Shiatsu legt de vinger op mijn zere plek

Body & Mind Yoga Massage T'ai Chi column blog Leuk!070 online magazine L

Voor deze column ben ik in de Japanse sferen gedoken. Helaas niet voor ontspanning, maar vanwege pijnklachten.

Ook ik kamp al een tijdje met een RSI-arm, met een vooral pijnlijke elleboog. En ik wilde graag naast de (Westerse) fysiotherapie er ook op een andere manier naar laten kijken.
Na wat internetonderzoek kwam ik al snel op een Siatsu-behandeling (ook omdat het vaak vergoed wordt door je zorgverzekering. Handig om te weten!).

Vingerdruk

Siatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Door met vingers en handpalmen op meridianen en acupunctuurpunten te drukken, activeer je de natuurlijke lichaamsenergie (Qi).

En dat is ook precies wat de behandeling inhoudt.

Wauw, dit helpt!

Marlies legt de vinger op de zere plek. Een aantal zere plekken zelfs. Ze behandelt eerst mijn pijnlijke arm en nek en schouder door bepaalde drukpunten te masseren in mijn vinger. En ik ben toch wel lichtelijk verbaasd als ze daarna de ‘zere plekken’ weer aanraakt en ik direct minder pijn voel… Wauw, dit helpt!

img_20160928_100446-2-2Ik krijg ook twee acupunctuurstickertjes op mijn vinger, zodat ik zelf af en toe de drukpunten kan masseren.

Massage

Dan starten we met de siatsu-massage. Ik lig op een matje op de grond en mag mijn kleren aanhouden. Marlies focust zich voornamelijk op mijn rug. Het is even wennen, want heel anders dan een normale massage, maar het ontspant wel. Ik voel mezelf steeds verder wegzakken in het matje, alsof ik door de vloer heen zak.

Na afloop

Ik voel me heel ontspannen, moe ook, de uren na de behandeling doe ik even rustig aan.

De pijn is stukken minder dus ik blijf voorlopig nog even in Japanse sferen…
Jerney Gouweleeuw columnist blogger body & mind yoga Den HaagJerney Gouweleeuw, ‘body & mind’-onderzoeker – Beginnend masseuse en yogaliefhebster Jerney is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen. Deze zoekt ze vooral in de invloed die lichaam en geest op elkaar hebben. Jerney onderzoekt wat 070 op dat terrein biedt.

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Reactie

Laat een reactie achter