Storytelling – Verhalen als inspiratie voor je huis

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine L

Verschillende schatten staan er in ons huis. Voor mij van grote waarde, omdat ze een verhaal vertellen, een mooie herinnering oproepen en omdat ik er iedere dag weer blij van word. Ze horen bij mij.

De waarde van zo’n schat in huis is niet uit te drukken in geld. De ene schat is gevonden, gekregen of kostte een paar euro, de andere wat meer. Wat telt is dat ze persoonlijk en onvervangbaar zijn.

Ik zal een paar van mijn verhalen met jullie delen.

Zeefdruk om van te genieten

Marije Tolman signeerde haar nieuwste prentenboek enige tijd geleden bij Tas-Ka. Mijn kinderen en ik zijn grote fan van haar. Ze verkocht ook zeefdrukken van de vrolijke tekeningen voor het boek en daarvan hangt er nu één ingelijst bij ons aan de muur. Om iedere dag van te genieten.

Tafel met symbolische waarde

Het eerste meubelstuk dat ik samen met mijn man kocht toen we gingen samenwonen was een tafel. De aankoop was in een tweedehandswinkel in de Piet Heinstraat. Nog steeds doen we alle grotere aankopen voor het huis samen. Ons interieur verandert steeds, net als ons leven, maar die tafel blijft.

Schaal uit mijn jeugd

Ik was nog jong toen ik mijn oma verloor en heb niet veel spullen van haar, maar wel haar grote witte schaal met een zilveren randje die bij haar op tafel stond. Dat weet ik nog goed. Die schaal is mij dierbaar. Ik gebruik de schaal zo vaak mogelijk en dan denk ik even terug aan mijn oma.

Reisboeken vol belevenissen

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine #2 S1Wanneer ik ga reizen in binnen of buitenland, koop ik een reisboek en een mooi schrijfboek. Natuurlijk zoek ik veel digitaal op, maar toch wil ik altijd een reisboek meenemen om in te lezen. Het schrijfboek is mijn reisdagboek en daar schrijf ik mijn reisverhalen op. Ja, op papier.

Ik bewaar alle boeken bij elkaar en zet er wat souvenirs bij. Ook heb ik veel boeken over Den Haag. Heerlijk om alles telkens weer te lezen!

Combineren

Geef jouw schatten een mooie plek in huis. Combineer de wat oudere items met nieuwe voor een eigentijds gevoel. Zet een eyecatcher in het zicht.

Heb je veel kleine spullen? Zet ze bij elkaar in een vakkenkastje, bijvoorbeeld.

Schatzoeken

Probeer in de winkel eens te vragen naar het verhaal als je iets koopt. Vaak weten verkopers waar iets vandaan komt, hoe het is gemaakt of wat het idee van het ontwerp is

Ieder huis heeft een paar schatten nodig. Dat heeft niets te maken met budget of in wat voor huis je woont. Het kan iets nieuws zijn, maar ook iets oud. Het verhaal maakt bijzonder.

Succes met het verzamelen van jouw verhalen!

Interieur Styling Den Haag - Column van Vanessa Kervezee online magazine Leuk!070Vanessa Kervezee, styliste en ontwerper – Vanessa is nieuwsgierig, vindingrijk, creatief en professioneel. Ze heeft een passie voor sfeer, design en kleur en vindt altijd de juiste mix. 070 is haar thuis. – Website: www.roomwit.nl en www.designroutes.nl

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Reactie

Laat een reactie achter