Excuse me, but I prefer the ‘roll’

Mike Eelkema Lukewarm Ocean column blog muziek Leuk!070 L

Dertig jaar later, dezelfde zandbak, grijze goedgekamde haren, geleefde gezichtjes, leren jacks, geïnkte armen, lamme wangetjes, brommerrijders, net legaal om te drinken, al heel wat literjaren achter de huig, cocktailjurkjes, de meezingers, deinende heupjes, de aangapers, ze zijn er allemaal. Maar hé, that’s rock ’n roll. We don’t mind at all. Right on!

Mega felgekleurd figuur

Start up, de zon gaat onder, Pinata tovert naaatuurlijk een mega felgekleurd figuur het podium op. Bammm, zonder blinddoek, de band kickt in met de eerste noten, hij zit er meteen lekker in en het podium wordt gelijk kapotgeslagen, confetti.

Next up, veel energie pump up springen met happy local Pat Smith, lekkere set. De zon daalt langzaam maar zeker lager naar de andere kant van de wereld en dan lichten uit.

Alles lekker Scheveningen

Maar dan, meer dan 50 jaar Haagse rock ’n roll bestijgt het podium met uitzicht op Engeland. Zonnebril, haren strak naar achter, gitaren om en aftikken met die drumstokken ‘Just Like Vince Taylor’. Erachter aan gelijk ‘In My House’, 49 jaartjes oud die song alsof het niets is. Boem we zijn er, alles lekker Scheveningen.

Verdwaalde schaapjes

Die bassolo van Rinus blijft toch echt het topje van de boom. Waarom? Dit is precies waar muziek over gaat. Dat stukje dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Dit soort vrije stukken die het meest onvoorspelbaar zijn dat als je niet naar het frame hebt gekeken je het voor altijd gemist hebt.
Maar wat is dit dan, bij de eerste bezwerende tonen zie ik en hele kudde verdwaalde schaapjes ronddwalen. Biertje halen, plasje plegen, het gaat al wat moeizamer na een paar slokjes. Maar kijk en beleef nou, die good old Rinus speelt daar alsof hij nooit ouder is geworden! Wat een genot.

En dan plots rennen ze terug over de door duizenden mensen vertrapte zandheuveltjes, want er worden drie tonen gespeeld die we kennen.

De herder heeft de groep weer bij elkaar

Het begin van dat hitje waarmee deze vier de plas oversprongen. Gelukkig, de herder heeft de groep weer bij elkaar en samen zingen, dansen, omhelzen en staren we de show uit. Wat een band nog steeds! Wordt je toch wel blij van?! “Je had er bij moeten zijn”, zullen de mensen zeggen die dat ook in 1986 zeiden.

Voordat we het vergeten

Voordat we het vergeten. Arceer de week van 14 oktober in je agenda, want dan gaan we weer door heel Den Haag met onze eigen Haagse Popweek. De PopRonde komt langs en dat betekent nieuwe bandjes opsnuiven, open dag van Ready To Play in de HPC, de maandag moet je rond de Grote Markt blijven en sluit deze zeker af in de Rootz. Dit wil je niet missen. De Haagse Pop Nach meets F.A.S.T. en Herfstfest in het Paard van Troje noem maar op. Checken dat programma en ga er heen!

Mike Eelkema Columnist Muziek Leuk!070 lukewarm oceanMike is sportdocent en zanger/gitarist van de Haagse band Lukewarm Ocean. Muziek stroomt door zijn aderen en hij geniet net zo veel van concerten en live gigs als van de optredens met de band. Op Leuk!070 schrijft hij hoe muziek leeft in 070. Website: www.lukewarmocean.nl

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter