Jesse Brugman, mede-eigenaar SaintFit

Jesse Brugman SaintFit sport supplementen portret op Leuk!070 online magazine L

Sportman Jesse (27) werd geboren in Amersfoort en groeide met zijn twee broers en hond Gato op in een warm gezin. “We hebben een fantastische vader en moeder die ons altijd hebben bijgebracht dat je moet doen waar je in gelooft en waarvan je gelukkig wordt. Dat steunden ze ook altijd.”

Omdat Jesse’s vader een nieuwe baan vond in Purmerend, verhuisde het gezin die kant op. Na school vertrok Jesse naar het buitenland en vond daarna zijn passie in fitness, voeding en mensen helpen met een gezonde levensstijl.

Voor zijn werk verhuisde Jesse 1,5 jaar geleden naar Den Haag en bouwt hier samen met zijn broer aan hun nieuwe health store.

Opleiding Recreatie en Toerisme

“In Amersfoort was ik net met mijn opleiding Recreatie en Toerisme begonnen en ging die na de verhuizing in Zaandam verder doen. We moesten heel veel presenteren, of voor de hele klas, of voor de bedrijven waar ik stage liep. Daar heb ik nu veel profijt van. Ik bereid mijn presentaties ook niet voor, dat maakt me zenuwachtig.”

Wakeboarden en waterskiën

“Tijdens die opleiding is een gedeelte van mijn ‘sporten’ ontstaan. Ik koos toen voor de watersport en tijdens mijn stage leerde ik voor wakeboard- en waterski-instructeur. Dat heb ik drie jaar in de schoolvakanties gedaan. Heerlijk!”

Naar het buitenland

“Na school wilde ik graag in het buitenland werken. Ik wilde wat meemaken; wat beleven. Eigenlijk net als in de film. Ik solliciteerde op een baan als barman en vertrok naar Portugal.

Het was een feestcafé en je moest genoeg drinken om het zelf leuk te hebben, maar dat was makkelijk te doen. Ik was toen 19 en heb dat drie zomers gedaan. ’s Winters werkte ik hier in de horeca.”

Levensstijl omdraaien

“Op het laatst was ik daar manager en zat ik er 8 maanden. Toen vond ik het tijd om gezond te worden. Roken, drinken… en had in 8 maanden geen een keer gekookt! Dat wilde ik omdraaien.

Ik ging naar een fitnesscentrum. Na een week was ik verkocht en dacht: hier moet ik mijn werk van maken.”

Sponsor en schema’s

“Al heel snel benaderde iemand in de sportschool mij omdat hij veel potentie in mij zag. Hij wilde mij het podium op hebben en sponsoren.

Zo’n man gaat je dan begeleiden met training én je voeding. Hij maakte voedings- en supplementenschema’s voor mij. … toen is het ook allemaal begonnen.”

Het podium op

“Ik vond werk voedingssupplementenwinkel en heb dat vier jaar gedaan. In die vier jaar tijd heb ik ook vier wedstrijden gedaan. Die koos ik aan de hand van de bond, de prijzen, de concurrentie en welke doorgroeimogelijkheden er waren.

Die doorgroeimogelijkheden zijn eigenlijk het belangrijkste. Je hebt verschillende klassementen, van C naar A, en daarna mag je internationaal.”

Anderen begeleiden

“Toen ik die wedstrijden deed, dacht ik: ik wil ook anderen begeleiden en niets liever dan dat met mijn broer – die ook fanatieksporter is – samen realiseren. Hij met zijn skills als financieel medewerker en ik met mijn kennis van supplementen en verkoop… we zagen een gouden match.”

De start van Saint Fit

Jesse Brugman SaintFit sport supplementen portret op Leuk!070 online magazine S3“We begonnen met het bedrijfsplan schrijven; ingediend en goedgekeurd. Daarna op zoek naar een bedrijfspand en zo kwamen we dit mooie pandje tegen in de Schoolstraat. Dat wilden we.

Een maand later was alles rond en konden we beginnen aan onze droom. Eerst hebben we de inrichting uitgetekend en een vriend van mijn vader – Chris Klee – heeft alle meubels zelf ontworpen en gemaakt. We moesten supplementen bestellen, kassasysteem uitkiezen, de website ontwikkelen en inrichten… en partners benaderen voor samenwerking.”

Het gaat hartstikke leuk

“Inmiddels zijn we 5 maanden open en gaat het hartstikke leuk. Dat is misschien wel het juiste woord daarvoor. We hebben enthousiaste klanten, enthousiaste partners en we doen alles dat we kunnen om Den Haag en omgeving een stukje gezonder en fitter te maken.”

Gezonder en fitter

Jesse Brugman SaintFit sport supplementen portret op Leuk!070 online magazine S“Eigenlijk zijn we een ‘health’ store. Iedereen die een fittere of gezondere levensstijl nastreeft, kunnen en willen wij helpen.

Naast eiwitten voor de spieren en spierherstel verkopen we dan ook alle vitamines en mineralen om algeheel gezonder te worden. De keuze voor de producten is gemaakt aan de hand van de ingrediënten, de verbindingen en dus de kwaliteit ervan.”

Het gaat toch door in mijn hoofd

“We zijn nu bijna dag en nacht bezig met de winkel die 7 dagen in de week open is. ’s Morgens ga ik eerst sporten, douchen en dan door naar de zaak om te ontbijten en de mail te openen. Zo start mijn werkdag.

Na openingstijd doe ik de coachingsgesprekken, want ik begeleid ook mensen met een gezond voedings- en trainingsschema. Daarna de kassa, opruimen en naar huis om daar onder het avondeten weer verder te werken; de laatste mailtjes beantwoorden; gesprekken voorbereiden.… want het gaat toch door in mijn hoofd.”

Vragen en antwoorden

Waar droom je van?  “Ik droom dat al het harde werken wordt beloond met een lekker lopende health store waarmee we veel klanten gezond en fit mogen maken. Privé is dat natuurlijk: gelukkig blijven met mijn vriendin en familie.”

Wat ergert je?  “Er gaat zoveel onzin op dit moment de wereld in als over hoe je een platte buik krijgt, het beste dieet, het beste trainingsschema… dát is allemaal persoonsafhankelijk en verkoopretoriek. Dat ergert me.”

Je passies… wat maakt je gelukkig?  “Ik heb altijd gedaan wat ik wilde doen, en heb nergens ooit spijt van. Dat is ook wat me gelukkig maakt. Mijn hart ligt nu in de winkel en sporten is m’n passie, dát probeer ik over te brengen op alle klanten.”

Wat is je grootste verslaving?  “Sporten en meeleven met mijn vriendin. Zij heeft 2 maanden terug een crosstrainingbox geöpend in Wormerveer.
En mensen aan het lachen maken en zo proberen ze even de dagelijkse beslommeringen te laten vergeten”

Waar ben je trots op?  “Ik ben trots dat ik 27 jaar ben en samen met mijn broer een winkel heb. Daarvoor moest ik in mijzelf geloven.”

Jesse’s leukste van 070

De leukste in 070?  “Ik kan het nog niet bedenken, zeker niet om goed te onderbouwen.”

Goed doel?  “Die wel. Het Kankerfonds; want mijn moeder had 18 jaar geleden kanker.”

Meer info over Jesse en Saint Fit

Ga naar de [website], [Facebookpagina] en/of [Instagram].

Of loop eens binnen in de winkel in de Schoolstraat 16 en kijk wat Jesse voor jouw gezonde levensstijl kan betekenen.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.