De Dutch Sustainable Fashion Week komt eraan!

duurzaam eerlijke kleding winkelen Column Leuk!070 Karen Kameraat Column L

De Dutch Sustainable Fashion Week, wat is dat nou weer? Dat is een week over duurzame mode, die georganiseerd wordt van 7 tot 16 oktober. En Den Haag is ook van de partij!

Waarom een duurzame modeweek?

Dutch Sustainable Fashion Week Den Haag Karen Kammeraat blog column Leuk!070Het aantal mensen dat duurzame producten wil kopen is de afgelopen jaren gestegen van 12 naar 42%. Helaas weet nog niet iedereen waar je die duurzame producten kan vinden of hoe je ze kan herkennen. Als het gaat om kleding geeft 68% van de vrouwen aan dat ze graag duurzame kleding zouden kopen, maar slechts 11% weet waar ze dat kan vinden!

De Dutch Sustainable Fashion Week laat met promotiemateriaal in de winkel en door allerlei activiteiten op een leuke en positieve manier zien waar winkels zijn met duurzame mode. Het gaat dan om winkels die alleen maar duurzame mode verkopen, maar net zo goed over winkels die een paar duurzame merken in de rekken hebben hangen.

Wat gebeurt er in Den Haag?

In Den Haag wordt van alles georganiseerd door een groep vrijwilligers van de gemeente Den Haag, Duurzaam Den Haag, Fairtrade Den Haag, EerlijkWinkelen, webshop Ferway Designs en Machi Consulting.

EerlijkWinkelen Tour

Duurzame mode Northbound Den Haag Karen Kammeraat blog column Leuk!070Ga mee langs duurzame modewinkels. Shoppen terwijl je kennis opdoet over duurzame mode, waar je het kan kopen en hoe je het kan herkennen. Aanmelden mag, hoeft niet, bij karen@eerlijkwinkelen.nl

Dagelijks van 8 t/m 14 oktober, vertrek bij Duurzaam Den Haag loket, 3e verdieping Centrale Bibliotheek, 13:00 verzamelen (10 & 11 oktober zijn al vol).

Inspiratie & informatieavond

Kan mainstream mode wel duurzaam zijn? Praat mee met experts uit de mode-industrie en luister naar inspirerende verhalen van originele Haagse ondernemers die duurzame mode op de kaart zetten.

11 oktober vanaf 19:30 uur bij Bazaar of Ideas in The Student Hotel.

Pasavond duurzame lingerie

Duurzame lingerie passen Den Haag Karen Kammeraat blog column Leuk!070Omdat online lingerie kopen niet altijd handig is organiseren wij (van EerlijkWinkelen) een pasavond bij Vleugels in het Zeeheldenkwartier, waar je lingerie kunt passen van Lotika en Royal Bamboo.

Vrijdag 14 oktober vanaf 19.30 uur, aanmelden bij zusteen@gmail.com

Speciaal voor de duurzame modeweek is Royal Bamboo trouwens de hele week geopend zodat je kunt ervaren hoe mooi en zacht bamboekleding is!

Kledingruil en DIY natuurcosmetica

Kledingruil en DIY natuurcosmetica stadsboerderij Herweijerhoeve Zuiderpark Den Haag Karen Kammeraat blog column Leuk!070Maak je eigen cosmetica uit de natuur en ruil kleding die je niet meer wilt met die van anderen en ga als nieuw weer weg!

Zaterdag 15 oktober van 13:00 tot 15:00 uur bij stadsboerderij Herweijerhoeve in het Zuiderpark.

Op de dag zelf kunnen we nog wel wat vrijwilligers gebruiken. Heb je daar zin in en tijd voor? Mail naar karen@eerlijkwinkelen.nl

ROC Mode

Bij de mode-opleiding aan het ROC Mondriaan hebben we het startschot inmiddels al gegeven tijdens drukbezochte lessen met heel geïnteresseerde studenten. Ze gaan komende maand allerlei opdrachten rondom duurzame mode uitvoeren en 10 en 11 oktober kun je tegen komen in de stad als ze bezig zijn met een speurtocht naar duurzame mode.

Voor meer informatie over de Dutch Sustainable Fashion Week in Den Haag check: www.duurzaamdenhaag.nl/dsfw

Karen Kameraat Column duurzaam eerlijk winkelen Column Leuk!070Karen Kameraat – Karen’s missie is een eerlijk inkomen voor iedereen wereldwijd! Daarom geeft ze trainingen aan ondernemers in ontwikkelingslanden en informeert zij consumenten in Nederland over eerlijke producten. Karen is spreker op TEDx Talk. Website: www.eerlijkwinkelen.nl en www.nyota.nl

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter