Landen, thuiskomen en Ayaland

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca L

En dan land je op Schiphol… na een verblijf van een maand boven op een berg diep in de campo op Ibiza. Maar denk dan maar niet dat je meteen thuis bent. Tussen landen en thuiskomen zit nog een heel proces.

Ik verkeerde een paar dagen in een soort van niemandsland.

Dinsdag was ik geland, maar gelukkig had ik vrijdag al een assisteerfunctie bij een hele bijzondere ceremonie. Dát betekent voor mij pas echt thuiskomen.

De geheime ceremonie

Op een geheime plek in een prachtige kerk dronken we met iets van 50 man ayahuasca; een klein glaasje de man. Daarna begaf ieder zich naar zijn of haar eigen matrasje en lieten we de eerste klanken van de mystieke bansurifluit rustig binnenkomen.

Op het podium speelde een artiest, in het geheel geen onbekende, maar hij/zij wil in deze setting onbekend blijven voor de buitenwereld. Gedurende de avond beroerde hij/zij verschillende instrumenten die in combinatie met zijn/haar eigen stem helende klanken voortbrachten.

Zijn/haar gezellin bewoog door de ruimte en ondersteunde de reis door middel van reconnective healing.

Thuiskomen

img_4930-2Zelf had ik maar een klein slokje genomen want de vorige keer kwam de spirit wel heel krachtig binnen. Als ik dan niet oppas, dan verander ik in een totemdier. In mijn geval is dat tot nu toe altijd de jaguar geweest. Zij vertelt en leert me over de energie en kracht van de jungle. Graag geef ik me hieraan over, maar dan wil ik wel zelf op het matrasje liggen.

Het slokje was precies genoeg om present te blijven in mijn functie en tegelijkertijd toch diep te connecten met mezelf en waarvoor ik hier ben.

Thuiskomen in mijzelf, thuiskomen op deze plek, thuiskomen bij mijn familie en vrienden. De omgeving waar alle liefde samenkomt.

Beter kan ik me niet wensen.

In Ayaland

In Ayahuascaland – of de community – begeven zich allerlei prachtige zielen die door het reizen met de thee een commitment aangaan zichzelf te aanschouwen tot in de diepste spelonken, om op te schonen, te helen en te leren een beter mens te worden.

In feite zijn we immers allemaal één, al lerende onderweg naar een betere versie van onszelf – ongeacht onze afkomst.

Het is een geweldige ontmoeting met allerlei bijzondere bewuste en steeds verder wakker wordende mensen. Zeer inspirerend. Je herkent elkaar ook, in de zin van dat je jezelf weerspiegeld ziet in de ogen van de ander.

In feite zijn we immers allemaal één, al lerende onderweg naar een betere versie van onszelf – ongeacht onze afkomst. Het mooie aan dit is, is dat we begrijpen dat we elkaar nodig hebben en waar we kunnen elkaar de hand mogen reiken.

De rode draad

Zo koesterde ik mijn hele leven al in het diepste geheim de wens te mogen zingen. Jammer genoeg was ik daar totaal onnodig veels te onzeker over en is mijn stem ten gehore brengen een rode draad op mijn levenspad.

Gek genoeg was ik wel totaal vrij en op mijn gemak als ik danste. Maar hier was ik het bangst voor, dus hier ligt misschien wel het meeste te winnen. Iets met mogen uiten, je bloot geven, mogen spreken, er mogen zijn.

Toen ik moeder werd kreeg ik meer zelfvertrouwen en de moed te beginnen. Eerst zong ik twee jaar privé en daarna vijf jaar lang jazz in het koor van het Koorenhuis. Maar ik miste iets… ik miste diepte, ik miste… mijn ware zelf hierin.

De sleutel tot de ware klank van mijn ziel

Toen ik bij mijn allereerste ceremonie bij de Santo Daime de hymnes ontdekte wist ik het meteen: hier ligt de sleutel.

De hymnes raakten mij zo diep en beschrijven met frequenties, klank en woorden de processen die ik onderging tijdens de ceremonies die ik jaren zou gaan bijwonen. Daar, bij Santo Daime, maar ook op andere plekken.

Wauw!

Ik ontdekte een hele nieuwe stem. Vroeger zong ik vanuit mijn buik, maar ik ontdekte de stem die letterlijk kwam uit mijn hart. En die stem was veel vrijer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden Met die klanken kan ik op reis en spelen als een kolibrie. Licht, speels en sprankelend.

Wauw! Je ziel manifesteert zich letterlijk door de klank.

Naar gelang mijn hoedanigheid, hoor ik die in de klank van mijn stem. En tot de dag van vandaag ontdek ik haar intonatie, variatie, bereik en meer.

En wat kan deze stem allemaal betekenen voor mij en voor de ander?

In de ceremonies waar ik wel eens zong, bleek dat de frequenties helend werken. Soundhealing. Hoe fascinerend is dat?

Ze zeggen dat alles komt wanneer de tijd rijp is.

Love & Light Concert van Rugille Daujotaite

poster-dvd-love-light-2Zo kreeg ik deze week een uitnodiging van Rugille Daujotaite – een geweldig begaafd zangeres – om in haar achtergrondkoor de Soulfamily te zingen bij haar bijzondere spiritual healing, Love & Light-concert en de cd-opname in Amsterdam.

Zij is een zuster uit de community van helende, heilige planten en soundhealing exploration travelings. Aanstaande donderdag is het al zo ver (check). Een avond vol prayer, magie, soundhealing en reconnection with the spirit. The great spirit…

Knijp ’ns even in mijn wang zeg… AHO!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Michou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Lampenmaker Levenskunstenares Den Haag - Michou ReulandMichou Reuland, expressionista – Michou is o.a. kenner en ervaringsdeskundige op het gebied van entheogenen. Werkt 1 dag per week bij Herbal Spirit. Haar vrije geest manifesteert zich ook in dans (Blue Belt Nia Teacher & Club), zang én het maken van lichtobjecten en -sculpturen. – Contact: facebook.com/MichouisM-…/

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter