Vanuit Ibiza

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca L

Hallo allemaal,

Wat gaat de tijd snel !!! Het is alweer tijd om de volgende colum te schrijven. Deze keer blijkt het lastig. Je zou zeggen: omdat ik nu bijna een maand op Ibiza zit, dat ik overloop van verhalen. Dat is ook wel zo, maar… nou ik zit er eerder vol van en hier op Ibiza is alles anders. De tijd werkt hier totaal anders.

Aparte gewaarwording

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - 5-S1In feite zit ik nog midden in de ervaring en zal ik strakjes als ik thuis ben pas alles kunnen laten bezinken. Dan verhuist de ervaring naar mijn andere hersenhelft en kan ik het omzetten in constructieve teksten. Aparte gewaarwording.

Andere dimensie

Hier een stukje schrijven over andere dingen in Nederland is echt totaal geen optie. Ik kan er niet bij. Gek hè?

Hier op Ibiza leven we in een andere dimensie, lijkt het wel. Hier leef ik eigenlijk totaal niet met de tijd, maar met de stand van de zon en maan.

De campo en Las Dalias

Bovenop een berg diep in de campo ver in het noorden verblijf ik bij Kathinka van Piece of Mind Ibiza, het bedrijfje waar ik voor werk.

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - 5-S4Eén keer per week staan we op de beroemde hippiemarkt Las Dalias. Dat is een hele bijzondere dag op zich. Het is de oudste hippiemarkt van Ibiza en er heerst een fijne relaxte unieke inspirerende sfeer.

Werken voor Piece of mind Ibiza is precies dat; uniek! Kathinka verkoopt eigen ontworpen producten van eerlijke materialen, fair trade gekocht bij de indianen uit Zuid America.

Dubbelleven

Morgen vlieg ik alweer naar huis. Huis, thuis… ik denk dat ik nu officieel een dubbelleven leid, want ook hier voel ik me thuis.

Ibiza doet bijzondere dingen met je. De energie is nauwelijks te omschrijven. Tenminste op dit moment kan ik er nog geen woorden aan geven, dus die houden julie nog van me tegoed.

Tanith de oergodin van zon, maan en sterren.

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - 5-S3Vandaag heb ik de trappen beklommen naar de grot van oergodin Tanith. Die trappen zijn er al eeuwen, naar schatting meer dan 2000 jaar.

Tanith was de godin van de lucht en de hemel. Ze heerste over de zon, maan en sterren. Ze was onder andere de godin van de Feniciërs (een zeevaarders volk) en wordt dan ook vaak afgebeeld met dolfijnen.
Tevens was ze de godin van de vruchtbaarheid en begeleidde ze de jonge ziel van hier tot aan het hiernamaals.

Binnen in de grot is een altaar vol met kleine geschenken. Hedendaags wordt de grot nog steeds bezocht voor intieme rituelen. Zo deed ik ook de mijne.

De charme van het ware campo leven

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca moederschap - 5-S2Het waren intense weken en heb vooral heel veel bergen verzet… jaja, en dat voor boven op een berg. Het leven in de campo is een time-consuming bezigheid.

Er is altijd wel wat. Van de generator die niet goed werkt tot geiten en schapen van de buren die je tuin komen leeg eten. Maar het is puur. Het heeft een enorme charme en het décor is magnifiek!

Mijn geliefde uit Chili is bij me en het is heerlijk om samen dingen te doen in en om het huis.

Loslaten

Een heel ander soort Ibiza-ervaring; weinig tot niets met parties te maken hebben en dat is voor dit meisje op zijn zachts gezegd toch wel opmerkelijk.

Voor nu zal ik het er bij deze sumiere omschrijving moeten laten. Volgende maand meer de diepte in als alles is bezonken.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Michou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Lampenmaker Levenskunstenares Den Haag - Michou ReulandMichou Reuland, expressionista – Michou is o.a. kenner en ervaringsdeskundige op het gebied van entheogenen. Werkt 1 dag per week bij Herbal Spirit. Haar vrije geest manifesteert zich ook in dans (Blue Belt Nia Teacher & Club), zang én het maken van lichtobjecten en -sculpturen. – Contact: facebook.com/MichouisM-…/

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter