Ook gebakken eitjes zijn rock ‘n roll

Mike Eelkema Lukewarm Ocean column blog muziek Leuk!070 L

Terwijl iedereen weer na een te gekke zomer rustig aan weer naar z’n werk gaat of wat dan ook. Het weer is nog onwijs top en genieten, ronduit iedereen blij. Er gebeurt zoveel op gebied van muziek in Den Haag het hele jaar door en de zomer was ook weer niet mis, teveel om op te noemen.

Lukewarm Ocean - Live - Mike Eelkema rock pop column LEUK!070 #4Met Lukewarm Ocean speelden we ook nog een te gekke show in hartje Den Haag in de studio van Rogier Wieland. Dit soort van underground party smaakte zo lekker en verslavend dat dit wordt vervolgd…

Die ouwe Servaas

Mag ik heel even een paar stappies terug in de tijd gaan? Ik kreeg niet al te lang geleden een boekje in mijn hand gedrukt van mijn bloedeigen Haagse papa en mama. Met de vermelding dat ik dit echt moest lezen aangezien ik zelf in een bandje speel in Den Haag. Het boekje is van Leo Blokhuis, nou zal je zeggen niet bepaald Haags máááááááááár… het onderwerp kan niet meer Haags dan dit: “Haags speelkwartier, scénes uit de muziekwinkel”.

Haags Speelkwartier van Leo Blokhuis - Mike Eelkema rock pop column LEUK!070 #4Nu ben zelf niet zo’n lezer van Nederlandse boeken, maar dit prachtexemplaar! wat leest dat lekker weg. En niet gelogen: ik wilde dat ik het nog bewust had mogen mee maken in de muziekwinkel van Nico Servaas.
Wat was dat een prachtvent, ik hoef voor alle oude rockers, muziekliefhebbers, vrienden of wie dan ook die ouder is dan mij niet meer te vertellen, ronduit een rasecht Haags icon die ouwe Servaas.

Dat kunnen wij best

Bij het lezen van het ‘Haags speelkwartier’ zit ik nog te stuiteren en te stuiptrekken van Lowlands. Nondeju wat was dat weer een lekker. Last minute toch maar een kaartje geboekt, 30 euro tent gekocht en daar gingen we met de band en aanhang.

Laten we dit feestje in Den Haag organiseren!

Wat zijn dit toch fijne dagen, bands, blije mensen en ja hoor elke 100m komen we bekende uit onze eigen mooie stad tegen. Het leek wel of heel de grote markt was verplaatst naar Lowlands! Altijd gezellig!

Laten we volgend jaar gewoon heel 070 verplaatsen naar Lowlands of nog beter: laten we dit feestje in Den Haag organiseren! Dát kunnen wij best!

Ons grootste export product in rock ‘n roll

Vergeet niet allemaal als de wiedeweerga en dan bedoel ik echt! ‘NU!’, je kaartje voor volgende week te bestellen. Naaaatuurlijk heb ik het over onze grootste export product in rock ’n roll dat de wereld is rond geraasd: de Golden Earring op het strand.

Gebakken eitjes van Lukewarm Ocean - Mike Eelkema rock pop column LEUK!070 #4Biertje, kleedje en zonnetje erbij, kan niet wachten. Pat Smith en Pinata komen je eerst nog heter maken. Ik zeg: GAAN!!!

Ook gebakken eitjes zijn rock ‘n roll

Vergeet niet in en rond de stad de gebakken eitjes te spotten op deuren, palen, muren, anywhere. Rock ’n roll is overal, right on!!

Mike Eelkema Columnist Muziek Leuk!070 lukewarm oceanMike is sportdocent en zanger/gitarist van de Haagse band Lukewarm Ocean. Muziek stroomt door zijn aderen en hij geniet net zo veel van concerten en live gigs als van de optredens met de band. Op Leuk!070 schrijft hij hoe muziek leeft in 070. Website: www.lukewarmocean.nl

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter