Een ‘boodschap’

Revelina Tokromo column op Leuk!070 L

Ik heb een boodschap aan één ieder die gebruik maakt van de wc. Je weet wel, zo’n witte pot al dan niet hangend aan de muur waarop je kunt zitten om je behoefte te doen. Het is één van mijn favoriete onderwerpen tijdens gesprekken.

Zelfs aan de lunchtafel moeten mijn collega’s het ontgelden. Want om poep en pies moet iedereen toch wel gniffelen. Mits je hiermee in your face geconfronteerd wordt. Ik kan je melden: dát is not funny. Het is smerig zelfs!!!

Ik zie ik zie, wat jij ook ziet

Zolang ik mij kan heugen worden er op wc’s niet altijd rekening gehouden met de volgende gebruik(st)er. Ik kan overigens alleen maar spreken over de dames-wc’s. Over de blauwe ‘Dixie’ zal ik maar niets melden.

Met één oogopslag op de binnenkant van zo’n ding – dat al misschien al een hele dag bezoekers verwelkomd heeft – wil je er al gillend uit rennen. Is het niet om wát je ruikt, dan is het wel om wát je ziet.

(P)oeps!

De Dixie is niet voorzien van een spoelknop. Het ligt er allemaal te liggen. Je doet hooguit de deksel erop om het enigszins draaglijk te maken voor de volgende gebruikster.

Het dichtdoen ervan gebeurt uiteraard met je wijsvinger die omwikkeld is met wat toiletpapier waarna je de deksel voorzichtig aantikt, omdat je bang bent dat je wijsvinger herpes krijgt. En met wat pech heb je het laatste velletje toiletpapier te pakken. (P)oeps!

Klinkt als

Máár een beetje wc – chique gezegd ‘toilette’ – is van een bepaalde gemakken voorzien. Als het goed is, heeft het een goed werkend doorspoelsysteem en is vaak ook voorzien met iets wat op een toiletborstel lijkt.

Sommige voorgangsters begrijpen soms écht niet wat de functie is van zo’n borstel. Nee, het is niet om de vloertegels mee aan te vegen. Nee, het is ook niet om een muurtekening mee te maken. Zo’n wc-borstel is er voor – juist ja – de wc!

‘Formule 1’-tafereel!

Niets is zo schijtirritant dan de wc in te lopen en vervolgens met een halve pirouette weer de wc uit te lopen bij het zien van een ‘Formule 1’-tafereel in de pot. Remspoor galore!

Als je autoracen leuk vindt, doe dat dan in Zandvoort. Als je echt aan de race bent, ander verhaal.

Mijn boodschap

Mijn boodschap is ‘Al is een boodschap nog zo snel, het water achterhaalt hem niet altijd’!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Revelina dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Revelina Tokromo, columnist, acteur, blog, online magazine Den Haag LEUK!070Revelina Tokromo, columniste en comédienne – Revelina is een energieke en vrolijke alleenstaande mama van dochtertje Isis. Schrijven en lachen zijn haar grootste hobby’s. Met haar verhalen neemt zij jou mee in haar wereld met als hoofdrolspeler ‘never a dull moment’. – Contact: Mijn-gedichtenbundel-en-columns op Facebook

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter