Zoë Khouw van Bar en Zo

Bar en Zo - Zoe Khouw - portret Leuk070 online magazine Den Haag - L

Zoë (28) woont samen met Barro en samen bestieren én bezielen ze sinds een jaar Bar en Zo. Zoë is Haagse en studeerde interieur-architectuur in Rotterdam. Daar woonde ze ook op kamers, maar verhuisde na haar studie direct terug Den Haag. “Het strand en het intieme gevoel van de stad Den Haag was toch niet te missen!”

Voordat Barro en Zoë 1 oktober 2015 hun ‘lifestyle’-winkel openden, werkten zij bij Bagels & Beans. Bar en Zo is een heerlijke pure winkel in het Zeeheldenkwartier met een fijne mix van vintage en lokale ‘handmade’ producten, bijzondere planten mét potten en goede koffie, kleine lunchkaart. Een zeer geliefde plek bij veel mensen uit de buurt en ver daarbuiten.

Oud-collega’s

Bar en Zo - Zoe Khouw - portret Leuk070 online magazine Den Haag - S1“Barro en ik ontmoetten elkaar bij Bagels & Beans waar we allebei werkten. We werkten samen en werden verliefd. Na verloop van tijd gingen we samenwonen, net buiten het centrum van Den Haag.”

Samen rommelmarkten af

“Bij Bagels & Beans werkte ik parttime en verkocht daarnaast vintage in een pop-upstore waar ik ook werkte. Dit om nieuwe mensen te ontmoeten en te testen of mijn producten zouden aanslaan.

De zoektocht naar vintage spullen heb ik van mijn moeder. We gingen vaak naar rommelmarkten op zoek naar schatten en andere mooie spulletjes.”

Dromen en plannen

“Het leek ons erg leuk en interessant om iets voor onszelf te beginnen. Het moest een winkel worden waar onze gezamenlijke passies in samenkomen en we onze eigen kijk op zaken neer konden zetten… waar we mensen kunnen inspireren.

Zo ontstond ons idee voor de combinatie winkel en lunchbar. De perfecte plek waar mensen onder het genot van een goede kop koffie een mooi interieurboek kunnen lezen en daarna een unieke vintage vaas kunnen kopen voor thuis.

We maakten plannen en werkten die uit.”

Lokaal en duurzaamheid

“Lokaal en duurzaamheid speelden een grote rol in onze plannen. Met Bar en Zo willen we mensen bewustmaken dat oude spullen een nieuw leven geven zorgt voor een unieke manier om je interieur te stijlen en ook nog eens milieubewust is!”

De opening

Bar en Zo - Zoe Khouw - portret Leuk070 online magazine Den Haag - S3“Vorig jaar vonden we een geschikt pand en 1 oktober 2015 was het zover en openden we Bar en Zo. Het is een winkel geworden met een bar waar we onder andere koffie, thee, broodjes en huisgemaakte cake serveren.

De winkel biedt vooral vintage interieuraccessoires en kleding, handgemaakte producten en heel veel mooie planten met unieke vintage potten. Daarnaast organiseren we ook nog workshops zoals; lampen maken van oude potten en KokeDama’s maken van mos, touw en planten.”

Inspiratie

“Inspiratie halen we uit tijdschriften en mooie boeken. Op dit moment zijn het boek ‘Greenterior’ en ‘The new Bohemians’ favoriet. Ik etaleer de spullen zo dat de mensen de mensen kunnen zien wat je ermee kunt. Dat is verrassend en inspireert mensen enorm.”

Van elkaar leren

“In het begin werkten we om en om in de zaak, maar nu bijna altijd samen. Onze kwaliteiten vulden elkaar wel héél leuk aan – Barro de bar en de planten en ik met name de winkel – maar ondertussen doen we alles samen en kunnen we elkaar vervangen.

Zo heeft Barro mij ondertussen geleerd de lekkerste taartjes en broodjes te bakken en heerlijke koffie te zetten. En Barro kan ook inkopen doen voor de winkel.”

Zelf inkopen doen

Bar en Zo - Zoe Khouw - portret Leuk070 online magazine Den Haag - S2“De spullen voor de winkel kopen we dus zelf in. Alles past bij onze stijl en wordt ‘met de hand’ uitgezocht. Dat vraag veel tijd, maar is ook essentieel voor de kwaliteitscontrole.

Voor de bar letten we goed op het lokale karakter. We kopen zoveel mogelijk binnen de buurt en in Den Haag. En we doen alles op de fiets!”

Toekomstplannen

“Nu ons eerste jaar erop zit gaan wij vooral genieten van wat wij op dit moment hebben bereikt. Wij hebben nog heel veel leuke ideeën en projecten waar we het komende jaar mee bezig gaan zijn.”

Zoë’s leukste van 070

Favoriete plekje  De duinen en het strand. Iedere keer als wij door de duinen lopen. Denk ik wat is het hier toch mooi en wat zijn wij gelukkig dat we hier zo dichtbij wonen.
School
  De populier; hele leuke tijd gehad.
Straat  Prins Hendrikstraat!! Hier zit onze winkel en de buren met al de andere leuke winkels en cafe’s. Het wordt steeds leuker in de straat!
Winkel  Al de unieke leuke winkels in het Zeeheldenkwartier zoals: Wauw, The Finestore, Edwin Pelser, YurtStore, Tas-Ka, Achtung Baby! en Normal gets you nowhere,
Strandtent  Het altijd gezellige ZUID. Vooral in de zomer met leuke feestjes zoals Jam de la Crème!
Festival  Design Kwartier; een festival dat ieder jaar eind mei plaatsvindt op verschillende locaties in het Zeeheldenkwartier met verrassend veel design en mooie ontwerpen uit Nederland.
Goed doel  Haagse Dierenbescherming en de Vliegende Meubel Makers; hele mooie tijd gehad met deze organisatie in Oeganda.

Meer info over Zoë

Ga naar de [website], [Facebookpagina] en/of [Instagram].

Of ga zelf eens snuffelen en sfeer happen bij Bar en Zo (Prins Hendrikstraat 103, Den Haag) en maak zo kennis met Zoë en Barro.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter