Leef!

Revelina Tokromo column op Leuk!070 L
Even zere neus

Nu even wat serieus. Dat is de andere kant van mij. Een goede tegenhanger van de humoristische. Ik ben ‘vissen’ van sterrenbeeld en bij dit sterrenbeeld is het ‘alles of niets’. There’s nothing in between. Natuurlijk denk ik wel eens na over dat ‘grijze in between gebied’. En daarin gebeurt van alles. Sterker dat gebied houdt mij in balans.

Lucky lady

Mensen die mij kennen weten dat ik 2,5 jaar geleden met (baarmoederhals)kanker gediagnosticeerd ben geweest. Na de nodige preventieve chemo- en bestralingsbehandelingen en een operatie ben ik er nog steeds. Voel mij fucking lucky!

Ene kant superheftig en emotioneel natuurlijk. Aan de andere kant kon je mij zien lachen; grapjes en grolletjes maken. Om te relativeren en ook om niet bang te zijn. Want ik móest verder voor mijn poppedeintje (red: koosnaampje voor haar kleuter-dochtertje).

Geniet, leef en pluk verdomme die dag!

Pluk you!

Dat relativeren is zó belangrijk. Het houdt je op de been. Het zorgt ervoor dat je kunt loslaten en jezelf recht in de spiegel kunt ‘blijven’ aankijken. Daardoor besef je zoveel meer wíe je bent en wát je hebt. Er is geen tijd voor onnodig geneuzel en luxe problemen. Geniet, leef en pluk verdomme die dag! Kom je er vandaag niet uit, dan is morgen daar ook een prima dag voor.

And the winner is…

Mijn leven stond bij het horen van die diagnose in één klap op zijn kop. Ik moest schakelen. Ik moest nadenken hoe ik dit kankervarkentje ging wassen. Ik wilde dóór. Met leven graag!

En dat is mij gelukt. Daarvoor is er een heel proces aan vooraf gegaan. Met de nodige tranen, goede gesprekken, liefde, steun, humor én mijn allermooiste bezit: mijn dochtertje.

Zoals André Hazes jr. het zingt: Leef, alsof het je laatste dag is. Leef, alsof de morgen niet bestaat. Leef, alsof het nooit af is. En leef, pak alles wat je kan.

En zo is het: Leef!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Revelina dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Revelina Tokromo, columnist, acteur, blog, online magazine Den Haag LEUK!070Revelina Tokromo, columniste en comédienne – Revelina is een energieke en vrolijke alleenstaande mama van dochtertje Isis. Schrijven en lachen zijn haar grootste hobby’s. Met haar verhalen neemt zij jou mee in haar wereld met als hoofdrolspeler ‘never a dull moment’. – Contact: Mijn-gedichtenbundel-en-columns op Facebook

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Reactie
Tamara de Goede

Wow! Dat je dat allemaal al is overkomen en dan zo erdoorheen gaan. Impressed.

Laat een reactie achter