gesteund.

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - S5Ik ben een schakel, een werktuig, een harmonieus onderdeel van het grotere geheel… een doorgeefluik in de oceaan van de bloeiende stuwende kracht dat leven heet.

Aho*

*Aho is een indianengroet/-bevestiging/-bekrachtiging; een code. Na de deelronde in de ayahuasca-ceremonies – wanneer je je verhaal hebt gedeeld en je de ‘talking stick’ doorgeeft – aan het einde van de weekenden roepen we: “Aho!”. Vanwege de veer heeft dit geheel een diepere laag/betekenis.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Michou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Lampenmaker Levenskunstenares Den Haag - Michou ReulandMichou Reuland, expressionista – Michou is o.a. kenner en ervaringsdeskundige op het gebied van entheogenen. Werkt 1 dag per week bij Herbal Spirit. Haar vrije geest manifesteert zich ook in dans (Blue Belt Nia Teacher & Club), zang én het maken van lichtobjecten en -sculpturen. – Contact: facebook.com/MichouisM-…/

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter