Yvette Kilian van Studio Mindful

Yvette Kilian - Studio Mindful - Den Haag - portret - online magazine LEUK!070 L

Yvette (37) is geboren en getogen in Den Haag en woont samen in de Bomenbuurt waar zij ook opgroeide. Voor haar werk woonde Yvette in andere provincies, maar Den Haag bleef trekken. Dit “vanwege het strand, het knusse dorpsgevoel dat er is per wijk. Den Haag voelt niet massaal aan.”

Yvette is gek op dansen, haar vriend en haar werk. Vooral nu ze bezig is met haar eigen Studio Mindful. Inderdaad, Mindful van mindfulness. Een manier van ‘bewust’worden die haar geholpen heeft in een moeilijke periode en waarmee ze nu anderen wil helpen.

Een verhaal van acceptatie, groei en je weer verder durven ontwikkelen op nieuwe terreinen.

Wie is Yvette?

Yvette Kilian - Studio Mindful - Den Haag - portret - online magazine LEUK!070 s2Hoe zou je jezelf omschrijven?  “Een rustig persoon. Ik word blij van de natuur en reizen in Boeddhistische samenlevingen. Kan erg enthousiast reageren als ik ergens geïnspireerd door raak of energie van krijg. Van nature ben ik iemand die over alles nadenkt, maar ik leef nu steeds meer vanuit mijn hart.”

Uit wat voor gezin kom je?  “Mijn ouders zijn inmiddels al bijna 46 jaar getrouwd en nog steeds gelukkig samen. Ik heb twee oudere broers. We hebben in de opvoeding meegekregen voor anderen te zorgen en onafhankelijk in het leven te staan.”

Je levensmotto?  “Luister naar je hart en je lichaam. Doe waar je blij van wordt.”

Waar vecht je voor?  “Mijn familie en vrienden.”

Wat is je grootste leerschool?  “Keuzes maken met mijn hart. Ik kan me laten leiden door allerlei verstandige argumenten die door mijn omgeving of mijzelf zijn bedacht.”

Klassiek en jazzballet

Yvette Kilian - Studio Mindful - Den Haag - portret - online magazine LEUK!070 s5“Vanaf groep 3 op de basisschool ging ik naar klassiek ballet bij Violetta Balletstudio. Op den duur werd dat jazzballet. Ik ben zelfs nog aangemeld voor het Koninklijk Conservatorium, maar was blij dat ik niet aangenomen werd. Ik was nog heel jong en voelde mij niet op mijn plek daar.

Ieder jaar organiseerde Violetta Balletstudio een uitvoering in een klein theater in Den Haag. Dat waren spannende dagen, vooral het podium… heeeeeeel groot en zwart.”

Stijldansen en salsa

Yvette Kilian - Studio Mindful - Den Haag - portret - online magazine LEUK!070 s1“Op de middelbare school stapte ik over naar stijldansen en in mijn studietijd ben ik de salsa-wereld binnen gegaan.

Dansen maakt je hoofd leeg. Er is enkel nog de muziek en je danspartner, waar je helemaal in op kan gaan. Het geeft zoveel energie en… geluksgevoel!”

Studie Psychologie

“Na de OBS Houtrust en de Dalton in Den Haag, ging ik psychologie in Leiden studeren. Opeens was dat idee daar… geen idee meer op welk moment dat duidelijk werd. Maar ik wist dat ik sowieso wat met mensen wilde gaan doen.

Ik studeerde af, vond werk in andere provincies en deed diverse vervolgopleidingen. Dan Haag bleef trekken en nu werk ik hier in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) als behandelaar.”

Verliefd worden en de volgende stap zetten

“Vorig jaar, begin 2015, leerde ik op een 80’s-90’s party in de Boterwaag mijn vriend kennen. Het was een bijzondere ontmoeting.

Je kunt het leven het meest intens ervaren door mee te gaan met de flow. Dat besef heeft ervoor gezorgd dat we al binnen een jaar gingen samenwonen.

Ik voelde angst om mijn onafhankelijkheid te verliezen… maar het gevoel van geluk overheerste. Het was spannend. Toch ben ik heel blij dat ik toen voor dat geluksgevoel heb gekozen. Het geeft mij zowel rust als energie.”

Mindfullness trainer

Yvette Kilian - Studio Mindful - Den Haag - portret - online magazine LEUK!070 s4“Naast mijn vaste baan ben ik mindfulness trainer en heb ik mijn eigen bedrijf Studio Mindful opgericht. Ik hoop hiermee mensen te leren ‘mindful’ in leven en werk te staan. Bij Studio Mindful breng ik mijn kennis en ervaring als psycholoog mee en verwerk die in de trainingen.”

Een aanval van een zeldzame spierziekte

“In de zomer van 2013 kreeg ik een aanval van een spierziekte. Ik wist niet wat er mis was en liep er eerst gewoon mee door. Pas een paar weken later ging ik naar de huisarts die mij direct doorstuurde naar een neuroloog op de spoedeisende hulp.

Die neuroloog herkende gelukkig wat er aan de hand was, want het is een zeer unieke ziekte. Ongeveer 200 mensen per jaar in Nederland krijgen ermee te maken.

Vervolgens moest ik revalideren en leren accepteren dat mijn lichaam – waar ik toch altijd goed voor zorgde – niet altijd doet wat ik wil of hoop.”

Mindfulness

“Door mijn reizen in Azië en mijn werk als psycholoog raakte ik geïnteresseerd in mindfulness. Voor ik ziek werd, had ik me al ingeschreven voor de opleiding tot mindfulness trainer.

Deze opleiding heb ik gevolgd tijdens de revalidatieperiode. Mindfulness heeft mij toen geholpen met de acceptatie van mijn lichaam en de pijn.”

De basis van Studio Mindful

“Omdat ik zelf heb ervaren hoe intens het leven kan zijn, wil ik iedereen de gelegenheid geven om ook mindful te leren leven. Hoe nare gebeurtenissen draaglijk kunnen worden en zelfs leerzaam. De wens om voor anderen iets te kunnen betekenen, is de basis van Studio Mindful.”

Ontwikkelen van je eigen bedrijf en jezelf

Yvette Kilian - Studio Mindful - Den Haag - portret - online magazine LEUK!070 s3“Het heeft veel tijd en energie gevraagd om Studio Mindful naast mijn vaste baan te laten ontstaan. Ondernemen is ingewikkeld en vraagt veel op allerlei gebieden – waar ik eigenlijk geen kaas van heb gegeten. Het ontwikkelen van een eigen bedrijf is ook het ontwikkelen van jezelf.

Daarnaast vergt het ook heel wat van je omgeving: dat je steeds weer over je eigen bedrijf praat, dat je daar veel tijd in steekt en hulp van anderen bij nodig hebt, dat je soms gewoon ook wat motiverende woorden nodig hebt of enthousiaste reacties.”

Aanvulling met reiki

“Momenteel ben ik bezig met het volgen van reiki-cursussen. Weinig mensen weten dat, omdat het zo lastig lijkt te matchen met het belang dat ik hecht aan wetenschappelijke onderbouwing voor mijn werk.

Het is een belangrijk onderdeel in mijn eigen ontwikkeling om vanuit mijn hart te leven. Reiki biedt me een extra ‘tool’ hiervoor. In de toekomst wil ik reiki ook gebruiken om andere mensen te helpen.”

De training

“In Studio Mindful geef ik zowel individuele als groepstrainingen. Dit zijn wekelijkse sessies. Als mensen binnenkomen doen we eerst een oefening om te landen; de hectiek van die dag loslaten en in het hier en nu te zijn.

Daarna bespreken we wat mindfulness de afgelopen week in het dagelijks leven heeft betekend voor ieder. Verder wisselen oefenen en uitleg elkaar af. We sluiten altijd af met Tai Chi Qigong-oefeningen.”

Weer helemaal tot jezelf komen

“Mensen geven aan dat ze door de oefeningen inzicht krijgen in wat ze doen, denken en voelen. De training wordt ervaren als een kadootje voor zichzelf. Reacties die ik hoor zijn: ‘ik ben weer tot mezelf gekomen’ en ‘dit is het rustpunt van de week om de alledaagse drukte los te laten’.

Vaak komen mensen gestresst binnen en gaan rustig en ontspannen weer naar huis… dán ben ik blij en gelukkig!”

Vragen en antwoorden

Wat staat er op je verlanglijstje (voor het leven)?  “Op mijn verlanglijstje staat een huis in Spanje, om ook daar een Studio Mindful op te zetten en de Spaanse mensen een mindful leven te geven, una vida con atención plena.”

Wat wil je een ander meegeven?  “Laten we anderen iets gunnen. We verliezen onszelf zo gemakkelijk in eigenbelangen dat we het grotere belang uit het oog verliezen: hoe is deze wereld het leukst?”

Waarvoor of voor wie wil je het podium?  “Anoeshka van den Brink, zij heeft bijzondere talenten om mensen te inspireren en naar hun hart te laten luisteren.”

Enthousiasme en energie delen zorgt voor een positieve uitstraling naar de wereld.

Waarvoor mogen mensen je contacten?  “Als je ergens enthousiast van wordt, vind ik het leuk om in je enthousiasme te mogen delen. Of dat een idee is voor een eigen bedrijf, een nieuw product, een recept, een kledingstuk, iets wat je hebt meegemaakt… het maakt niet uit.”

Wat zou je heel erg graag willen?  “Ik zou heel erg graag willen dat Studio Mindful voor veel mensen iets kan bijdragen. Zowel in Nederland als in het buitenland.”

Wat doe op een regenachtige zondag?  “Series kijken als The Mentalist of Blacklist, thrillers lezen; het liefst van Scandinavische schrijvers. Of in de keuken uitgebreid (vegetarisch) koken en bakken.”

Wat heb je onlangs voor het eerst gedaan?  “Op vakantie geweest met schoonfamilie. Dat is toch even spannend… maar het was erg gezellig!”

Waarom heb je onlangs flink gelachen?  “Om een beetje dom foutje van mezelf. Ik was vergeten het plakkertje van de camera van mijn nieuwe smartphone te halen… alle foto’s blauwig!!!”

Yvette’s leukste van 070 en meer

School  De Dalton; vanwege het systeem waarbij je zelf uren kunt invullen. Het bied je ruimte voor zelfstandigheid en geeft een gevoel van vrijheid.
Straat  Oude Molstraat (Den Haag); veel kleine zaken met een groot oog voor kwaliteit en gezelligheid.
Restaurant  Milú (Driehoekjes, Den Haag), de ontspannen sfeer, het vriendelijke personeel, de vele vegetarische keuzes, de muziek, het prettige terras. En omdat er gewerkt wordt met kleine gerechtjes… niets zo gezellig als eten delen!
Festival  Parkpop (Den Haag); ongedwongen, breed publiek, fijne muziek.
Winkel 1  Kaasspeciaalzaak Ed Boele (Fahrenheitstraat, Den Haag); de lekkerste kazen, de beste adviezen en altijd met een vriendelijke lach.
Winkel 2  Beste bakkerij in de regio 070: Victor Driessen (Gentsestraat Scheveningen, Mezenlaan Den Haag). Ze hebben een zware periode achter de rug met sluiting van een aantal filialen. Maar hun brood en gebak is magisch gebleven; een aanrader voor elk speciaal weekend-ontbijtje en elke verjaardag!
Goede doel  De Vegetariërsbond; door bewust en gezond vegetarisch eten aan te moedigen, komen zij op voor de dierenwereld, de natuur, het milieu en de algehele volksgezondheid.

Meer info over Yvette

Ga naar de [website] en/of [Facebookpagina].

Of ervaar wat Yvette voor jouw ‘bewuster’ leven kan betekenen tijdens gratis kennismakingsgesprek of de cursus Mindful Leven.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter