Verander je gemoedstoestand én je dag

balans-energie-chakras_den-haag_jenske-moermand_column_leuk070_l

Je kent dat wel; je bent met het verkeerde been uit bed gestapt. En vanaf dát moment komt het die dag niet meer goed. Alles gaat mis, je laat alles uit je handen vallen, je struikelt over een koekkruimel…

STOP! Dit hóeft allemaal niet te gebeuren. Ik zal uitleggen waarom. En hoe!

Alles is energie

Alles is energie. Een trilling. En het universum antwoordt altijd op de trilling die je uitzendt. ‘De wet van de aantrekkingskracht’, zoals sommigen waarschijnlijk wel kennen.

Het energieveld om je heen trekt alles aan met dezelfde trilling (frequentie). Als je een bepaalde tijd op een bepaalde trilling zit, word je als een soort magneet sterker en zal zich iets manifesteren op die trilling. Je trekt het aan.

Lage trillingen

Lage trillingen geven je een slecht gevoel en als je lang in een lage trilling blijft, trek je dat dus ook aan. Emoties die te maken hebben met boosheid, angst, verdriet, schuld of schaamte zijn laag in trilling.

Als je bijvoorbeeld de hele dag denkt: “ik ben niet goed genoeg”, blijft je trilling laag. Een ander voorbeeld: je kijkt veel tv met slecht nieuws en series met veel geweld, dan wordt/blijft je trilling laag. Je zal je dan negatiever voelen én negatievere dingen aantrekken.

“Oh, alles gaat altijd mis bij mij.” En dat gaat het dan ook. Zo beland je in een vicieuze cirkel.

Hoge trillingen

Hoge trillingen daarentegen, geven je een goed gevoel. Als je lang op dat goede gevoel zit, komen er dingen op jouw pad die dat goede gevoel bevestigen.

Emoties die te maken hebben met liefde, vrede, verlichting, geluk, vertrouwen en blijheid hebben een hoge trilling. Blijf je op deze trilling, dan zul je positieve dingen aantrekken.

Afstemmen op de juiste trilling

Als je je bewust bent van je negatieve gedachten en dus de negatieve trilling, kan je deze omzetten naar positieve gedachten en een positieve trilling. Stem af op de juiste trilling. Zo neem je zelf verantwoordelijkheid voor jouw gemoedstoestand. Je zal je veel beter voelen!

Wat je kunt doen

Wat je bijvoorbeeld elke ochtend kunt doen, voor of nádat je met je verkeerde been uit bed bent gestapt, is een intentie voor de dag neerzetten. Wat gaat het dominante gevoel van jouw dag zijn? Schrijf het op. Dat kan op papier, maar natuurlijk ook in je telefoon. Je kan woorden opschrijven of een zin. Het kan van alles zijn.

Mijn dominante gevoel van vandaag is: Positief
Vrolijk
Actief
Liefdevol
Energievol

Een voorbeeld
Als je bij een avond uit van te voren al denkt dat je de dag erna brak gaat zijn, is de kans sterk aanwezig dat je je niet erg energievol gaat voelen. “Ik barst van de energie”, is dus een goede optie.

Proef op de som

Ik zou zeggen doe het een tijdje, je zult het verschil merken. Je zult merken dat jouw dag positiever verloopt!
Vind jij deze column ook leuk? Laat Jenske dat dan door met onderstaande buttons deze column te ‘liken’ en te ‘delen’. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!
voedingsconsulente - healer - Jenske Moermond - Den HaagJenske Moermond, gezondheidsconsulente – Jenske is de eigenaresse van Fashionably Healthy. Als voedingsconsulente en healer van (emotionele) blokkades is het haar doel mensen in balans te brengen. Haar praktijk is gevestigd aan de Koninginnegracht in Den Haag. – Website: fashionablyhealthy.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter