Massage in Andaman

Body & Mind Yoga Massage T'ai Chi column blog Leuk!070 online magazine L

Speciaal voor jullie, trouwe lezers, vloog ik naar de andere kant van de wereld om een speciale massage te ondergaan.

Nee, grapje natuurlijk, deze trip staat al een tijdje gepland, maar ik neem jullie graag een stukje mee op reis. Naar een Birmees eiland in de Andaman Zee om precies te zijn.

Happy ending

Jerney Body & Mind column LEUK!070 massage S1 Nu weten jullie misschien al dat ik dol ben op massages (zowel het ondergaan als uitoefenen), dus ben ik de traditionele Birmese massage gaan ondervinden.

Een klein beetje angstig was ik wel, want ik ken de traditionele manier van masseren en buurland Thailand wel (en daarmee bedoel ik dat ze daar je ledematen flink uitrekken, niet de happy endings…)

Pittig

Een pittige massage is het wel. Ze schuwen niet om bepaalde drukpunten in je lichaam (lies, oksel, navel) flink in te drukken. Maar des te fijner is het als ze die drukpunten langzaam loslaten.

Ik voel mijn lichaam warm worden op die plekken en de energie stromen.

Vingertoppen

Jerney Body & Mind column LEUK!070 massage S2Er wordt geen olie gebruikt maar stevig, met de vingertoppen gemasseerd op je blote huid of de handdoek waar je onder ligt.

Alle lichaamsdelen worden meegenomen. Gelukkig ook mijn hoofd en gezicht. Het voelt altijd erg onaf als dit wordt overgeslagen. Juist omdat er zoveel gebeurt in dat hoofd van ons.

Nog meer ontspannen dan je kan zijn op een tropisch eiland, neem ik afscheid van deze lieve Birmese vrouw.

Take massage!

Ik vervolg mijn reis verder dit mooie land in en wil jullie een tip meegeven:
Trakteer jezelf eens op een massage, welke dan ook.

In 070 zijn we al zo druk en soms zelfs te bewust bezig met ontspannen.
Maar gun jezelf eens een (half) uurtje en geef je over aan een fijne massage.
Maak de wereld een stukje blijer en relaxter en begin bij jezelf.
Jerney Gouweleeuw columnist blogger body & mind yoga Den HaagJerney Gouweleeuw, ‘body & mind’-onderzoeker – Beginnend masseuse en yogaliefhebster Jerney is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen. Deze zoekt ze vooral in de invloed die lichaam en geest op elkaar hebben. Jerney onderzoekt wat 070 op dat terrein biedt.

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter