Retrobabies

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 L

Als ik iets jammer vind, dan is het wel een copy-paste interieur uit een of ander hip woonblad, of (nog erger) een 1-op-1 overgenomen babykamer uit de display in de winkel. Je eigen vlees en bloed, waar je na vele discussies en veto’s met zorg samen een naam voor hebt bedacht. En die stop je dan na de geboorte in een generieke kinderkamer ‘Pinolino’ waar je bij afname van de hele set een gratis bijpassende box bij krijgt?! Zo jammer!

Alles bij elkaar gesjacherd

Toen ik zelf zwanger was, zat ik in de WW en was het voor mij een zegen dat ik dol ben op vintage. Dus ik ging voor zo’n 600 euro helemaal los en 5 maanden later had ik een complete uitzet, inrichting en een berg kleertjes voor de komende anderhalf jaar bij elkaar gesjacherd.

Lang leve Marktplaats, de rommelmarkt en de Kringloopwinkel. Sinds ik mijn eigen markten organiseer, komen eigenlijk al mijn kraamcadeautjes dan ook daar vandaan; vintage of handmade, je weet zeker dat je niet hetzelfde geeft.

Fabeltjeskrantgordijnen en Holly Hobbie

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 kinderkamer S2Zó leuk om te zien dat er gelukkig ook mensen zijn, die het weer tof vinden om de kleine spruit in hun eigen oude (rotan) wiegje te leggen. “Hier lag in de seventies je Ome Frans nog in, knul!” – toen compleet met biezenmatten, wollen bloemendekens en Fabeltjeskrantgordijnen.

In het Openluchtmuseum in Arnhem vind je 3 huisjes ingericht in jaren ’50, ’60 en ’70-stijl – inclusief kinderkamers! Mijn favoriet!

Ook een leuk idee: een speel- of boxkleed genaaid van oude lapjes stof uit de familie of van verschillende reizen. En natuurlijk is die geweldige vintage commode veel te laag (sorry schat), moet je wel een fris nieuw matrasje kopen en weet je niet hoe ver weg je het geborduurde Holly Hobbie schilderijtje moet hangen… máár het is wel persoonlijk!

Waar te koop?

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 kinderkamer S1Zeg jij ook ‘nee’ tegen de Babydump? In 070 kun je voor een ‘uitzet met een verhaal’ terecht bij onder andere de dames van de Verbaasde Ree (Collectiv, Prinsestraat, Den Haag) voor bijvoorbeeld een hippe oude schoolplaat aan de muur.

Babies groeien als kool, dus tweedehands kinderkleding staat leuk voor een scherpe prijs. Bij Achtung! Baby (Prins Hendrikstraat, Den Haag) vind je naast merkkleding ook vintage kleinmeubelen en mooie handgemaakte spulletjes.

Naast de Koningsdagmarkt en de wijkrommelmarkt, kun je ook een kijkje nemen op de vintagemarkt van Retro King. Deze is op de laatste zondag van de maand in het oude postkantoor aan de Waldorpstraat.

Online shop je vintage speelgoed bij het Haagse Mies & Mas, waaronder retro Fisher Price.

Vintageklassieker: Fisher Price

In 1931 ontwikkelden de heren Fisher en Price samen met mevrouw Schelle in Amerika speelgoed dat volgens hen ‘de fantasie stimuleert en dat nieuw, verrassend en grappig is’.

Het begon met een waggelende loopeend en in de loop der jaren kwamen er vele klassiekers bij, waarvan menig nog steeds gemaakt worden. Wie kent niet de kwispelende trekhond, de trommel/xylofoon (met dat gekke kruishamertje), de kassa en natuurlijk uit 1963 de oldskool telefoon met oogjes? Mijn zoontje weet met bijna 4 nog steeds niet wat dat ding moet voorstellen met een hoorn, snoer en draaischijf.
Andrea Rietveld-Manus vintage columnist trends Den HaagAndrea Rietveld-Manus, organisator – Andrea is chef van een lifestylemarkt en ontdekt graag het verhaal achter een product. Van haar vader erfde ze het gevoel van ‘de jacht’; een markt of winkel in lopen met de kans een mooie vondst op de kop te tikken! – Contact: Website: www.originalmarket.nl en Facebook: ORIGINALmarket

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter