Oh my yoga!

Yoga Den Haag column blog Janneke Krijgsman LEUK!070 L

Onlangs ontdekte ik een nieuwe les. Een fysiek (en mentaal) uitdagende vinyasa-flow met veel backbends (achteroverbuigingen), arm-balansen en inversions (omgekeerde houdingen).

Diepste teug van de dag

Ik fietste door de stad. Rolde mijn mat uit. Zat in sukhasana (kleermakerszit). Ademde mijn diepste teug van de dag. Reikte naar de lucht. Deed een paar zonnegroeten. Voelde ineens dat mijn downward dog naar een soort 2.0 variant ging. Glimlachte!
Vroeg me af of ik het zou redden om mijn spinazieschotel pas na de zwemles in de oven te doen. Besefte dat ik afgedwaald was. Ademde. Dieper. Luisterde naar mijn lichaam. Reikte nog net iets verder. Stond een tijdje op mijn hoofd. Genoot van een overheerlijke savasana. Met vette glimlach op m’n kop.

YOLO

Fietste naar huis. Voelde me licht als een veer. Blij en opgeladen. Zong keihard op de fiets, boeiend dat iemand me hoorde. Lachte naar voorbijgangers. En zij terug naar mij. Besloot gelijk maar boodschappen te doen. Planning omgooien alles okee, yolo!

Grote gele vlek

Zag het doosje eieren uit mijn te volle boodschappentas glijden en vallen. Een groter wordende gele vlek op het asfalt verschijnen. “Ja daar gingen je eitjes!”, zei een meneer lachend achter me. Besefte dat ik niet eens baalde (wat wel heel goed had gekund). En toen dat deze omstandigheid me niet van mijn stuk had gebracht. Niet eens een beetje.

Kwetsbaarheid en onzekerheid

Vanmorgen fietste ik opnieuw naar de dezelfde les. Ik rolde mijn mat uit. Zat in sukhasana. Nam de diepste ademteug die ik die dag zou nemen. Reikte naar de lucht. Deed een paar zonnegroeten. Voelde dat mijn benen zwaar waren. Verzonk in gedachten, mij afvragend of ik eigenlijk wel het juiste deed in mijn leven. Besefte dat het ‘maar’ gedachten waren. Ademde. Dieper. Maakte vier intense backbends achter elkaar en voelde kwetsbaarheid, verdriet en onzekerheid. Stond een tijdje op mijn hoofd. Ontspande in savasana.

In dreams – de liveversie

Yoga den-haag column blog LEUK!070 Janneke Krijgsman #3 vinyasa ashtanga Yoga S1Fietste naar huis. Voelde me melancholisch en voldaan. At een geroosterde boterham met honing. Dronk cappuccino. Draaide vijf keer ‘In dreams’ van Ben Howard. De liveversie. Voerde een ingewikkeld gesprek. Nam de kwetsbaarheid. Schreef deze column.

Weten dat het voorbij gaat

Yoga. Het is niets meer. Dan dealen. Met dat wat er is. Of het nou blijdschap is, frustratie of verdriet. Op een mat, of in het ‘echte’ leven. Geen verstoppertje spelen. Geen drie wijn achterover (best lekker, maar niet om te verdoven… 😉 . Wel: jezelf bij je nekvel pakken. Aankijken, recht in de ogen. Vertrouwen, durven voelen. En weten dat het voorbij gaat…

Zingend op de fiets, huilend met Ben Howard

Dat is waarom ik zo verdomd veel van yoga hou. Het leert mij kijken. Het leert me afstand nemen. Het leert me (door)voelen. Zingend op de fiets, huilend met Ben Howard. Dat allebei gewoon doen. En er nog van genieten ook.

Everybody yogi?

Of ik iedereen aan de yoga wil helpen? Heus nie! 😉 Ieder z’n ding. En natuurlijk kan het ook anders. Maar mensen, het is zo superfijn. Dus mocht jij bij die groep horen die eigenlijk wil maar toch niet gaat… Stap op je fiets, boek een les! Oh en welnee; je hoeft niet lenig te zijn. Ja! Het is ook voor jongens. En nee, je hoeft heus niet bij mij…

Maar doe. Jezelf. Een groot plezier.
DO YOGA

Namasté!
Janneke

P.S. Zie voor Haagse yoga-tips mijn vorige columns!

Janneke Krijgsman yoga column blog Den Haag LEUK!070Janneke Krijgsman, marketeer en yogadocente – Janneke rondde in 2016 haar Vinyasa Teacher Training af en geniet van relaxte zondagochtenden met haar gezin, intieme etentjes met vrienden, dansen met vriendinnen en haar spirituele ontdekkingsreis die haar steeds op nieuwe plekken brengt.

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter