Yoga in Scheef!

Yoga Den Haag column blog Janneke Krijgsman LEUK!070 L

Daar waar de vuurtoren tussen de vissershuisjes prijkt, surfers met boardjes onder de arm richting de zee fietsen en De Pier nieuw leven in werd geblazen.

Yoga den-haag column blog LEUK!070 Janneke Krijgsman #6 Scheveningen Yoga inScheveningen. Een bekend stukje Den Haag voor velen, zo ook voor mij. Ik had er mijn eerste baantje. Kocht er mijn eerste huis. Deed er mijn eerste yogales. En hoewel ik tegenwoordig vaak het rustige Zuiderstrand boven het volle Scheveningse verkies, is de liefde voor dit stukje 070 altijd gebleven.

Nu de dagen korter zijn en de vele strandyogalesen ten einde, was ik benieuwd waar de Scheveningers hun yogaheil zoeken. Daarom dit keer; een tour langs de allerleukste yogaplekjes in Scheveningen.

Op de fiets door het Renbaankwartier

Op een vrijdagochtend fiets ik door mijn oude buurtje. De lucht is strak blauw, mijn adem maakt witte wolkjes in de gure winterlucht. Veel hier herinnert me aan vroeger. Aan de blozende zomeravonden, de vele hardlooprondjes op het strand, de strandfeestjes die nooit eindigden…

Bekend terrein dus, maar de school waar ik vandaag een lesje ga volgen is brand new, voor mij dan. In juni van dit jaar opende ze haar deuren op deze plek, nog geen 100 meter van mijn oude huis. Achter twee grote deuren van een oud melkfabriekje, gaat een parel van een yogaschool schuil.

Yogaseads

Yoga den-haag column blog LEUK!070 Janneke Krijgsman #6 Scheveningen S3Dit is een plek waar ik bij binnenkomst gelijk heel enthousiast van werd, wat een fijne ontdekking!
Eigenaressen Barbara & Barbara willen met deze school vooral verbinden en een community creëren. Dat voel je. De ruimte ademt warmte. Het interieur is prachtig; industrieel maar toch knus.

Fijne vibes dus, maar ook goeie teachers en genoeg lessen om uit te kiezen. Vette aanrader!

Check: http://www.yogaseads.nl

Zee van Licht

Yoga den-haag column blog LEUK!070 Janneke Krijgsman #6 Scheveningen S4Pal tegenover de jachthaven bevindt zich nog een bijzondere ruimte. Bij holistisch centrum Zee van Licht kun je terecht voor meer dan alleen yoga. Zo kun je er bijvoorbeeld ook edelsteentherapie, klankschaalmassage en sjamanistische workshops volgen.

Alleen al voor de mooie lichte ruimte die vol ligt met edelstenen is een bezoekje al zeer de moeite waard.

Check: http://www.zeevanlicht.com

Zowat aan zee

Yoga den-haag column blog LEUK!070 Janneke Krijgsman #6 Scheveningen S2Verscholen in een steegje aan het begin van de Keizerstraat is nog zo’n leuke verrassing. Een klein schattig studiootje waar verschillende yogalessen en workshops worden gegeven. Een huiselijke, ongedwongen sfeer en kleine groepen maken deze ruimte toegankelijk en prettig.

Meerdere docenten organiseren hier hun eigen lessen, die variëren van yoga tot meditatie en personal training.

Check: http://www.zowataanzee.nl

Opwarmen in de winter

Het is mij duidelijk. De winter mag aangebroken zijn, maar er is in Scheveningen geen enkele reden om onder je yoga-practice uit te komen. En dan heb ik nog niet eens alle plekken gehad… daarom volgende keer: Yoga in Scheef: deel 2.

Mocht je in de tussentijd wat warmte tekort komen, je weet waar je moet zijn!

Enjoy! 

Janneke

P.S. Volgende keer; Yoga in Scheef – deel 2! Weet jij een plek die ik niet mag missen? Laat het me weten!

Janneke Krijgsman yoga column blog Den Haag LEUK!070Janneke Krijgsman, marketeer en yogadocente – Janneke rondde in 2016 haar Vinyasa Teacher Training af en geniet van relaxte zondagochtenden met haar gezin, intieme etentjes met vrienden, dansen met vriendinnen en haar spirituele ontdekkingsreis die haar steeds op nieuwe plekken brengt.

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter