Dromen zijn kut!

Irvin van t Houdt Hip hop Jazz Lifestyle Subculturen column blog LEUK!070 online magazine L

Niet realistisch nadenken is denk ik het fijnste wat er op sommige momenten is; je gaat dromen.

Al ruim een jaar ben ik actief bezig met geweest om een zelfstandig merk neer te zetten. Redelijk op weg, maar je zal altijd wat knelpunten behouden. Je bent nog jong, georiënteerd op studeren en je moet uurtjes draaien om de huur te betalen. Jezelf voeden zo nu en dan kan ook geen kwaad en bier … flink wat bier.

Het alledaagse

Het jongleren van het alledaagse samen met ambities is iets wat behoorlijk wat discipline vergt… een belangrijke blokkade waar velen tegenop lopen, mijzelf meegerekend.

Ik zie het steeds meer in mijn eigen kringen bizar veel ambitie, creativiteit en grote dromen. Maar aan het einde van dag moet je toch de opgehoopte deurwaarderbrieven, NS- of HTM-boetes weten af te lossen. Dus je gaat werken of je schulden aflossen met geleende euro’s van duo.

Utopisch vooruitzicht

Soms kijk ik naar mensen om mij heen en vraag ik mij echt af wat er allemaal uit zou komen mochten ze ineens de vrijheid en discipline krijgen zichzelf enkel en alleen bezig te houden met hun eigen creatieve uitlaat. Een bijna utopisch vooruitzicht.

Geduld is een schone zaak

Iedereen heeft het wel eens gehad. Misschien een maandje of twee drie volledig gefocust om iets te verwezenlijken, om het later toch te laten varen. Want het vergt te veel, het is te moeilijk en vaak ook de ongeduldig ‘tja … het duurde gewoon te lang voordat het iets werd’.

We leven tegenwoordig sowieso in een constante haast. Met elke stap die we maken denken we al aan de volgende tien. Voor sommige werkt dit ook prima, lekker gehaast en flink wat druk op jezelf leggen zodat het maar gebeurt.

Een andere manier

Irvin van t Houdt hiphop jazz subcultures column blog leuk070 ondernemen - dromen zijn kut!Zo ben ik zelf ook heel lang te werk gegaan, maar ik kan het niet. Het enige dat overbleef was stress en dat bevordert dus helemaal niks.

Waar ik op doel is dat de manier waarop ik toch ben blijven groeien en ook stap voor stap werk aan mijn dromen en ambities, is dat ik die haast kwijt ben. Want: ja je moet werken, en natuurlijk wil je je vrienden dronken voeren en ze volkalken met permanente stift, en dat is okay!

Dus…

Maak een paar dagen en avonden vrij en stort je op al je creatieve uitlaten maar doe het omdat je het chill vind om te doen, niet omdat je morgen je eerste miljoen wilt hebben of overmorgen 100k insta-volgers wilt duckfacen.

Niet dat je niet hard moet werken om je dromen waar te maken, meer dat het niet erg is als het vijf jaar duurt. Als jij de nieuwe K3 wilt vormen, go for it, blijf het gewoon doen.

Irvin van t Houdt Overkill CS hiphop column Leuk!070Irvin van den Houdt, subculture blogger – Mede-oprichter van het lifestylemerk Overkillcs hoopt, niet wegvluchtend uit eigen stad, samen met twee vrienden een bijdrage te leveren aan de mode- en Hip Hop-scene van 070.
Website: www.overkillcs.nl

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter