Meedogenloze kracht van muziek

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca L

Hoe ik als meisje al geleid werd en muziek de boodschap brengt

Huis tegen de duinen

Vanaf een jaar of 5 was woonde ik in het huis op de hoek Laan van Poot en Savornin Lohmanlaan.

Ik had wederom de zolderkamer en sliep dus zo dicht mogelijk onder de sterren. In de winter woei de wind heftig rond het dak en kletterde de regen hard boven mijn hoofd. In de zomer geurde de buurt naar rozen die bloeiden in de tuinen.

Het steile pad naar de duinen en het strand lag aan de overkant van mijn straat.

Volgens mij woonden er miljoenen mussen en de krekels wreven hun pootjes dag en nacht drifting tegen elkaar. Mijn Montessorischool was iets van 5 minuten lopen.

Aangetrokken door muziek

Ondertussen waren mijn ouders uit elkaar en had ik een nieuwe man voor mijn moeder gevonden,

In de jaren ’70 waren de zomers zinderend heet en lang. Dagelijks waren we op het strand. Zo speelde ik graag in de buurt van die meneer met dat kleine radiootje. De muziek had een grote aantrekkingskracht op me en ik vond de man grappig omdat hij met een luciferstokje de volumeknop op zijn plek hield.

Muziek en hogere sferen

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - S1Deze man had een fijne relaxte energie. Later bleek dat hij altijd in hogere sferen verkeerde en kennelijk  was het toch die combinatie; muziek en de energie waar ik me prettig bij voelde.

Mama moest me aan het einde van de dag altijd bij hem ophalen. Van het een kwam het ander: een huwelijk van 5 jaar en veel avonturen in een oranje kever waar de stoelen – áls je remde – van naar voren klapten.
Hele zomervakanties zouden we reizen met dit volkswagentje van hier tot en met zuid Spanje.

De eerste initiatie

Muziek

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - S3Op een dag, ik was iets van 6, kreeg ik mama’s oude Phillips Pickup en Motown platen. Tamla Motown resoneerde diep met mij. Uren staarde ik tijdens het luisteren naar de hoezen.

’s Nachts kroop ik stiekem uit bed en verzon een dans op Papa was a Rolling Stone. Motown was de muziek van mijn vader en moeder samen. Het herinnerde me aan mijn lieve veilige babytijd. Waar de radio altijd aanstond en ik genoot van de eind zestiger jaren hits.

En nu was de muziek van mij. Mijn lieve eigen veilige plek.

Soul en Funk

Ik kreeg haar platen want mama was nu in een nieuwe fase en daarbij hoorde andere muziek. Fleedwood Mac, Eagles, Jean Michelle Jearre, Supertramp… dat werk. Ook goed.

Maar ik luisterde soul en funk. Diana Ross, Michael Jackson, James Brown; A fin de hele Motown-kaartenbak én KC & The Sunshine Band bijvoorbeeld.

In de gordijnen bij de Stones

Rock is nooit echt mijn ding geweest. Vind het te… te… grof. Ik nam heus niet alles klakkeloos over. Mijn pa hield bijvoorbeeld ook van de Stones. Hij was op dat legendarische concert geweest in Scheveningen… die waar ze de tent afbraken en hij in de gordijnen hing.

Meedogenloze kracht van muziek

Bizar toch wat nieuwe muziek met mensen doet. Als een bom inslaan. Openbreken van oude structuren en beperkende denkbeelden. Vernieuwen. Instant en direct. Meedogenloos. Zo krachtig dat iedereen total hysterisch werd in die tijd…

De tweede initiatie

Muziek, dans, verbinding en blijdschap

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - S4Op de legendarische zaterdagmiddag – ik was 7 –  ging ik na een hele hele lange tijd op bezoek bij mijn vader. Hij had een nieuw singletje gekocht. ‘Love is the drug’ van Roxy Music.

Ik realiseer me nu maar al te goed waarom die impact. Ik had ’m denk ik 2 jaar nauwelijks of misschien niet gezien en was dus gigablij.

Ik denk dat we de hele middag met dat singletje op repeat hebben staan dansen.

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - S2Al het gemis, en het verdriet erom was meteen weg. Ik deed eindelijk iets geweldigs samen met mijn papa waar ik zoveel van hield.

The lovedrug

Love is the Drug – geen idee toen wat die tekst betekende. Dikke kans dat ik dus iets met ‘lovedrug’ heb opgeslagen. Hier kreeg ik mijn eerste grote energetische boost. In mijn dna werd gegrift: iets met dans, muziek, liefde, drugs, verbondenheid, één zijn en ultiem geluk. Dit is de plek waar alles goed komt!

Dit is de plek waar ik moet zijn. Is dat wat?

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Michou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Lampenmaker Levenskunstenares Den Haag - Michou ReulandMichou Reuland, expressionista – Michou is o.a. kenner en ervaringsdeskundige op het gebied van entheogenen. Werkt 1 dag per week bij Herbal Spirit. Haar vrije geest manifesteert zich ook in dans (Blue Belt Nia Teacher & Club), zang én het maken van lichtobjecten en -sculpturen. – Contact: facebook.com/MichouisM-…/

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter