Something old, something new

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 L

Onlangs zag ik de tip weer voorbijkomen op mijn ‘lievelings’ website Go With The Vlo: geluk ligt soms in een klein laatje.

Ik kan dus echt helemaal hartkloppingen krijgen van schattige vintage oorbellen of als m’n vader weer een nieuw partijtje oude zilveren ringen op de kop heeft getikt. Wil je ze goedkoop, dan vind je ze meestal op de markt in dat ene vieze doosje wat je eigenlijk liever niet aanraakt.

Maar ja, je moet er wat voor over hebben.

Bedankt, tante Truus

vintage_den-haag_column_blog_trends_den-haag_sieraden_s1Bij Tussen Kunst & Kitsch ga ik dan ook altijd rechtop zitten wanneer iemand met een sieraad van een oudtante op de proppen komt. Vooral als de uitzending plaatsvindt in ’t Gooi ofzo.

Oude sieraden hebben gewoon ‘iets’ – een verhaal, een verleden. Sieraden doen iets met je. Je krijgt er een bepaald gevoel bij wat heel persoonlijk is en een sieraad wat al decennia lang mee gaat, heeft dan ook al de verhalen en gevoelens van vele dames die het hebben gedragen.

En hoe mooi zou het zijn als je zelf zoiets kan doorgeven later?!

Kekke klokjes

Enige keren dat mijn kleine broertje (van 30) meegaat naar de markt is om te speuren naar klokkies. Niet voor in de keuken, maar voor aan de pols!

Als we ooit nog rijk worden, gaan we samen naar Rocks & Clocks in de Haagse Molenstraat, waar je je naast sieraden kunt vergapen aan prachtige seventies Rolexen en art deco Longines dress watches.

En ook die vind je op de markt in een doos met oude ansichtkaarten, een geborduurd ongewassen zakdoekje, knopen en pillendoosjes. Als je goed zoekt…

Vintage jewelry and where to find them

vintage_den-haag_column_blog_trends_den-haag_sieraden_s2De sieraden die ik van mijn eigen oma over heb, zijn meer sentimenteel en casual draagbaar. Voor mijn trouwdag heb ik dan ook fijn uitgepakt op Etsy, want vintage jewelry is abroad prima betaalbaar!

Voor 60 euro had ik oorbellen, een armband en een ketting om mijn (tevens Etsy!) op maat gemaakte trouwjurk mee te verrijken. Ook kocht ik eerder zilveren oorbelletjes op Marktplaats van iemand die heet Old Fox Hill.

En ja, dat is best spannend en ja, ik heb ook weleens wat binnen gekregen wat linea recta de prullenbak in ging. Maar hey, dat is de lol van de koopjesjacht.

Nóg een voordeel van zoveelstehands sieraden: de kans dat iemand anders ’m ook heeft is bijzonder klein!

Ben je niet zo van het webshoppen of het lange wachten, dan kun je ook terecht bij Jack by Jackie of op één van de volgende rommelmarkten:

  • zondag 20 november – Sporthal Ockenburgh, Den Haag
  • zaterdag 26 & zondag 27 november – Evenementenhal GIA, Den Haag
  • zondag 4 december – veld bij Prins Bernhardlaan, Voorburg

Vintageklassieker: het Zeeuwse knoopje

vintage_den-haag_column_blog_trends_den-haag_sieraden_s3Een klassieker van Hollandse bodem die je ineens overal terugziet: het Zeeuwse knoopje.

In de klassieke klederdracht droegen boerenmannen uit de 18e eeuw eerst ‘braamknopen’ op het hemdboord.

De huidige vorm ontstond rond 1870, wanneer de vrouwen hem ook gingen dragen als mutsspeld of broche. Ik kreeg deze ring van mijn vader, maar je ziet ze steeds vaker opduiken – van bakvorm tot fietsbel!
Vind jij deze column ook leuk? Laat Andrea dat dan weten door deze column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!Andrea Rietveld-Manus vintage columnist trends Den HaagAndrea Rietveld-Manus, organisator – Andrea is chef van een lifestylemarkt en ontdekt graag het verhaal achter een product. Van haar vader erfde ze het gevoel van ‘de jacht’; een markt of winkel in lopen met de kans een mooie vondst op de kop te tikken! – Contact: Website: www.originalmarket.nl en Facebook: ORIGINALmarket

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter