Kim Kervezee van Kim’s Workshops

Kim Kervezee Workshops Kinderfeestjes tekenen knutselen make-up portret op LEUK!070 L
Kim (39) is geboren in Seoul en geadopteerd “door de liefste en meest geweldige mensen die er bestaan. Geen Koreaanse roots dus maar een echte kaaskop.”

Kim groeide op met een “geweldige oudere zus” in het prachtige Benoordenhout. “Fijne wijk maar helaas niet meer voor mijn bescheiden beurs.” En zo verhuisde Kim voor de liefde naar Rijswijk waar ze heerlijk woont langs de Vliets.

Kim woont samen met haar vriend, hun dochter, de zoon van haar ex-man en een “bonus-zoon” van haar vriend… “Ik heb nu een écht samengesteld gezin en heb m’n rust hier gevonden.”

Momenteel is Kim druk met haar creatieve workshops, maar daar ging wel een verhaal aan vooraf.

Wie is Kim?

Kim Kervezee Workshops Kinderfeestjes tekenen knutselen make-up portret op LEUK!070 S1Hoe zou je jezelf omschrijven?  “Positief, hartelijk, gastvrij, chaotisch, creatief.”
Je mantra?  “Let it go!”
Waar ben je onwijs trots op?  “Heel simpel. M’n kinderen.”
Waar vecht je voor?  “Ook heel simpel. Zelfde antwoord: m’n kinderen.”
Wat raakt je?  “Onrecht bij kinderen; vandaar denk ik ook de kinderfeesten. Zo kan ik kinderen blij maken.”
Wat is je grootste valkuil?  “Gesloten zijn. Ben niet goed in praten over mezelf, vandaar ook dit interview en de column. Uit m’n comfortzone stappen!”
Heb je een bij-geloof?  “Ik moet altijd met m’n rechterbeen een trap op/af en zo ook weer terug. Of een stoepje aflopen; ergens naar binnen stappen. You get my point.”

Dansacademie

“Na het Maerlant Lyceum, ging ik uiteindelijk naar de dansacademie. Ik heb een paar jaar proffesioneel gedanst, maar toen mijn rug het niet meer aan kon ben ik gestopt.

Ik kon me erbij neerleggen omdat ik een hele mooie danscarrière had gehad en terug kon kijken op hele mooie momenten die ik mocht meemaken. Het was ook wel weer fijn om een gewoon sociaal leven te leiden, zoals mijn vriendinnen die studeerden en uitgingen terwijl ik alleen maar aan het werk was. Nu sta ik dus al jaren stil.”

kim-kervezee_kinderfeestjes_knutselen_make-up_leuk070_s8Mijn ding vinden

“Daarna moest ik mijn draai vinden en werd ik een baanhopper. Secretarieel, officemanager, horeca … tot ik uiteindelijk in de call centerwereld terechtkwam als teamleider/manager en daar mijn draai vond. Dat ook dit tijdelijk was wist ik wel. De trainingen die ik gaf gaven mij wel enorm veel voldoening, maar de dagelijkse werkzaamheden niet.”

Klachten tijdens en na de zwangerschap

“In 2012 werd ik zwanger en ziek. Tijdens mijn zwangerschap was ik steeds duizelig en viel ook vaak flauw. Het werd altijd geweten aan de zwangerschap, maar na de bevalling van een mooie én gezonde dochter bleven de klachten.”

Verkeerd in elkaar gezet

“Uiteindelijk – na een lang traject – werd er schilderklierklanker geconstateerd en moest de gehele schilklier verwijderd worden. Ik was direct kankervrij, maar kreeg daarna wel met diverse klachten te maken. Als bouwpakket ben ik – zeg maar – wat verkeerd in elkaar gezet.” *knipoogt*

Acceptatie

“Inmiddels heb ik geleerd te leren leven met deze klachten en heb ik geaccepteerd dat ik ben hoe ik ben. Waardoor ik eindelijk aan de opbouwende fase van mijn leven kan beginnen.

Hiervoor was ik meer mijn leven aan het leven, nu ben ik eindelijk zover dat ik zie wie ik van binnen ben en het zelfvertrouwen… én levenswijsheid heb om het ook van buiten te laten zien.”

Ziektewet

kim-kervezee_kinderfeestjes_knutselen_make-up_leuk070_s2“Na die operatie ben ik twee jaar in de ziektewet beland. In in augustus dit jaar liep dat af. In die tijd heb ik veel nagedacht over wat ik nu voor werk kon gaan doen. Het lastige met mijn ziekte is dat ik mij niet kan committen aan een bepaald aantal uur op bepaalde dagen, en dat maakt het voor een werkgever ook lastig.

Ik ontdekte dat creatief bezig zijn toch écht meer mijn ding is, dan commercieel werk. Daar was ik na vele jaren commercieel werk ook wel achter.”

Voor mijzelf beginnen

“Om die redenen heb ik besloten iets voor mijzelf te gaan doen, waardoor ik zelf mijn uren en dagen kan bepalen en nu van mijn hobby mijn beroep aan het maken ben. Ik ben bezig met knutselverjaardagen, beauty parties en kleuradvies.”

Make up en visagie

“Make up zat er al vrij vroeg in door het dansen. Voor de optredens moet je jezelf altijd opmaken. Zowel op de dansacademie en later heb ik veel training en opleiding gehad in visagie en grime.

kim-kervezee_kinderfeestjes_knutselen_make-up_leuk070_s3Daarnaast ben ik een Aziaat met Aziatische ogen en de meeste visagistes hebben nog steeds een probleem met het opmaken van een monolid. Daarom deed ik sowieso altijd zelf mijn make up.

Na het beëindigen van mijn danscarrière ben ik make up als hobby blijven doen.”

Tekenen

“In mijn jeugd tekende ik heel veel, waar ik ook best goed in was. Op een gegeven moment waren jongens en uitgaan veel leuker en werd tekenen op een zijspoor gezet. Totdat ik ziek was en het als een therapie om mijn hoofd leeg te maken weer oppakte.”

Knutselen

“Sinds ik zoveel thuis was met de kinderen moest ik binnenshuis activiteiten met ze doen in plaats van buitenshuis. Hierdoor kwam ik erachter dat ik knutselen, kleien en dat soort dingen heel leuk vind en ook nog eens goed kon. Zo groeide het idee om hier wat mee te doen.”

De start: een halloweenworkshop

“Ik begon vorig jaar met een Halloweenworkshop. Daar vanuit is een kleine klantenkring ontstaan en doe ik sinds kort op de woensdagmiddagen in het buurthuis hier in de straat de kinderknutselmiddagen. Ook heb ik al wat kinderfeestjes mogen verzorgen; zowel met knutselen en make up.

kim-kervezee_kinderfeestjes_knutselen_make-up_leuk070_s5Voor Rituals heb ik een aantal evenementen mogen doen met kleuradvies en visagie en hoop ook hierdoor mijn klantenkring te kunnen uitbreiden.”

Een column

Van de week heeft Kim voor LEUK!070 – en dus voor jou – een column geschreven. ‘Gelukmomentjes!070’. Lees daar een prachtig verhaal over één van haar ‘geluksmomentjes’.

Vragen en antwoorden

Wat zou je heel erg graag willen?  “Een leven waarin ik qua energie en fysiek weer kan doen en laten wat ik wil. Zal lastig worden, maar ik blijf ervoor strijden!”

Wat heb je onlangs voor het eerst gedaan?  “Dit interview en ik vind het geweldig!”

Laatste keer flink gelachen en waarom?  “Om iets dat m’n moeder zei. Waarom, kan ik niet uitleggen. Zo’n ‘daar moet je bij zijn geweest’-moment.”

Favoriete
… band  “Guns n’ Roses; ja, ben erg van de oude rock. Heerlijk!”
… boek  “Oooooooooooh, ik kan iedere fantasy lover Kushiels Dart aanraden van Jaqueline Carey.”
… film  “Labyrinth! David Bowie als de goblin king mag mij elke dag meevoeren… en dan de balscene! IK WIL DIE JURK!!!’
… cabaretier  “Jochem Meyer, need I say more!?”

Kim’s leukste van 070

kim-kervezee_kinderfeestjes_knutselen_make-up_leuk070_s4School  Het Maerlant Lyceum; mijn eigen middelbare school. Geweldige herinneringen!
Straat  Pomonalaan; het mooiste laantje van Den Haag. Watertje voor de deur. Wijds uitzicht en alle gemakken binnen loopafstand.
Restaurant  La Luna (Weissenbruchstraat, Den Haag); de lekkerste Italiaan met een echt huiskamergevoel. Voel me daar altijd welkom en de kinderen zijn daar koning, keizer en admiraal!
Café  Café Banka (Bankastraat, Den Haag); mijn oude werkplek!
Strandtent  Sol Beach; heerlijk zitten bij Marcel en ook daar altijd een warm bad gevoel.
Andere zaak  Slagerij Van der Zalm op de Hoytemastraat (Den Haag)! Heerlijke maaltijden, prachtig vlees en vriendelijke mensen.

Meer info over Kim

Lees haar column en/of ga naar de @BeautyandS@Kimsworkshoprijswijk op Facebook of naar kim_s_creations op Instagram.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter