Jerney Gouweleeuw, ‘body & mind’-onderzoeker

Jerney Gouweleeuw columnist Body&Mind!070 portret online magazine Leuk!070 L

Jerney (32) is geboren in Delft waar zij opgroeide bij haar vader in verschillende gezinsamenstellingen mét honden en konijnen. Na de middelbare school studeerde ze toeristisch management in Rotterdam.

Nu woont Jerney alweer een dik jaar aan de rand van het Zeeheldenkwartier. Haar vriend ging hier wonen en Jerney volgde; nieuwsgierig naar wat Den Haag haar te bieden heeft. “Erg leuk om deze grote stad beter te leren kennen en sowieso heerlijk dicht bij het strand. Dát is toch wel een groot voordeel van Den Haag.”

De toeristische sector

Jerney Gouweleeuw columnist Body&Mind!070 portret online magazine Leuk!070 S1“Na school ging ik werken in de toeristische sector, maar na een paar jaar was ik er al klaar mee. Vind het wel leuk, maar het werd te veel seizoenswerk voor mij – mede door de crisis.

Ik heb ook gedacht om reisspecialist te worden. Azië is mijn favoriet, maar dan wilde ik wel iedereen naar die unieke plekjes sturen. En die zijn juist zo mooi en uniek omdat er niet veel toeristen komen.”

Overstap naar IT-security

“Vijf jaar geleden belandde ik in een wereld waar ik totaal niets van wist. Computers had ik niet echt verstand van, en had geen idee van de wereld die daar achter zat. Nu werk ik bij een IT-securitybedrijf. Het is een branche die heel hard groeit en ik ben daarin meegegaan.”

Op mijn plek

“Het bedrijf geeft ook IT-securitytrainingen die we geven aan bedrijven. Ik regel en organiseer die trainingen. Ik ben ook een allrounder, en deze functie past bij mij.

Het bedrijf heeft een hele mooie cultuur. Je wordt in het diepe gegooid, je krijgt de kans te doen wat je leuk vindt en als je erom vraagt word je geholpen. Ik voel me helemaal op mijn plek tussen de nerds.” *schaterlacht*

Yoga als tegenhanger

Jerney Gouweleeuw columnist Body&Mind!070 portret online magazine Leuk!070 S2“Om te ontspannen en los te zijn van mijn werk, ga ik sinds een paar jaar naar yoga. Dat voelde zo goed en gaf me enorm veel rust dat ik een tijdje bijna dagelijks ging. Inmiddels heb ik yoga geïntregeerd in mijn dagelijks leven. Ik zie het ook niet meer als sporten, maar een manier van leven.”

Eerst een paar ademhalen

“Als ik wakker word, haal ik eerst een paar keer adem en geniet ik van het moment in plaats van ’s ochtends wakker worden met: ‘wat moet ik allemaal vandaag?’. Zó begin ik mijn dag met veel meer rust én plezier.”

Meer tijd voor mijzelf én anderen

“Ook heb ik besloten minder te werken en meer tijd voor mijzelf en anderen te hebben. Ik ben een massagecursus gaan doen en daarmee ga ik nog verder. Het geeft mij balans en veel energie.

Naast yoga en massage haal ik heel veel plezier uit samenzijn met vrienden en vriendinnen. Muziek luisteren en vooral dansen. Ik ben heel erg van alles of niets. Als ik het ergens naar mijn zin heb, vergeet ik de tijd en doe ik net als mijn pa het licht uit.”

Vragen en antwoorden

Hoe zou je jezelf omschrijven?  “Lief, nieuwsgierig, ongeduldig, gevoelig.”

Wat is je levensmotto… mantra?  “Geniet, maar nooit met mate.”

Waar vecht je voor?  “Liefde is het belangrijkste in het leven, daarvoor heb ik ook het hartje op mijn arm laten zetten. Het is niet alleen liefde voor anderen, maar ook voor jezelf.”

Wat is je grootste ergenis?  “Haat.”

Waar ben je onwijs trots op?  “Uhm nou onwijs trots is misschien wat overdreven, maar ik heb laatst m’n rijbewijs gehaald en gezien de angst die ik altijd heb gehad voor autorijden is dat wel echt een enorme overwinning op mezelf!”

Wat zijn je ambities? Waar droom je van?  “Ik kijk nooit zo heel ver vooruit… Begin van het jaar neem ik wel altijd de tijd om na te denken wat ik in dat jaar wil bereiken. Dit jaar was dat dus mijn rijbewijs (gelukt!) en een reis naar Myanmar. Dat is ook gelukt, want ik heb net tickets geboekt. Er is dus weer ruimte voor nieuwe doelen en dromen.”

Wat zou je een ander willen meegeven?  “Laat je niet leiden door angst of door wat anderen vinden, probeer nieuwe dingen, ga op onderzoek uit! 
Blijf jezelf ontwikkelen en uitdagen.”

Waarmee wil jij de wereld leuker maken?  “Liefde, het is zo’n cliché, maar met een beetje liefde en aandacht – te beginnen die voor jezelf – kunnen we de wereld écht een stukje mooier maken.”


Waarvoor mogen mensen je contacten en hoe?  “Ik zoek nog mensen die voor een speciaal proefkonijntarief mijn massages willen ondergaan Ontspanningsmassage, hoofdmassage of ayurvedische massage. Ik heb een ruimte en een tafel, dus wees welkom! Stuur een mailtje naar jerneygouweleeuw@gmail.com”

Jerney’s leukste van 070

Straat  Molenstraat’ de leukste winkels, restaurantjes en cafés. Daar heb ik ook echt het gevoel in een oude stad te zijn.
Winkel  Episode en Monki! Ik ben erg blij dat deze winkels sinds dit jaar in Den Haag zitten. Voor m’n kledingkast en portemonnee iets minder leuk…
Restaurant  Grapes & Olives is romantisch! Ik houd meer van een tafel vol lekkere hapjes in plaats één gang per keer en dan die heerlijke wijnen natuurlijk! Maar laatst bij voor het eerst bij LapSang geweest, daar werd ik ook erg blij van.
Café  Café de Bieb; niet alleen omdat het op loopafstand is, maar gewoon een heerlijke kroeg. Altijd levendig. Een echte ontmoetingsplek. De eerste afspraakjes met mijn vriend waren daar. We hebben er inmiddels al flink wat biertjes gedronken.
Markt  De Bloemenmarkt op zaterdag bij de Grote Kerk! Ik haal regelmatig een mooi boeket bij mijn vaste bloemenstalletje (van Jeffrey) hele mooie boeketten die zeker twee weken blijven staan. Dáár word ik erg vrolijk van.
Film  Ik hou vooral van filmhuisfilms. De meeste films geproduceerd door Fox Searchlight Pictures zijn mijn favoriet. Denk aan Little Miss Sunshine, 500 days of summer, The Grand Budapest Hotel, 12 years a slave… Zo kan ik nog wel even doorgaan. Én ze hebben ook Absolutely Fabulous gemaakt, die staat als eerstvolgende op mijn lijstje om te gaan zien!
Nog iets?  Het Vredespaleis; dat vind ik het allermooiste gebouw van 070. Wauw! Ik blijf altijd even stilstaan of doe daar mijn stretches als ik aan het hardlopen ben.

Meer info over Jerney

Lees iedere vier weken Jerney’s column: Body & Mind!070

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter