Wat zeg je?

Revelina Tokromo column op Leuk!070 L

Iedereen kent het wel zo’n moment dat je iets gênants zegt. Die woorden die je dan daarna eigenlijk als de sodemieter terug zou willen nemen, maar het daarvoor al een seconde te laat is. Ik heb zo’n moment niet vaak, maar het overkomt mij natuurlijk wel.

Reef, hou je kop nou!

En toen? Mijn spraakwaterval leidt soms tot verbale situaties waarbij ik soms denk “Reef, hou je kop nou! Niet iedereen zit te wachten op jouw verhalen.”

Gelukkig kan ik tijdig ingrijpen (na een minuut of 6). Ik snoer mijn mond en doe ik het af met een grapje. Dat gaat best aardig.

Ten eerste

Als mijn dochtertje mij verhalen vertelt of verslag doet van iets wat zij heeft meegemaakt, is zij net als ik een ‘spraakwatervalletje’. Heerlijk om dan de ‘en toen, en toen, en toen’ te horen.

Laatst viel het mij op dat zij een zin begint met ‘ten eerste…’. Wijsneusje.

Tandje, doe maar wiebelen

Grappig om te horen wanneer zij iets vertelt. En vooral ook om te zien. Isis begint aan alle kanten in haar mond tanden te wisselen. Bij een schaterlach van haar, lach ik net íets harder.

Zodra ze weer aan die voortand begint te plukken en te duwen, die nu 90 graden naar voren én naar achter kan, staat het huilen mij nader dan het lachen. Wat een horror!

A. Buis

Mijn laatste gênante moment was aan de telefoon. Vorige week belde er iemand voor de agenda van mijn collega. Ik cluster zoveel mogelijk afspraken, zodat hij niet op een dag op drie locaties hoeft te zijn.

Die dag waarop ik moest kijken voor beschikbaarheid, kon ik melden dat er tussen twee afspraken door (op verschillende locaties) wel voldoende tijd was om een afspraak in te plannen.

Voor ik er erg in had, zei ik haar: “Nee, laten we dat maar toch niet doen. Hij heeft dan zo’n ongelukkig gat.”. Allebei schoten we keihard in de lach en dat ik het natuurlijk niet zo bedoelde te zeggen.

En als dan de volgende persoon op het bellijstje met de naam ‘A. Buis’ staat, heb ik alweer gegierd en gedronken.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Revelina dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Revelina Tokromo, columnist, acteur, blog, online magazine Den Haag LEUK!070Revelina Tokromo, columniste en comédienne – Revelina is een energieke en vrolijke alleenstaande mama van dochtertje Isis. Schrijven en lachen zijn haar grootste hobby’s. Met haar verhalen neemt zij jou mee in haar wereld met als hoofdrolspeler ‘never a dull moment’. – Contact: Mijn-gedichtenbundel-en-columns op Facebook

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Reactie

Laat een reactie achter